Başbakan Erdoğan: Hırsızlığın ve yolsuzluğun her türlüsü kötüdür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hırsızlık ve yolsuzluğun her türlüsünün kötü olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Hırsızlığın ve yolsuzluğun her türlüsü kötüdür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hırsızlık ve yolsuzluğun her türlüsünün kötü olduğunu söyledi. 17 Aralık’ta başlatılan operasyonun milli iradeye yönelik olduğunu savunan Erdoğan, “En büyük hırsızlık en büyük yolsuzluk, milli irade hırsızlığıdır.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada bir örgütün varlığından söz etti. Konuşmasında dershaneler tartışmasından sonra bazı sivil toplum örgütlerinin aldıkları tavırdan bahseden Erdoğan, “Bir hareketin, bir örgütün, kendi ülkesine karşı bu kadar hasmane bu kadar haince tavır sergilemesi karşısında vakıflarımız, derneklerimiz, sendikalarımız, ciddi rahatsızlık duyuyorlar. İslam, hiç kimsenin tekelinde değildir. Hizmet etmek, yardımlaşmak, paylaşmak, talebe yetiştirmek gibi kavramlar, insani kavramlar. Hiçbir örgütün ipoteği altına giremez. Herkesi dışlayan, herkesi horlayan, bir hareket tarzına asla bürünemez. Hele hele hizmet teşekkülü iddiasında olan bir hareketlerin işi gücü bırakarak adeta bir siyasi parti gibi davranmaları, bir takım şantajlarla, birtakım çirkin görüntü ve ses kayıtları ile anılmaları asla kabullenilemez.” ifadelerini kullandı.

Hz. Peygamber’in istismar edilemeyeceğinin altını çizen Erdoğan, “Hz. Peygamber de Hz. Kur’an da hiçbir hareketin hiçbir oluşumun istismar edemeyeceği üzerine ipotek koyamayacağı hepimizin ortak kutsal değerleridir. Aynı şekilde yakın dönemde yaşamış ömrünü ülkesinin zindanlarında geçirmiş zindanlarda ömür tüketmek pahasına dik durmuş ilim insanlarının da, istismarı kabul edebileceğimiz bir tavır değildir. Burada malum örgütün mensuplarına, samimiyetle örgüt içinde yer alan kardeşlerime özellikle seslenmek istiyorum. Bu örgütün yönetimi ile mensupları arasında çok büyük bir farklılık olduğu, net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Örgütün tabandaki mensupları samimiyetler taşırken, son derece açıktır ki, örgütün üst yönetimi farklı yönlere sapmış, farklı hesapların farklı gayelerin içine girmiştir. Hizmet aşkıyla hareket eden, yollara çıkan, kıtalar aşan nice samimi kardeşimize rağmen, bu örgüt maalesef gitmiş uluslararası çevrelerin Türkiye düşmanlarının Türkiye hasımlarının maşası olmayı tercih etmiştir. Binlerce insanın gayreti cehdi mücadelesi uluslararası karanlık çevrelere adeta peşkeş çekilmiştir. Bu örgüt mensubu tüm arkadaşlarımızı bir anlık durmaya düşünmeye muhasebeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

İRAYE İPOTEK VURGUSU

Hiç kimsenin kendi iradesine ipotek koydurmamasını isteyen Erdoğan, “Hiçbir vatandaşım, hiçbir kardeşim kendi iradesine ipotek koydurmasın. Hiçbir kardeşim siyasi parti olmadığı halde siyaset yapan kapalı örgütlerin aldatmasına gelmesin. Anadolu’da Trakya’da dünyanın birçok yerinde partimizin ve hükümetimizin aleyhine, akla hayale gelmedik, tezviratlar yapılıyor. Biz, bir siyasi partinin mensuplarıyız. Bizim her hareketimiz, şeffaftır. Bizim söylediklerimiz, milletin önündedir. Politikalarımız, milletin önündedir. Biz şeffaf olarak, milletin önündeyiz. Şurada, iki ay kaldı. Milletin önüne çıkmayanların şeffaf değil, kapalı olanların tezviratlarına milletim kulak asmasın. İstanbul’da ifade ettim. Hırsızlığın her türlüsü kötüdür. Yolsuzluğun her türlüsü kötüdür. En büyük hırsızlık, en büyük yolsuzluk, milli irade hırsızlığıdır. Milli iradeyi çalmaya kalkışan biri, başkalarına yolsuzluk ithamında bulunamaz. Yolsuzluk iftirasında, bulunamaz. 17 Aralık’ta, milli iradeye yargıdaki fanatikleri ile saldırı düzenleyenler, milli iradeyi gasp etmeye çalışanlar, yolsuzluğun izini süremezler.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar