Başbakan Erdoğan: Mektup Cumhurbaşkanı'na geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin mektubu için, mektubun Cumhurbaşkanı'na gönderildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Mektup Cumhurbaşkanı'na geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin mektubu için, mektubun Cumhurbaşkanı'na gönderildiğini söyledi. Başbakan, “Mektup benim şahsıma değil Cumhurbaşkanımıza geldi. Dünkü konuşmamda da mektubun bana geldiğini değil, mektup geldiğinden bahsettim.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Japonya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. 2 bin kişilik listenin Başbakan'ın önünde olması iddiasıyla ilgili sorulan soruya Başbakan, “Bunların üzerinde bu kadar ısrarla durmanızın bir anlamı yok. Dün 50’ye yakın basın mensubuyla yaptığım toplantıda buna yakın sorular geldi. Böyle bir şey masamın üzerinde, böyle bir şey söz konusu değil. Bu tür atamalar yapılacaksa yapılır. Devletin yüz binlerce personeli var. Bu devleti yöneten bu hükümet yeri geldiği zaman atamalar yapar, yerini değiştirir. Yalanlanmış olan bu tür ifadelerin üzerinde daha fazla durmanın bir anlamı yok.” şeklinde cevap verdi.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin mektubuyla ilgili de Başbakan, “Bakın bu malum vakfın sitesinde bu metin var. Cumhurbaşkanımıza gönderilen bir mektup. Bu mektup 2 A4 sayfasını kaplayan bir mektup. İmzanın sahibi de belli. Metnin içerisindeki değerlendirmeler o siteye girerseniz A’dan Z’ye görürsünüz. Mektup benim şahsıma değil Cumhurbaşkanımıza geldi. Dünkü konuşmamda da mektubun bana geldiğini değil, mektup geldiğinden bahsettim. Bu mektubun içerisinde Başbakan'ın herhalde okuyacağı diye bir ifade geçiyor. İçeride neler var neler yok siz de bakın görürsünüz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar