Başbakan Erdoğan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda partililerine seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’ya dönmeden önce İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda partililerine seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda partililerine seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’ya dönmeden önce İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda partililerine seslendi. Başbakan Erdoğan, “Biz ne dedik, birilerinin atamalarıyla iktidar olmadık bu ülkede. Bu CHP, darbelerin atamasıyla bu ülkede iktidar olmuş bir partidir. Bu CHP hiçbir zaman sandıkta iktidar olamamıştır.” diye konuştu.

Adnan Menderes Havalimanı’na helikopterle inen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti otobüsünün üzerinden partilileri selamladı. Sloganlarla karşılanan Başbakan Erdoğan, “Akhisar, Demirci ve Salihli’de binlerce vatandaşla kucaklaştık, oralarda da coşku bambaşkaydı. Çok farklı finali Salihli’de yaptık. Fakat ben böyle bir sürprizle karşılaşacağımı ummuyordum. Gerçekten farklı bir sürpriz. İzmir, bugün 30 Mart’a bir sinyal veriyor. İnanıyorum ki, yeni Türkiye’nin inşası başlamıştır hayırlı olsun. 90 gün var. Çok çalışacağız, hanımlarla, gençlerle el ele omuz omuza çok çalışacağız. Bizlere iftira atanlara, bizlere yolsuzluk damgasını vurmaya çalışanlara, bizden sahte, maalesef üniversite yıllarımızdaki o marjinal grupların militanları vardı ya, aynı onlara benzer adalet sarayının önünde bildiri dağıtacak kadar savcılığını unutacak tiplerle değil, biz onlara hesabı sandıkta soracağız sandıkta.” dedi

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: “Biz ne dedik, birilerinin atamalarıyla iktidar olmadık bu ülkede. Bu CHP, darbelerin atamasıyla bu ülkede iktidar olmuş bir partidir. Bu CHP hiçbir zaman sandıkta iktidar olamamıştır. İzmir’de de 30 Mart’ta kendilerine gerekli dersi benim İzmirli kardeşlerim verecektir. İzmir’de şu ana kadar nelerin yapıldığı ortada, yerel yönetimin neler yapabildiği ortada. Bunlar büyükşehir belediyesi yasasına karşı çıktılar. Buna karşı çıkan CHP, 30 Mart öncesi kampanyalarla hangi yüzle gelip İzmirlilere diyecek ki, biz belediyeciliği daha iyi biliriz. Ya sen karşı çıktın, hangi yüzle gelip bu işi daha iyi yaparız diyeceksin. Bu işi Anayasa Mahkemesi’ne götürdüler, böyle bir anlayış olmaz dediler. Biz ise olur, çünkü biz bunu İstanbul’da yaptık dedik, bunları göstermemize rağmen anlamadılar, Anayasa Mahkemesi de bunları reddetti. Biz belediyeciliği biliyoruz. 30 Mart’ta, İzmir’de, bir dönüşüm, değişim olacak buna inanıyorum, İzmirimizi modern bir kent haline getireceğiz. Yolsuzluk demi, şimdi diyorum ki, biz bu konuda babamızın oğlu olsa tanımayız. Ben evladım olsa bu konuda asla tanımam. Şunu açık söylüyorum, bu CHP’nin genel müdürü diyor ki, daha henüz hüküm verilmeden herhangi bir şey yapılmadan kalkıp da masum insanlara hemen o müfteri sıfatıyla iftira atıyor. Çünkü bunların karakterinde bu var, iftira at tutmasa da iz bırakır. Benim Fatih Belediye başkanıma iftira atıyorlar. Çünkü altında yatan ne biliyor musunuz, çok anlamlı. Orada bir savcı iş takip ediyor, belediyeye geliyor, belediye başkanımız o savcının talebini yerine getirmedi diye bu adımı atıyor. Aynı şekilde Gençliğe Hizmet Vakfı diye bir vakıf, burada benim çocuklarım da var. Böyle bir vakfa Fatih Belediyesi bir yer yapıyor, kiralıyor. Bunu onu niye verdin değil, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne devlet bu tür yerler verdi, aklınız neredeydi? İSTEK Vakfı'na verilmiş yerler var, Türk Eğitim Vakfı var, orada aklınız neredeydi? Yasalarda bunlar var yasaldır. Belediyelerin sosyal yanı vardır, ne yapıyor bunlar gençleri yetiştiriyorlar. Çıkar var mı varsa karşısında biz oluruz. Bunların hepsinin hesabı 30 Mart’ta sorulacak. Kardeşlerim yolsuzlukların içinde olan bir hükümet bunları yapabilir mi, 5.5 milyar tutarında bir Marmaray yaptık biz. 153 yıllık rüya. Yani dedemiz Fatih, karadan gemileri yürüttü, biz de denizin 62 metre derinliğinden yürütüyoruz. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi. Milli gelir 230 milyar dolar, biz geldik bunun üzerine 570 milyar dolar ilave ettik. Şu anda 800 milyar dolara ulaştı. 10 senede.”

Başbakan Erdoğan, “İstanbul’u CHP’den aldım susuzdu, CHP budur. CHP susuzluk, kirliliktir, kesinlikle söylüyorum. Bu böyle bir hava kirliliği değil aynı zamanda çöp dağlarıdır. İstanbul ondan kurtulduğu için hep bizimle yoluna devam etti. İşte biliyorsunuz, bakınız yıllar yılı İzmir’in Beydağ’ı barajı projesi vardı, kim halletti biz hallettik. O Ödemiş ovası oradan sulanıyor, bunları bu iktidar yaptı. Çevre yolunu İzmir’de biz yaptık. Çandarlı limanını da yapıyoruz. Sayılı limanlardan bir tanesi. Bu adımları atan bu iktidarın en önemli kişisini Binali Yıldırım’ı İzmir’e veriyoruz. Böyle bir isim gerekiyordu İzmir’e, kabiliyet gerekiyordu. Bilgisi tecrübesiyle birikimiyle o yakışıyordu. Modern İzmir’i böyle kuruyoruz. Konuşulacak çok şey var. İnşallah büyük İzmir mitinginde bunları konuşacağız.” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile partisinin İzmir adayını açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kentten ayrılışları sırasında havalimanında denk gelmeleri ihtimali veya olumsuzluk yaşanmaması için alternatif çözümler ayarlandı. CİHAN

Yorumlar