Başbakan Erdoğan, minik Başbakan'ın Twitter cevabını alkışladı

Bu yıl 23 Nisan törenleri kapsamında Başbakanlık koltuğuna Ankara Muazzez Karaçay ilkokulu öğrencisi Göker İnan oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, minik Başbakan'ın Twitter cevabını alkışladı

Bu yıl 23 Nisan törenleri kapsamında Başbakanlık koltuğuna Ankara Muazzez Karaçay ilkokulu öğrencisi Göker İnan oturdu. Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ‘Küçük Başbakan’a sorular soruldu. İlkokul öğrencisi Göker İnan’ın verdiği cevaplar, Başbakan Erdoğan’ı güldürdü. İnan’ın “Twitter’ı kullanmıyorum, ailem izin vermiyor’ cevabı üzerine Başbakan Erdoğan İnan’ı alkışladı.

Küçük Başbakan koltuğa oturunca kısa bir açıklama yaptı: “Bu makamın asıl sahibi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu makama oturmama izin verdiği için teşekkür ediyorum. Bu kutlu günü bize hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’e de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Minik Başbakan Göker İnan, gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sorularına muhatap oldu. Fakat ‘usta’ manevralarla geçiştirmeyi başardı. İnan’a "Başkanlık tartışmaları var. Türkiye’nin ilk başkanı olmak ister misiniz?” ve “Köşk seçimleri yaklaşıyor sizin Cumhurbaşkanlığı adayı düşünceniz nedir?” soruları yöneltildi. İnan’ın “Ben kalkınca bunu gerçek Başbakan'a sorsanız daha iyi olur.” cevabı, Erdoğan’ı güldürdü. Başbakan Erdoğan, “Düşündü ama sonunda lafı gediğine koydu.” dedi.

Ardından, "2007’de de benzer bir durum vardı. O zaman da cumhurbaşkanı adayı bekleniyordu. O gün de sormuştuk 'Bu Başbakan olarak son 23 Nisan fotoğrafı olur mu' diye. Bugün burada verilecek fotoğraflar Başbakan olarak son fotoğraf olur mu?” sorusu yöneltilen İnan: “Olur…” dedi. Başbakan da “Olur diyor…” diye ekledi.

İnan’a ayrıca "Siz Twitter’ı biliyor musunuz? Kullanıyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Küçük Başbakan Twitter’ı bildiğini ama ailesinin kullanmasına izin vermediğini belirterek "Biliyorum ama kullanmıyorum. Ailem filan da izin vermiyor. Daha küçüksün diyorlar.” diye cevapladı. Erdoğan, “Benden bir alkış bekliyor musunuz.” diyerek küçük Başbakan’ı alkışladı.

İnan’ın sorulara kısa cevaplar vermesi üzerine gazetecilere, "Çok konuşandan rahatsızsınız, az konuşandan da rahatsızsınız. Sizi anlamak mümkün değil.” diye takıldı.

"Başkanlık tartışmaları var. Türkiye’nin ilk başkanı olmak ister misiniz?” sorusuna ise İnan: “İstemem. Hayatımdan memnunum.” diye cevap verdi.

Erdoğan da konuşmasında çocuklara geçen yıl olduğu gibi, "Parklardan, sokaklardan kopmayın. Toprakta, çimlerde yuvarlanın. Bilgisayarın esiri olmayın, o sizin esiriniz olsun. Bilgisayar oyunlarından ziyade arkadaşlarınızla gerçek oyunları tercih edin.” tavsiyelerinde bulundu. Ardından, “Ben bazen torunlarımla çimenlerin üzerinde oynuyorum. Bu hafta oynadım.” diye ekledi. Başbakan ayrıca, seçme ve seçilme yaşının 18 olmasını hedeflediğini de tekrarladı.
CİHAN

Yorumlar