Başbakan Erdoğan: HSYK suç işledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HSYK’nın Danıştay’da davanın sürdüğü esnada Anayasa’ya aykırı hareket ettiğini belirterek suç işlediğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: HSYK suç işledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HSYK’nın Danıştay’da davanın sürdüğü esnada Anayasa’ya aykırı hareket ettiğini belirterek suç işlediğini iddia etti.

Başbakan Erdoğan’a Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından Fahri Doktora Unvanı verildi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan törende konuşan Erdoğan, yolsuzluğa bulaşmış olanlar varsa bunun ortaya çıkacağını, devletin, yetimin malanı alıyorsa bunun hesabını soracaklarını söyledi. Yolsuzluk adı altında başlatılmış operasyonların yeni Türkiye’nin önüne çıkarılan bir engel olduğunu vurgulayan Erdoğan, “ Birileri yetimin hakkını yiyorsa, ondan onun hesabını biz sorarız." dedi.

HSYK’nın son açıklamasına da tepki gösteren Erdoğan, açıklamayla HSYK’nın suç işlediğini savundu. Danıştay’da davanın sürdüğü esnada Anayasa’ya aykırı hareket ettiklerini ileri süren Erdoğan "Bu HSYK’yı kim yargılayacak. Böyle bir yetkim olsa anında yargılayacağım" ifadesini kullandı. Erdoğan, dinleyicilerden birisinin ‘millet’ cevabı üzerine , milletin yargılayacağını vurguladı. Erdoğan, "Şimdi ben buradan suç duyurusunda bulunuyorum. HSYK onlarda burada suç işlediler. Adli kollikla ilgili bir taraftan Danıştay’da bir dava sürerken, onlar o davanın sürdüğü esnada kalkıyorlar, bir açıklama yapıyorlar. Bu açıklama Anayasa’nın 138. Maddesine aykırı. Şimdi soruyorum bu HSYK’yı kim yargılayacak. Kim yargılayacak biliyor musunuz. Millet yargılayacak."

SAVCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Erdoğan Savcı Muammer Aktaş’ı da ağır şekilde eleştirdi. ‘Bir savcının adliyenin önünde basın mensuplarına bildiri dağıtır mı?' sorusunu yönelten Erdoğan, şöyle konuştu: "Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir savcı bizim için adeletin yüz karası. Sen nasıl böyle bir şey yapabiliyorsun. Sen nasıl kalkarsında orada çıkıp adliyenin önnüde bildiri dağıtırsın? Dnu başkaları yapıyor. Demek ki sende bu tür esintiler var. Milletim kararını en güzel şekilde verecektir. Hiç tereddüdüm yok. Bu konu ile ilgili burada suç duyurusu yapıyorum. HSYK sen bu zat ile ilgili ne yapıyorsun, ne yapacaksın"

Erdoğan milletin ‘git’ dediğinde gideceklerini, burada tereddüt olmadığını dile getirerek "Çünkü bizim saygı duyduğumuz makam orasıdır. Ama millet ‘kal’ derken birilerinin git demesine de hiç ama hiç kulak asmayız” dedi. Son kez saldırıyorlar. Son kez ellerindeki tüm imkanları , tük kozları, tüm güçlerini sahaya sürüyorlar. Son bir taarruz yapıyorlar. Son bir huruç hareketine yelteniyorlar. Allah’ın izni ve milletimizin desteği ile biz bu direnişi ve yerle yeksan edecek, bu taaruzları göğüsleyecek, inşallah eski Türkiye’nin kapısını tamamen kapatacağız." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar