Başbakan Erdoğan, Demirci'de toplu açılış yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’nın Demirci ilçesinde toplu açılış törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, Demirci'de toplu açılış yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’nın Demirci ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Bu ülkede devletin içinde hizmeti kalkıp da istismar etmek suretiyle, cemaati istismar etmek suretiyle tertemiz kardeşlerimizi maalesef bu ülkede bölmeye gayret etmek suretiyle onlar üzerinden rant elde etmek isteyenler bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklardır." dedi.

Erdoğan Belediye Meydanı’nda halka seslendi. Erdoğan, "Devletin içinde paralel devlet kurmaya gayret edenler bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklardır. Bu hangi meşrepten olursa olsun hangi mizaçtan olursa olsun kim olursa olsun karşılarında bizi bulacaklardır. Bu ülkede devletin içinde hizmeti kalkıp da istismar etmek suretiyle, cemaati istismar etmek suretiyle tertemiz kardeşlerimizi maalesef bu ülkede bölmeye gayret etmek suretiyle onlar üzerinden rant elde etmek isteyenler bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklardır. Çünkü bu ülke 76 milyonundur ve biz 76 milyonun hükümetiyiz. Bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya kimse cüret edemez, kimsenin buna hakkı yok. Herkes yerini bilecek." diye konuştu.

Son olayların ulusal ve uluslararası boyutlarının bulunduğunu, masum olanların isimlerinin deşifre edilerek haklarında iftiralar atıldığını savunan Erdoğan, "İşte son olan olayları görüyorsunuz. Uluslararası boyutu var, ulusal boyutu var. Kardeşlerim ne demek. Türkiye'nin kalkınmasını hazmedemeyenler boyuna geriyorlar. Bakın şuradaki zarar ortada, 120 milyar dolar, 11-12 günde. Bunun bedelini nasıl ödeyecekler? Çıkıyor bir savcı efendi, makamını farklı bir şekilde kullanıyor ve gizlilik kaydı olan evrakları yanına aldığı yandaş medyayla birlikte kullanarak bu ülkede birçok masum insanları istismar etmek suretiyle, onları deşifre etmek suretiyle hiçbir günahları olmadığı halde iftira atmak suretiyle onları bu ülkede adeta günah keçisi haline getiriyor. Bu insanlar bu toplumun içinde yarın tertemiz olsalar da soruyorum nasıl dolaşacaklar?" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Şimdi ben soruyorum bu savcı 4-5 gün önce başsavcımızın yaptığı açıklama var, çok manidardır. Biz hakim, savcılarımızın temiz olanlarını tenzih ederiz. Onlara yönelik en ufak bir sözümüz olamaz. Çünkü onlardan adalet elde ediyoruz. Ancak bu gücü kuvveti suistimal etmek suretiyle eğer bu ülkenin bölünmesine, parçalanmasına neden oluyorlarsa bunları da teşhir ederiz. Şimdi bu nasıl savcı bakınız başsavcı ondan dosyayı istiyor diye feryat ediyor beyefendi. Seninle daha işimiz var dur bakalım seninle işimiz var." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun müsteşarı Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı görevine atanmasını eleştirdiğine de dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "Şimdi benim müsteşarımı İçişleri Bakanı yaptık diye rahatsız olmuş beyefendi. 'Parlamentoda kimseyi bulamadı mı?' diyor, 'müsteşarını içişleri bakanı olarak atadın' diyor. Sen bana o soruyu sormayı bırak da önce kendine şu soruyu sor. Benim müsteşarım dürüst, işini bilen, bu ülkede yıllar yılı valilik yapmış, ondan sonra da müsteşarım olmuş bir insan. Şimdi ben sana soruyorum, partinizden yolsuzluklar sebebiyle ihraç ettiğiniz bir kişiyi yolsuzluk klasörleri önünde poz verdiğin o kişiyi şimdi sen İstanbul gibi bir şehre nasıl belediye başkanı adayı olarak atıyorsun? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Önce sen bunun hesabını ver. Yolsuzluk sebebiyle partinizden ihraç ediyorsunuz ondan sonra elinde yolsuzluk klasörleriyle pozlar veriyorsun, daha sonra getirip İstanbul gibi bir şehre belediye başkanı adayı yapıyorsun. Bunların geçmişi de böyle. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'den devralmıştım. Ama İstanbul yolsuzluklar şehriydi, çöp dağlarıyla berbat olmuştu, hava kirliliğiyle berbat olmuştu. İstanbul susuzdu. CHP, susuzluktur, CHP hava kirliliğidir. CHP çöptür çöp. Maalesef bunların devirleri hep böyle olmuştur." CİHAN

Yorumlar