Başbakan Erdoğan Hatay'da

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail parlamentosundaki bir kadın milletvekilinin 'Bütün Filistinli kadınlar öldürülmeli' sözlerine sert çıktı. Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da İtfaiye önünde az sayıda vatandaşa...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan Hatay'da

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail parlamentosundaki bir kadın milletvekilinin 'Bütün Filistinli kadınlar öldürülmeli' sözlerine sert çıktı.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da İtfaiye önünde az sayıda vatandaşa hitap eden Erdoğan CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na 'ithal aday' sözleriyle yüklendi. Antakya'nın içinden geçen Asi Nehri'nde yürütülen çalışmalar nedeniyle çirkin bir görüntü içinde olduğunu, bunun nedeninin de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanlığı olduğunu iddia eden Erdoğan, "CHP kuraklıktır, pisliktir, susuzluktur." ifadesini kullandı.

Ortadoğu'daki çatışmalarda taraf olmadıklarının altını çizen Erdoğan, Suriye'de süren savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyeliler nedeniyle bazı kentlerde sorun yaşandığına değindi. Erdoğan, "Er veya geç Suriyeli misafirlerimiz evlerine döneceklerdir. Ensar olmanın gereği budur." diye konuştu.

İsrail parlamentosundaki kadın milletvekilinin 'Bütün Filistinli kadınları öldürmeli' şeklindeki sözlerine dikkat çeken Erdoğan dünya kadın örgütlerini göreve çağırdı.

YİNE PENSİLVANYA'YA YÜKLENDİ

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Gazze için mesaj yayınlamasını eleştiren Erdoğan, "Pensilvanya'daki zat Gazze için taziye yayınlamış. İsrail'i kınayan tek kelimesi var mı? Yok. İpini elinde tutan efendisine elbette söz söyleyemez." dedi.

MHP ve CHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için 'ithal aday' tanımlamasını kullanan Erdoğan, İhsanoğlu'nun "9 partinin desteği bizimle" sözlerini de eleştirdi. Erdoğan "Bu partilerden 7'sinin oy toplamı yüzde 1'i bile bulmuyor. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz." diye konuştu.

Erdoğan'a Hatay'daki mitinginde eşi Emine Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşlik etti. CİHAN

Yorumlar