Başbakan Erdoğan: CHP Pensilvanya'nın vekilliğini yapıyor (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershanelerin yılda 1 milyar dolar para kazandığını iddia ederek, "Dershaneler Yasasını öne sürünce bunlar patladılar.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: CHP Pensilvanya'nın vekilliğini yapıyor (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershanelerin yılda 1 milyar dolar para kazandığını iddia ederek, "Dershaneler Yasasını öne sürünce bunlar patladılar. Bakın Meclis'te şimdi dershanelerle ilgili yasa görüşülüyor. Bizimle kim kavga ediyor, CHP. Çok enteresan. Niye? Pensilvanya onlara vekalet vermiş. Onlar milletin vekili olarak değil, Pensilvanya'nın vekili olarak şu anda Meclis'te bizimle mücadele ediyorlar. Dershaneler Yasası çıkacak." dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililere seslenen Erdoğan, paralel yapının 28 Şubat'ta darbecilere hoşgörü ödülleri dağıttığını belirterek, bugün ise darbecilere tele kulak desteği verdiğini iddia etti.

"28 Şubat'ta CHP ile beşli çeteyle bu malum medyayla ortak hareket ediyordu." diyen Erdoğan, "Bugün ananas, rafineri, tespih üzerinden yine aynı sermaye, medya ile iş tutuyorlar. Bu millet ihaneti unutmaz, bu millet sırtına saplanan hançeri unutmaz, bu millet bunların hesabını sorar. AK Parti bunlara hesap sordu ve sormaya da devam edecek. Milli irade üzerindeki vesayetleri ortadan kaldırdık. Çetelerle, mafyayla ve cuntayla mücadele ettik. Türkiye'nin istikbalini karartan unsurları tek tek ortadan kaldırdık."

7 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu 'Darbe Girişimi' olarak adlandıran Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ise bu girişime figüranlık yapmakla suçladı. Erdoğan, "Pensilvanya'daki hocaları bunların eline montaj kaset veriyor, bunlar da o montajlarla durumu idare ediyor. MHP ne yapıyor? MHP bir kez daha CHP ile kol kola tarihin en alçakça saldırısına, en büyük ihanet girişimine maalesef destek veriyor. Üç yılı aşkın sürede gizlice 3 bine yakın kişinin telefonlarının keyfi, hukuksuzca dinleniyor. Selam Örgütü diye bir örgüt uyduruldu. Her taraftan, her renkten, her görüşten kişi keyfi bir şekilde dinlendi. Oğlum Bilal Erdoğan ile ilgili de aynı iftira atıldı. Oğlumun avukatı müracaat etti ve İstanbul Adalet Sarayı'ndan 3 savcının imzasıyla açıklama yapıldı. Oğlum da izinsiz dinlenmiş. İşte iftira at tutmasa da iz bırakır. Bunu yapma hakkın var mı? Bunlar ailelerin yıkılması için yıpratılması için bu tür seçilen yollar yenilir yutulur mu ya. Nasıl yaparsınız bunu? Ama bunların artık hukuki olan yolu da düşündürüyor hukuksuz olanı da düşündürüyor. Niye? Sipariş üzerine de bunlar aynı şeyleri yaptılar." dedi.

En mahrem, en gizli görüşmelerinin dinlendiğini aktaran Erdoğan, "Düşünün beni dinliyor. Bir başbakanı dinleyemezsin. Düşünebiliyor musunuz bizim güvenli hatlarımız var, güvenli hatlarımızı dinledi bunlar. Bunun ne insani, ne vicdani, ne de İslami bir var. Ey Pensilvanya sana sesleniyorum eğer yüreğin varsa çık vatanına gel. Eğer siyaset yapacaksan burada yap. Yoksa ananaslarla, tespihlerle, gönderdiğin kitaplarla bu iş yürümez. Ben doğrusu, böyle bilmiyordum. Aldanmışım. Ben de bunları samimi zannediyordum. Aldanmışım. O da bana kendi yazdığı kitapları gönderiyordu. Oralarda bana methiyeler düzüyordu. Tespihler, bana da gönderiyordu. Ama maalesef durum öyle değilmiş. Şimdi her şeyi anlıyoruz. Ama bundan sonra, durum böyle olmayacak. Çünkü, adaletin tecellisi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Türkiye'den kaçtın gittin, şimdi oradan ülkemin huzurunu kaçırıyorsun. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden çalışmalar içinde yer alıyorsun. Bunu kovalayacağız, sonuna kadar kovalayacağız. Takip edeceğiz çünkü ulusal güvenliğimizi tehdit eden her gayretin karşısında AK Parti iktidarı duracak, bunu böyle bilinsinler." ifadelerini kullandı.

İhanetin hesabını soracaklarına işaret eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Paralel yapının içindeki halis, tertemiz, saf niyetli kardeşlerime sesleniyorum. Bu yapı çok büyük bir ihanetin içinde. Bu yapı kendi ülkesinin en gizli, en stratejik, en mahrem bilgilerini ele geçirecek, bunları servis edecek kadar alçalan bir tavır bir ihanet içerisinde. Temiz, saf, ihlâslı kardeşlerimin artık bu yapıyı sorgulamalarını istiyorum. Bakınız kardeşlerim, bunlar niçin böyle patladılar biliyor musunuz? Dershaneler. Çünkü buradan 1 milyar dolar bunların geliri var. Biz Dershaneler Yasasını öne sürünce bunlar patladılar. Bakın Meclis'te şimdi dershanelerle ilgili yasa görüşülüyor. Bizimle kim kavga ediyor, CHP. Çok enteresan. Niye Pensilvanya onlara vekalet vermiş. Onlar milletin vekili olarak değil, Pensilvanya'nın vekili olarak şu anda Meclis'te bizimle mücadele ediyorlar. Dershaneler Yasası çıkacak."

Vatandaşlara çocuklarını Hizmet Hareketi'nin dershane ve okullarından almalarını isteyen Erdoğan, devletin okullarının yeteceğini, kendisinin de 4 çocuğunu devlet okullarında okuttuğunu söyledi. Erdoğan, "Tavır koyun. Çünkü bunların yayın organlarında da yalan var, dolan var, her şey var. Doğru haber bulamazsınız. Dürüst haber bulamazsınız maalesef her türlü iftira var. Bunlara dersi nasıl vereceksiniz, bunları boykot ederek. Doğru yayıncılık, dürüst yayıncılık bunlarda böyle bir şey yok. Sevgili Peygamberimizi Miraç'tan indirip kamyonete bindirecek kadar ahlaksızca yayın yapıyorlar. Şu hale bakın. Böyle bir şey olabilir mi? Bunların inançlarımız noktasında, kutsallarımız noktasında da nerede olduğunu gördük. Bunlara tavrı koyalım, adımlarımızı buna göre atalım. O zaman bunlar yaptıkları oyunun ne kadar yanlış olduğunu çok daha iyi anlayacaklar." şeklinde konuştu.

Ankara'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bulvarı hizmete açtıklarını hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bunun solculara rağmen yapıldığını savunarak, "O solculara rağmen, o ateistlere rağmen. Bunlar ateist, bunlar terörist ama sorarsan bunları CHP'nin Genel Müdürüne 'bunlar bizim sevgili gençlerimiz' diyor. CHP'nin Genel Müdürü elinde molotofkokteyliyle dolaşan gençleri, sevgili gençler olarak görüyor. Hayır ben, sevgili gençler olarak görmüyorum. Bizim sevgili gençlerimizin elinde molotofkokteyli olmaz, bizim sevgili gençlerimizin elinde bilgisayarı olur, Ipad olur, kalemi olur, kitabı olur. Çünkü bizim sevgili gençlerimiz bilgi ile hikmetle donanmış olarak bu ülkenin geleceğini aydınlatacak, molotofkokteylileriyle değil. Ama ana muhalefet partisinin ne yazık ki başındaki genel müdür, bu işi böyle tanımlıyor. Bu eylemcilerin önünde, yanında CHP var, CHP milletvekilleri var, CHP Genel Başkanı var. Eylemcilerin avukatlığını da maalesef MHP yapıyor. Bu paralel örgüt, bu gezicilere, bu Bizans hayranlarına arkadaşlık, yoldaşlık yapıyor. Oyun çok büyük Balıkesir, hesap başka." dedi.

Paralel yapının ve örgütün Türkiye'nin önündeki son engel olduğunu iddia eden Erdoğan, Türkiye'deki son çeteyi de tasfiye edeceklerini söyledi. Erdoğan, konuşmasının sonunda kendisine eşlik eden bakanlar ve belediye başkan adaylarıyla halkı selamladı.




CİHAN

Yorumlar