Başbakan Erdoğan, muhalefeti eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Salihli ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde muhalefeti de sert sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, muhalefeti eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Salihli ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde muhalefeti de sert sözlerle eleştirdi. Ecdadın İstanbul'un fethinde kadırgaları karadan yürüttüğünü, kendilerinin de Marmaray'ı denizin altından yürüttüklerini ifade eden Erdoğan, 153 yıllık hayali 5.5 milyarlık yatırım yaparak inanç, azim ve kararlılıkla gerçeğe dönüştürdüklerini söyledi.

Erdoğan, Marmaray'a tahammülü olmayanların üçüncü köprüye de tahammül edemediğini belirtti. CHP'ye gönül verenlere seslenerek kendileriyle olmaya çağıran Erdoğan, "Ben belediyeciyim, belediye başkanlığımdan geldim. CHP pisliktir, kirliliktir, bunu böyle bilin. İstanbul'u çöp dağlarıyla, susuz devraldım. Susuz devraldım, 2 yılda susuzluğunu giderdik, çöplerini kaldırdık, kirli havayı temizledik. Göreve geldik, 9 ilde doğalgaz vardı, şimdi 72 vilayette doğalgaz var. Neden istiyoruz ki temiz hava. İnşallah Manisa büyükşehir oldu, inşallah doğalgazı Salihli'ye de getireceğiz." dedi.

Türkiye'nin kendi milli uçağını, tankını, gemisini yaptığı için bu saldırılarla karşı karşıya kaldığını öne süren Erdoğan, İstanbul'daki üçüncü köprüden sadece otomobil geçmeyeceğini, ortasından bir de tren geçeceğini anlattı. Üçüncü havalimanının sadece Türkiye'dekileri değil dışarıdakileri de çıldırttığını belirten Erdoğan, "Halk Bankası'na yapılan saldırı diğer bankaları da ister istemez düşündürüyor. Burada bu müteşebbisler, üçüncü havalimanını yapacak olanları da çağırıyorlar. Niye, üçüncü havalimanı yapamasınlar diye. Böyle bir şey olabilir mi ya, ben şimdi bu tür art niyetçi savcılara sesleniyorum, sizin vatanseverliğiniz nerede ya. Nasıl oluyor da siz bu insanların önünü yapıştırma bir düzenlemeyle kesiyorsunuz. Bu insanlar böyle dev bir yatırımın içine gidiyor siz onlara kara leke atıyorsunuz, böyle şey olabilir mi? Hızlı trenler, bunlar ne istiyor biliyor musunuz? Eskiden kara trenler vardı ya, çuf çuf çuf giden hala böyle gidelim diyorlar. Ey CHP sen öyle devam et biz artık yüksek hızlı trenle gidiyoruz. İZBAN'ı İzmir'de CHP'li belediye yapamadı, biz el attık yaptık, Manisa'ya bağlıyoruz. İnşallah İstanbul'u, Ankara'yı İzmir'e bağlıyoruz. İnşallah İstanbul-İzmir arası 2 saat 45 dakika, bilemediğimiz 3 saate iniyor." şeklinde konuştu.

"CAM ÇERÇEVE İNDİRENLER HAİNLERİN TA KENDİSİDİR"

Salihli'ye son 1 yıldır şehit gelip gelmediğini soran Erdoğan şunları söyledi: "İşte bundan rahatsız oluyorlar. Onlar istiyorlar ki şehit gelsin, sokağa dökülecekler ondan sonra oradan oy devşirecekler, yaptıkları bu. Bir kaç tane cam çerçeve indiren, sokaklara dökülen marjinal gruplar var, bunları özgürlük mücadelesi veren insanlar olarak tanıtıyor CHP'nin genel müdürü. Ayıptır ayıptır, eline diline dursun. Esnafın camı çerçevesini indirenler şimdi Halk Bankası'nın camını çerçevesini indiriyorlar. Utanır insan. Bankanın camını çerçevesini indirenlere bunlar vatansever diyebilir misiniz, bunlar hainlerin ta kendileridir. Bunların vatan millet diye bir derdi yok. Halk Bankası'nın biz göreve geldiğimizde ederi 1 milyar doların altındaydı, şu anki ederi 25 milyar dolar. Bizden önce görev zararı yazıyordu devletin bankaları, şimdi Avrupa'nın sayılı bankaları haline geldi. İşte faiz lobisi çalışıyor, devletin bankası güçlü olmasın istiyor."

"KASET GENEL MÜDÜR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sık sık sözü getiren Başbakan Erdoğan, "CHP'nin genel başkanı SSK'nın genel müdürüydü, yolsuzluklarla anıldı, Rahşan affıyla çıktı, öyle kurtardı işi. Bitmedi, bu var ya genel başkan falan olamazdı. Kendi genel başkanına ihanet etti, kendi genel başkanına bir kaset komplosu yaptılar ve o komployla genel başkan oldu. Bunun adı kaset genel başkan demiyorum, kaset genel müdür diyorum. Adını anmıyorum, siz anlıyorsunuz zaten. Ben 6 ay kadar önce adını anmayacağım taltif olur dedim."
ifadelerini kullandı.

"BİRİLERİ BİZİ BÖLMEK İSTİYOR"

İstiklal Şairi'nin bugünleri anlatan, nifak tohumları ekmek isteyenlere yönelik çok güzel bir şiiri olduğunu belirten Erdoğan, "Çünkü birileri bizi bölmek istiyor, kardeşliğimize gölge düşürmek istiyor, ama biz bunlara fırsat vermeyeceğiz." dedi. Erdoğan, 'Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.' dizelerini okudu.

Yapılan operasyonları uydurma olarak gören Erdoğan, kimsenin milletin gözünü boyayamayacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, partiden istifa edenler için de, "Bazıları başlık atıyorlar istifa etti diye, onlar istifa etmedi ihraç ettik. Biz kesin ihraç talebiyle disipline gönderdik, baktılar ki gidiyoruz, 'beylik bizde kalsın' diye istifa etmek zorunda kaldılar. Bunların içerisinde bir tanesi bakan, niye bakanken uyarılarını yapmadın şimdi bülbül oluyorsun. Eğer bakan olarak kalsaydın bunları söyleyecek miydin?" şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar