Başbakan Erdoğan'dan Fethullah Gülen'e: Nesin sen ya, nesin sen?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'daki seçim mitinginde Fethullah Gülen Hocaefendi'ye hakaretlerini sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'dan Fethullah Gülen'e: Nesin sen ya, nesin sen?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'daki seçim mitinginde Fethullah Gülen Hocaefendi'ye hakaretlerini sürdürdü. Erdoğan, "Sen bir Hocaefendi misin istihbarat şefi misin? Nesin sen ya, nesin sen? Yahu bunlar bir şantaj şebekesi. 10-15 yıl önce benim bir saygım vardı, ama saygımı kaybettim." dedi.

Erdoğan, partisinin Kent Meydanı’nda düzenlediği mitingte Niğde'den az önce acı bir haber aldığını ifade eden Erdoğan, şu bilgileri verdi: "Ulukışla ilçesinde jandarma ve polisimize alçakça bir terör öylemi yapıldı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı mesajını iletiyorum. 3 saldırgandan ikisi sağ olarak yakalandı. Birini de emniyet birimlerimiz yoğun şekilde arıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını az önce söylediler. Bu olayı burada anlatmak benim için ağır ama ‘ Başbakan’ın böyle bir şeyden haberi yok mu’ denilmemesi için bunu her an her zaman yüreğimizin nerede çarptığını bilmeniz açısından hatırlatmak istedim. Tekrar milletimin başı sağolsun.”

Milletin kaset, iftira, montaj gibi çirkin siyasete itiraz ettiğini ifade eden Erdoğan, milletin diniyle alay edenlere, dini değerlerini ayak altına alanlara, devlet içinde yapılanma, din için pareler devlet kurmaya itiraz ettiğini savundu. Konuşmasında Fethullah Gülen Hocaefendi sık sık hedef alan Erdoğan, "Tek ceketim var deyip o ceketin içine dünyayı sığdıranlara milletimiz itiraz ediyor. Pensilvanya’da inzivaya çekildim deyip, oradaki malikanesinden Türkiye’yi karıştıranlara, Türkiye’de fitne çıkarmaya çalışanlara milletimiz itiraz ediyor. Ne diyor. ‘Pensiyvanya’da inzivaya çekildim.' Ya niye kendi ülkende inzivaya çekilmedin. Sakarya’da inzivaya çekilemez miydin. Bursa’da çekilemez miydin. Mekke’de Medine’de çekilemez miydin? Niye oralar değil de Pensilvanya? Bu nasıl inziva Allah aşkına. İnzivadayım’ diyor, holding yönetiyor, şirket yönetiyor. Milyarlarca doları yönetiyor. Türkiye’de insanların telefon konuşmalarını dinliyor. Hatta yatak odalarını izliyor. Spordan darbelere, MİT raporundan Susurluk’a, hukuktan siyasete, atamalardan görev almalara kadar her meseleye müdahale ediyor." diye konuştu.

"SAYGIMI KAYBETTİM"

Bir başbakanın, cumhurbaşkanının dinlenemeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Ama bunlar dinlediler. Dün akşam bunları açıkladım. Bunlarda ahlak diye bir şey yok. Seviye diye bir şey yok. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Bunu dini olarak otoritelerle konuştum, biraz da biliriz. Bir Müslüman bir Müslümanı dinleyemez, gözetleyemez. Yahu bunlar bunu yaptı. Neymiş hoca efendi. Hoca efendi diyor ki, gece yarısı diyor, bir alüfteyi bir siyasiye muhatap edeceklerdi. Hemen aradım onunla bir araya gelmesini engelledim diyor. Sen bir Hocaefendi misin istihbarat şefi misin? Nesin sen ya, nesin sen. Yahu bunlar bir şantaj şebekesi. 10-15 yıl önce benim bir saygım vardı, ama saygımı kaybettim. Gece beddua seansları yapıyorlar. Allah ıslah etsin ya." şeklinde konuştu.

MHP'yi okyanus ötesinin ceketinin altına girmekle suçlayan Erdoğan "Bahçeli, okyanus ötesinin şerefsizlikleri diyerek ağır ithamlarda bulundu. Şimdi beraberler. Ama aynı MHP okyanus ötesinin ceketinin altına girmiş durumdalar." dedi.

"ÇALDI ÇIRPTI BU ÜLKEYİ SOYDU, KAÇIP GİTTİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP’nin genel müdürü diye hitabını sürdüren Erdoğan, "Önceki gün CHP’nin Genel Müdürü Akşehir’e gitmiş. Sürekli Dersimliyim demekten kaçıyor, çünkü orada katliam yaptılar. Sadece Dersim’e gittiğinde hatırlıyor. Onun dışında Akşehirliyim diyor. Akşehir’i il yapacağım diyor, hızını alamıyor mazotu 1,5 lira yapacağım diyor, her aileye maaş bağlayacağım diyor. Sakarya’dan bir ara böyle bir politikacı çıkmıştı. O da ne diyordu? Mazotu bir liraya düşürecekti, çaldı çırptı bu ülkeyi soydu. Kaçıp gitti. Neredesin şimdi? Paris’te. Mersin’de diyor ki, AK Partili belediyeleri alacağız, bunların içerisinde Mersin çok önemli diyor, ya halbuki Mersin CHP’li belediye. Mersin Güneydoğu’nun incisidir diyor. Böyle güzel sahil başkayerde yok diyor. İnsaf yahu. Mersin’le ne alakası var ya." şeklinde konuştu.

AK Parti’nin bayraklı reklamının yasaklanmasını da eleştiren Erdoğan şunları kaydetti: "Reklamımız güzel değil mi? Milletimiz nasıl bayrağına sahip çıkıyor gördünüz değil mi? Kalkmışlar onu yasaklıyorlar ya.Yeter ki diğer partiler de buna yönelik propaganda yapsın ya. Propagandası yapılan bayrağımız olsun ya."

Seçime son 10 gün kaldığını hatırlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Pensilvanya dersini alsın. Gözetleyenler dersini alsın. CHP, MHP de dersini alsın. Bunların kafası basmaz bu işe. Biz yolları İstanbul’da nasıl yaptıysak burada da öyle yapacağız. Yapılan hizmetleri bilmezsiniz. Bunlar yolsuzlukların belediyesi Koaceli’de baraj yolsuzluğunu bilirsiniz. İSKİ yolsuzluğunu bilirsiniz”
CİHAN

Yorumlar