Başbakan Erdoğan, yeni bakanları açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinede revizyona gitti. Erdoğan, kabinedeki değişiklikleri bizzat kendisi duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, yeni bakanları açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinede revizyona gitti. Erdoğan, kabinedeki değişiklikleri bizzat kendisi duyurdu. İşte Erdoğan’ın duyurduğu 10 yeni bakan:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yerine Emrullah İşler
İçişleri Bakanı: Efkan Ala
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi
Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Ulaştırma Bakanı: Lütfi Elvan
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşenur İslam
AB Bakanı ve Başmüzakereci: Mevlüt Çavuşoğlu
Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı: Fikri Işık
Gençlik ve Spor Bakanlığı Akif Çağatay Kılıç

Erdoğan kısa açıklamasında, "Ay sonu itibariyle yapabileceğimi daha önce açıklamıştım. Arkadaşlarımın bir kısmı mevcut gelişmeler nedeniyle affını istediler. Bir kısmı adaylıklarıyla ilgili bakanlıklarından ayrılmış oldular. Bir kısmı da takdirim içerisinde Cumhurbaşkanı'na takdim ettiğim kendilerinin de onayladığı bir değişiklik oluyor" dedi. Ardından bakanları açıkladı.

Bugün yaşanan istifalar sonrası Başbakan Erdoğan öğlenden sonra Resmi Konut'a geçti. Erdoğan burada çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Konuta ilk olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ geldi. Görüşmelere ayrıca Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AB Bakanı Egemen Bağış da katıldı. İstifalar sonrası erken kabine revizyonu bekleyen basın mensupları Resmi Konut'ta basın ofisinde uzun süre kabine değişikliği açıklaması için bekledi. Erdoğan, 21.30 sularında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek üzere Dışişleri Konutu’na geçmişti.
CİHAN

Yorumlar