Başbakan Erdoğan: Eşekten bile bir eser kalıyor

Başbakan Erdoğan Bingöl'de yaptığı konuşmada, ''Eşekten bile bir eser kalıyor.'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Eşekten bile bir eser kalıyor

Başbakan Erdoğan Bingöl'de yaptığı konuşmada, ''Eşekten bile bir eser kalıyor.'' dedi.

Bitlis mitinginden sonra helikopter ile Bingöl'e gelen Başbakan Erdoğan, PTT kavşağı'nda partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Başbakan'a, eşi Emine Erdoğan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış eşlik etti.

1982 referandumunda 'hayır', 2010 referandumunda ise yüzde 95 oranında 'evet' diyerek Bingöl'ün tavır koyduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ''8 Haziran 2011'de bir kere daha geldim, genel seçim mitingini yaptık, bu seçimde de yüzde 67 oranıyla 'AK Parti' dediniz. 12 Temmuz 2013'te bir kez daha geldim, Bingöl Havalimanı'nı sizlerle birlikte açtık. Söz vermiştik, sözümüzü yerine getirdik mi? Bingöl'ü havadan tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bağladık.'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan muhalefet partilerini işaret ederek, ''Eşekten bile bir eser kalıyor. Televizyondaki reklamları seyrediyorsunuz değil mi? Ben lafa değil, icraata bakarım. Bu millet enayi mi? Yıllar yılı anlattılar, laf laf laf. Şimdi yine çıkmışlar bu kafadarlar laf üretiyorlar, başka bir şey yok. Bunlara şunu söyleyin; 'Biz sizden eser istiyoruz, eser.' Eşekten bile bir eser kalıyor, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri, olay bu.'' ifadelerini kullandı.

Çözüm süreci ve büyüyen Türkiye'nin, birilerini rahatsız ettiğini iddia eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Önce Gezi eylemiyle denediler. Ağaç bahanesinin, çevre bahanesinin ardına saklandılar. Hem ekonomiyi hem huzuru hem de çözüm sürecini sabote etmek istediler. Ardından 17 Aralık, 25 Aralık tarihli girişim ile bir kez daha Türkiye'de huzuru, istikrarı, büyüyen ekonomiyi, çözüm sürecini sabote etmek istediler. Fakat taviz vermedik. Asla boynumuzu eğmedik. Türkiye'ye karşı kurulan bu tuzağa düşmedik. Yolsuzluk ve rüşvet kılıfı altında, demokrasiye milli iradeye sabotaj yapılmasına izin vermedik. Yolsuzluk var iftirasıyla milli iradenin çalınmasına müsaade etmedik. Etmediniz.''

Erdoğan, Said-i Nursi'nin hayatından bölümler anlatarak, şöyle konuştu: ''Pensilvanya'da malum bir zat var. Bugün Bitlis'te de ifade ettim. Güya Said-i Nursi'nin izinde ama Said-i Nursi ile tam tersi istikamette. Said-i Nursi, hayatı ilimle, mücadeleyle, dik duruşla geçmiş bir insandı. Bu zat, Said-i Nursi ile bir kez karşı karşıya gelmiş değil ha, onu da bilin. Said-i Nursi hapislere rağmen, sürgünlere rağmen asla eğilmemiş bir insandı. 'Faniyim, fani olanı istemem' diyordu. 'Ruhumu, Rahmana teslim ettim gayri istemem' diyordu. 'Baki hakikatler, fani şahsiyetler üzerine bina edilmez' diyordu. Sadece Said-i Nursi değil, bizim tarihimiz de bizim tarihimizde hiçbir alim aynı zamanda holding patronu, holding CEO'su olmadı. Hiçbir alim, ananaslarla, tesbihlerle karanlık işlerin ve irtibatların içinde olmadı. Hiçbir alim, mahremleri dinlemek, kaydetmek, röntgencilik yapmak gibi bunlarla şantaj yapmak, tehdit etmek, haraç toplamak gibi edep dışı işlerin takipçisi olmadı.'' CİHAN

Yorumlar