Başbakan Erdoğan ve Ergin hakkında takipsizlik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yer alan ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Başsavcılık, kararda Başbakan ve...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan ve Ergin hakkında takipsizlik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yer alan ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Başsavcılık, kararda Başbakan ve bakanları soruşturma yetkisinin olmadığını belirtti.

Başsavcılık, Halkın Kurtuluş Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan suç duyurusu üzerine Erdoğan ve Ergin arasında geçtiği ileri sürülen ve sosyal medyaya yansıyan ses kaydına ilişkin takipsizlik kararı verdi. Başsavcılık, ses kaydının yasal çerçevede talep edilmiş hukuki prosedür içerisinde, gecikmesinde sakıncalı olan hallerde Cumhuriyet savcısı, diğer hallerde hakim ya da mahkeme tarafından verilmiş meşru bir dinleme kararına istinat etmediği ve bu bağlamda yapılacak bir soruşturma ya da kovuşturma için değerlendirilebilecek yasal bir hukuki delil niteliğinde bulunmadığını belirtti.

Başsavcılık ayrıca Başbakan Erdoğan ve Sadullah Ergin hakkında isnat edilen suçların Başbakanlık ve bakanlık görevine ilişkin bulunduğu, Anayasa'nın 100. maddesinde 'Meclis soruşturma' başlığı altında başbakan ve bakanlar hakkında görev suçlarının ne şekilde soruşturulabileceğine atıf yaptı.

Takipsizlik kararında ise ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Anayasanın 100. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 107. Maddesine göre Başbakan ve bakanlar hakkında soruşturma yetkisinin TBMM’de olduğuna, Cumhuriyet Başsavcılığımızın, Başbakan ve bakanlar hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi olmadığına, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında kamu adına soruşturma ve kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi." CİHAN

Yorumlar