Başbakan Erdoğan: İhanet edenlerin esamesi okunmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinden istifa eden milletvekillerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: İhanet edenlerin esamesi okunmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinden istifa eden milletvekillerine tepki gösterdi. Erdoğan, ihanet edenlerin esamesinin okunmadığını söyledi.

Toplu açılış törenlerine katılmak üzere Manisa'da bulunan Başbakan Erdoğan, Anemol Otel'de onuruna verilen yemeğe katıldı. Sivil toplum kuruluşu, işadamları ve partililerin katıldığı yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti olarak Türkiye'de yaşayan 76 milyonun temsilcisi olduklarını ifade etti.

Siyaseti sadece kumsallarda yapmadıklarını belirten Erdoğan, "780 milyon metrekarenin tamamında yaparız. Bizim öyle bir özelliğimiz var. Onun için de bizim milletvekillerimiz çok farklı bir çeşni oluşturmuştur. Efendim, bazıları işte partiden ayrıldı... Ayrılmadı; ayırdık. Çünkü 'partimizin içerisinde maalesef bu tür fitne unsuru olanları artık barındırmanın bir anlamı yok' dedik. Hemen MYK olarak kararımızı 'kesin ihraç' talebiyle tedbirli olarak verdik. Verince onlar hemen istifa etme yoluna gittiler. Artık sizin yapacak bir şeyiniz yok. Etseniz de etmeseniz de artık bu hareket sizi kapıya koymuştur. Biz daha önceden bunlarını yaşadık. Biz bize yeteriz Allah'ın izniyle, hiç endişeniz olmasın. Bize geçmişte de bunu yapanlar oldu. Şu anda bir tanesinin adı yok. Kurdukları parti de malum; o da gitti. Kaldı mı bir şey? Esamesi okunmuyor. Niye? ihanet edenlerin esamesi okunmaz." dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Biz el ele vereceğiz, bir olacağız, diri olacağız ve kardeşlik projesi içerisinde bir birimizi Allah için seveceğiz ve bu mücadeleyi de bu şekilde inşallah sürdüreceğiz. Ve bütün arkadaşlarım şu anda tabi büyükşehir belediye adayımızı açıkladık. İlçelerle ilgili çalışmaları da üst kurulumuz devam ettiriyor. Öyle zannediyorum ki bir iki hafta içerisinde onları da bitirip açıklayacağız ve bundan sonra da yoğun bir şekilde inşallah kampanyamızı başlatacağız." CİHAN

Yorumlar