Başbakan Erdoğan Manisa mitinginde hakaretlerine devam etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da mitinginde Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne yönelik hakaretlerine devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan Manisa mitinginde hakaretlerine devam etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da mitinginde Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne yönelik hakaretlerine devam etti.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde yaptığı konuşmada, “Bakın şimdi çıkmışlar birileri abla olmuş. Duydunuz mu bu ablaları. Sizin kapılarınıza da geldi mi? Size de yanlış, yalan, iftira her şeyi anlatmaya başladılar mı? Fakat geçen gün Hatay tarafında bir teyze bunlara ne güzel cevap verdi. Bak teyzeme de gelmişler galiba. Gelmişler mi anacağım. Ama sen onların ağzının payını vermişsindir. Eyvallah. Bunlara sadece bir şey söyleyeyim. Artık benim vatandaşım adresi biliyor, adresi biliyor. Bunlara şunu söylemek lazım. Sizin Hocanız benim kızımın başının örtüsünü açmaya çalışan birisidir, defolun demek lazım. Afedersiniz kendine göre fetvalar veren birileriyle bizim işimiz yok. Bunu söyleyin. Kardeşlerim bunlar hayır yapıyor öyle mi? Bunlar hizmet yapıyor öyle mi? Ne oldu? Aralar açılınca şimdi öğrencileri dışarıya atıyorsunuz. Sizin gibi düşünmeyenleri dışarıya atıyorsunuz. Siz onları orada bedava yatırmıyordunuz. Paralarını da alıyordunuz. Ne oldu şimdi size. Bitti mi hayırlar. Aldığınız o zekat paralarını nereye harcadınız. O aldığınız kurbanlıkları nereye harcadınız? Kardeşlerim, 30 Mart aynı zamanda bu hesabın bozulmasıdır.” dedi.

Erdoğan, hakaretlerine şöyle devam etti: “Şimdi Manisa’da bu ablalar neler diyor biliyor musunuz? Diyorlar ki oyları AKP’ye değil, MHP’ye verin. Onu söylüyorlar. Şimdi onlarla dost oldular. Hani ya seçimden önce, geçmişte ne diyorlardı. Okyanus ötesine veriyorlar, veriştiriyorlardı. Ne oldu şimdi? Maşallah. Dert acaba biz AKP’yi Manisa’da, Türkiye’de oylarını düşürebilir miyiz. Başarılı olamayacaksınız. Çünkü sizin tuzağınız varsa, halkımın da tuzağı var, Hakkın da tuzağı var. İşte onların ablaları bir kenara, bizim ablalarımızı bize yeter. Onlar beddua seansları yapıyorlar evlerde, yurtlarında. Ama bizim dua seansları yapan kardeşlerimiz var. Abiler burada. Onların ağabeyleri varmış. Bizim ağabeylerimiz, ablalarımız 30 Mart’ta Manisa’da sandıkları patlatacaklar. Ben buna inanıyorum. Aileleri böldüler ailelere. Milleti parçaladılar milleti ve yalan, yanlış gazeteler bastırıp, broşürler bastırıp evlere dağıtıyorlar.”

Bunun adının hukukta casusluk olduğunu savunan Erdoğan, “Kardeşlerim, bunun adı hukukta casusluktur. Ajanlıktır. Ama yakayı ele verdiler. Bedelini de ağır ödeyecekler. Kardeşlerim dedim ya inlerine gireceğiz, inlerine. Öyle kolay, kolay biz bu devleti sokakta bulmadık. Milli birliğimizi, milli güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlara karşı gerekli tedbirleri aldık, alıyoruz, gerekli hesabı da soracağız. Kardeşlerim Mardin’de Siirt’te açık açık BDP’ye oy istiyorlar. Düşünebiliyor musun yani AKP’nin karşısında kim güçlü ise ona. Çünkü bunlar için kendi amaçları uğrunda meşru, gayri meşru kim olursa olsun yeter ki AKP’nin dışında olsun, ona oy istemektir. CHP’lilere diyor ki MHP’ye Manisa'da oy verin. MHP’lilere diyorlar ki İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da CHP’ye oy verin. Bunlar bir de ortak adaylar çıkardılar. Pensilvanya CHP’den yolsuzluk nedeniyle atılmış şahsı aday olarak istedi ve bu CHP’de İstanbul’dan onu aday yaptı. O yolsuzluk klasörünün önünde Kılıçdaroğlu’nun çekilmiş resmi vardır, gazetelerde, televizyonlarda yayınlandı. Hatırlıyorsunuz değil mi? Çünkü Kılıçdaroğlu’nun ondan pek farkı yok. O da SSK’nın Genel Müdürü iken birçok olaylara karıştı. Ne çileler çektin hastanelerin kapısında onun döneminde.” diye konuştu.




CİHAN

Yorumlar