Başbakan Erdoğan: Emniyetteki değişiklikler başka illere sıçrayabilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da başlayan yolsuzluk operasyonunun ardından Emniyet'te yapılan bazı değişikliklerin başka illere de sıçrayabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Emniyetteki değişiklikler başka illere sıçrayabilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da başlayan yolsuzluk operasyonunun ardından Emniyet'te yapılan bazı değişikliklerin başka illere de sıçrayabileceğini söyledi. Erdoğan, "Bazı medya gruplarında geçen Emniyet'teki yapılan değişikliklerle alakalı olarak, evet emniyette yapılan değişiklikler valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle orada kendilerinin bir tasarrufudur. Ve bu tasarrufa yetkisi vardır. Valilerimiz de bu tasarruflarını kullanmışlardır. Bu çok daha farklı illere aynı şekilde sıçrayabilir. Nerede buna benzer şeyler varsa gereğini anında başta valilerimiz olmak üzere bunun yanında Emniyet Genel Müdürlüğü'müz, İçişleri Bakanlığımız anında yapacaklardır. Çünkü bu iş anlaşılıyor ki böyle bir siyasi noktadaki mühendisliktir. Biz böyle bir mühendisliğe fırsat vermeyeceğiz. Bu ülkenin geleceğini karatmaya kimsenin hakkı yok." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi ziyaret eden Macaristan Başbakanı Victor Orban ile Başbakanlık Merkez Bina'da ikili ve heyetler arası görüşmede bir araya geldi. İki başbakan, görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan ve Orban, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan'a İstanbul merkezli başlatılan yolsuzluk operasyonları soruldu, "Operasyonda adı geçen bakanların istifaları gündemde mi?" sorusu yöneltildi.

Erdoğan ilk olarak, "Değerli arkadaşlar öncelikle Konya'da da açıkladığım gibi ortada tabi çok çok kirli bir operasyon söz konusu. Ben bunu değerli mevkidaşıma birçok anlaşmaların imzalandığı bir toplantıda yorumlamayı arzu etmezdim. Fakat sorduğunuz için tabi cevaplamak durumundayım, karşılıksız da bırakamam." şeklinde konuştu.

YURTDIŞI ODAKLARA İŞARET ETTİ

Kendilerinin 11 yıllık bir iktidar olduklarını ve 11 yıl içerisinde Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin malum olduğunu belirten Erdoğan, "İktidarımızın nelerle mücadele ederek buraya geldiği de malumdur. Bu mücadelelerde atılan adımların ulusal boyutu olduğu kadar uluslararası boyutu çok daha önem arz etmektedir. Bir defa Türkiye'de az önce mevkidaşımın ifade ettiği gibi biz 2023 yılının Türkiye'sinin dünyada ilk 10 içerisinde yer almasının kavgasını mücadelesini verirken bunun için dünyayı hallaç pamuğu gibi atarken koştururken birileri de biz Türkiye'nin bu hızlı gidişini nasıl durdururuz bunun gayreti içerisinde. Bunun dışarıda heveslileri, planlayıcıları olduğu gibi ülkemizde de bazı uzantıları var. Bu uzantılar şudur budur konuşacak değilim. Bunların kimler olduğunu sizler de tahmin ediyorsunuz. Gezi olayları ile başlayan bir süreç oldu, burada istediklerini elde edemediler. Şimdi yeni bir adım attılar." değerlendirmesinde bulundu.

'YOLSUZLUK DEĞİL SİYASİ MÜHENDİSLİK'

Erdoğan ardından yolsuzluk operasyonunun detaylarına ilişkin, "14 ay dinleme izleme bu tür şeyler yapılıyorsa ve bu konuda kendi üslerine bunlar haber verilmiyorsa haber verilmeden bunlar yapılabiliyorsa, buradaki mühendislik yolsuzlukta değil siyasi mühendisliğin bir başka versiyonudur. Bu da bir nevi çetelerdir. Ve bu çeteler şu anda devletin içinde devlet olma, böyle bir anlayışla süreci istedikleri gibi yönetme yönlendirme, böyle bir gayretin içine girme olayıdır. Bizim kamu bankalarımız bizim iktidarımız öncesinde görev zararlarıyla açıp kapatan bankalardı." dedi.

DEVLET İÇİNDEKİ ÖRGÜTLENMEYİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Ama şu anda kamu bankalarının Avrupa'da bankalar arasında derece yapan bankalar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu bankaları yaralama hedefi de aynı şekilde burada yer almıştır. Bunlar dikkat çekicidir. Bunların Türkiye'de uzantıları var, uluslararası boyutu var. Tespitimiz var, tahminimiz var. Ama Türkiye'de bunun uzantıları var ve bu uzantılar şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar. Fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz onu da söyleyeyim. Şuymuş buymuş şucuymuş bucuymuş bizi enterese etmez. Bizi enterese eden milletimizin bekasıdır geleceğidir, aydınlık yarınların Türkiyesidir." dedi.

İSTİFA YORUMU: GEREKEN NEYSE GEREKTİĞİ ŞEKİLDE YAPARIZ

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok değişik şeyler söyleniyor, söylenecektir. Bakan arkadaşlarımla ilgili spekülasyonlar oluyor. Bunlara zaten alıştık. Bunları ne yazık ki daha önce bu ülkede biz 28 Şubatları medya ile gördük, medyanın kendi içindeki organizasyonları ile gördük. Onlar o karanlık işleri çevirdiler. Daha sonra bunlara bazı STK'lar karıştı. Hani o beşli çete diye ortaya çıkan gruplar. Bunları yaşadık, bunlara yabancı değiliz. Şimdi bunun değişik bir versiyonu aynı şekilde uygulanıyor. Dolayısıyla biz gereken çalışmayı gerektiği şekilde yapacağız. Bakan arkadaşlarımız ve onların ailelerine bu işin bulaştırılmış olması vs. bu konularda da tabi ki onlar bu atılan adımlar neticesinde hassasiyetleri ortadadır. Bunlar şahsımca da malumdur. Biz gereken neyse aramızda görüşür, gerekeni gerektiği anda yaparız. Yani bunu ana muhalefet ve yavru muhalefet partisi istiyor diye değil. Biz onların cemaziy'el evvellerini çok iyi biliriz. Onların cemaziy'el evvellerinde ki kirlilikleri çok iyi biliriz. Ve onların kirlilikleri ile bu ülkenin ne hale geldiğini delikli kuruşa muhtaç olduğunu çok iyi biliriz. Şu anda tabi çok farklı bir Türkiye gördükleri için kuru sıkı atıyorlar. Hele hele 5 yıllık iktidara tahammül edemeyen daha 3,5 yılı dolunca bırakıp kaçanları da çok iyi biliyoruz. Ve dile sığmayacak ifadelerle zaten isimlerini ağzıma almayacağımı söylediğim için yine almayacağım. Onların ne olduklarını milletimiz çok iyi biliyor. Vakti saati geldiğinde 30 Mart'ta gereken cevabı gerektiği şekilde milletim kendileri verecektir. Ama bu 'at çamuru tutmazsa iz kalır' mantığı evvelallah bize tutmayacaktır. Bizim abdestimizden şüphemiz yok, dolayısıyla namazımızdan da şüphe etmeyiz. Burada pek çok şeyleri de farklı algılama olayı milletin algısını değiştirme gayretleri var. Onlar da nedir. Yapılan birçok olumlu faaliyetleri olumsuza dönüştürme gayretleri var ki bunlar da yine aradıklarını beklediklerini bulamayacaklar."

Erdoğan, son olarak Emniyet'teki bazı görev değişiklilerini değerlendirdi: "Bazı medya gruplarında geçen Emniyet'teki yapılan değişikliklerle alakalı olarak, evet emniyette yapılan değişiklikler valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle orada kendilerinin bir tasarrufudur. Ve bu tasarrufa yetkisi vardır. Valilerimiz de bu tasarruflarını kullanmışlardır. Bu çok daha farklı illere aynı şekilde sıçrayabilir. Nerede buna benzer şeyler varsa gereğini anında başta valilerimizi olmak üzere bunun yanında Emniyet Genel Müdürlüğü'müz, İçişleri Bakanlığımız anında yapacaklardır. Çünkü bu iş anlaşılıyor ki böyle bir siyasi noktadaki mühendisliktir. Biz böyle bir mühendisliğe fırsat vermeyeceğiz. Bu ülkenin geleceğini karatmaya kimsenin hakkı yok." CİHAN

Yorumlar