Başbakan Erdoğan'dan Rize mesajı: Millet bize ne zaman git derse gideriz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de,"Millet bize ne zaman git derse, gideriz.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'dan Rize mesajı: Millet bize ne zaman git derse gideriz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de,"Millet bize ne zaman git derse, gideriz. Millet kal dedikçe, emaneti kimseye teslim etmeyiz. Milletin bu emanetini, Pensilvanya’dan Türkiye’yi karıştırmaya çalışanlara asla teslim etmeyiz." dedi.

Artvin ile başladığı mitinglerine memleketi Rize’de devam eden Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslendi. Erdoğan, konuşmasına İstanbul’da belediye başkanı olduğu dönemde okuduğu ve hapse girdiği şiiri okuyarak başladı. Konuşmasında diğer siyasi partileri eleştiren Erdoğan, “BDP, siyasi Kürtçülük yapıyor. MHP, siyasi Türkçülük yapıyor. CHP ‘ben kutsalların partisiyim’ diyor. Ne işe yararsın sen ya. Kutsalların, partisiymiş. Bunların hiçbirinden, bir şey olmaz. 40 çürük yumurtadan, bir sağlam yumurta çıkmaz.” diye konuştu.

Türkiye'nin büyümesinden, itibarından, rahatsız olanların olduğunu ifade eden Erdoğan, “Ne yaptılar? AK Parti'yi, buradan gönderelim, dediler. Yıpratalım, dediler. AK Parti'yi durduralım ki, Türkiye dursun, dediler. Malum sermaye çevresine, faiz lobilerine, kan lobilerine, vaiz lobilerine Türkiye’yi teslim edelim, dediler.” şeklinde konuştu.

HİZMET HAREKETİ'NE YÖNELİK İDDİALARINI SÜRDÜRDÜ

Erdoğan, miting meydanlarında sıklıkla yaptığı Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendiye yönelik iddialarını Rize’de de sürdürdü. Erdoğan, şöyle dedi: “17 Aralık komplosunu, 25 Aralık komplosunu devreye soktular. Dik durduk. Milletin emanetini, milli irade hırsızlarına teslim etmedik. İktidarın milletten alınıp, seçkinlere devredilmesine biz göz yummadık. Kasetlere, montajlara, dublajlara boyun eğmedik. Millet bize ne zaman git derse, gideriz. Millet kal dedikçe, emaneti kimseye teslim etmeyiz. Milletin bu emanetini, Pensilvanya’dan Türkiye’yi karıştırmaya çalışanlara asla teslim etmeyiz. Pensilvanya’da inzivaya çekildiğini söylüyor. Türkiye’de inzivaya çekilecek yer yok mu? Pensilvanya’dan başka yer bulamadı mı? Konya’da çekilseydi ya. Bak Rize’de, de sana yer verirdik. Mekke, Medine ne güne kalmış da, oralarda inzivaya çekilmiş. Çiftlikte inziva. Spor, siyaset, magazinle ilgileniyor. Türkiye Başbakanı'na hain diyebiliyor. T.C Cumhurbaşkanını, Başbakanı'nı, bakanlarını rahatlıkla dinliyor. Yanında 30 yıl bulunan öğrencilerini dinliyor. İslam’da bir Müslüman, bir Müslümanı dinleyebilir mi? Her şeyi, yapabilirler. Bunlarda şantajcılık var. Her numara var bunlarda. MİT raporları, Susurluk, 12 Eylül, 28 Şubat hepsi ile ilgileniyor. Bir yandan inzivaya çekildim, diyor bir yandan telefon dinliyor. İnsanların yatak odalarına kadar girmeye çalışıyor.”

Erdoğan, şöyle devam etti: “Bir ceketim var, başka bir ceketim yok diyor. O cekete, CHP, MHP, holdingler, ananaslar, tesbihler, rafineler ve türlü türlü fitneler sığıyor. Yandaş patronu olduğu gazete onun röportajını yapıyor. Artık o konuşacak diyorlar. İşine gelince hep sustu. Filistinli çocuklar ölürken sustu. Gazze’ye bombalar yağarken sustu. Suriye’de 160 bin kardeşimiz öldürülürken sustu. Esma şehit edilirken sustu. Mavi Marmara’da sustu. Bangladeş yanarken, Myanmar’da olanlar karşısında sustu. Güneydoğu’da olanlar karşısında sustu. İmam hatipler kapatılırken, kızlarımızın başörtüsü açılırken sustu. Başörtünüzü açabilirsiniz dedi. Aynı zat itikadi meseledir açılamaz dedi. Ama 28 Şubatta açın dedi. 12 Eylülde darbecilere yağ yaktı. 28 Şubatta darbecilere ödül verdi. Mavi Marmara şehitleri için otoriteden izin almaları gerekir dedi. Daha anlatacaklarım var ama gerisini Erzurum’a bırakıyorum. Kendi memleketi ola Erzurum’da inşallah bunları anlatacağım. Bu Pensilvanya ne dedi? Siyasi parti kurmayacağız dedi. Merhum Savaş Ay’a hayatında bir oy kullandığını söyledi. Hz. Cebrail gelse ona bile oy vermem dedi. Ne yaptıklarının farkında değiller. Nasıl böyle bir benzetme yapıyorsun. Hz. Cebrail’e oy vermeyen adam bu Kılıçdaroğlu’na nasıl oy verecek. Kişi sevdikleriyle beraber haşrolacaktır. Pensilvanya arkadaşını sana tanıttım. Sen Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve BDP ile haşrolacaksın.”

KILIÇDAROĞLU’NA BUKALEMUN BENZETMESİ

Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklendi. “CHP’li Kılıçdaroğlu Ankara’da ülkücülere bozkurt selamı ile karşılık veriyor. Konya’da muhafazakar oluyor. İzmir’de ulusalcı, Suriye’de Esed’ci oluyor. Hakkari’de terör örgütü işareti yapıyor. İnanın bukalemun olsa bunun hızına yetişemez. Akşam başka sabah başka. Bu Kılıçdaroğlu seçimde oy kullanacağı sandığı bile bulamadı. Buna 3 tane koyun ver kaybeder gelir. Bu adama nasıl oy vereceksiniz ya. Biz bu seçimden birinci çıkmazsak genel başkanlıktan istifa ederim. Kılıçdaroğlu, Bahçeli birinci olamazsa partisinin başından çekilecek mi? Bunlar hep nal topluyor. Yüzde 40’ın altında alırsam istifa ederim dedi Kılıçdaroğu. Yüzde 26 aldı hala pişkince orada oturuyor. 17 yıldır partisinin başında olan ve tüm seçimleri kaybeden bir Bahçeli var. O koltuğu yenilse de bırakmayacak. Yatıyor kalkıyor cumhurbaşkanlığı seçimini konuşuyor. Bu başbakan cumhurbaşkanlığı koltuğuna çıkamayacak. Çankaya’nın yokuşunda dizinin takati kesilecek diyor. Sen 30 Martı konuş. 30 Marttan sonra seninle ayrı konuşuruz merak etme.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar