Başbakan Erdoğan: Bunların yanında Haşhaşilerin eli öpülür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hizmet Hareketi’ne yönelik hakaretlerini ve iftiralarını Ankara’da da sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Bunların yanında Haşhaşilerin eli öpülür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hizmet Hareketi’ne yönelik hakaretlerini ve iftiralarını Ankara’da da sürdürdü. Büyük Ankara Mitingi’nde konuşan Erdoğan, Camia için “Bunlar terör örgütü” ifadesini kullandı. Daha önce yaptığı Haşhaşi benzetmesini de hatırlatan Erdoğan, “Başbakanım Haşhaşi demek ağır olmuyor mu diyorlar. Haşhaşilerin bunların yanında elleri öpülür.” dedi.

    Erdoğan, seçim mitingleri kapsamında Ankara’da konuştu. Konuşmasının başında tek parti dönemine değinen Erdoğan, "91 yıllık süreçte iyi günlerimiz olduğu halde kötü günlerimiz de oldu. Tek parti CHP dönemini yaşadık, çok ağır zulümleri yaşadık. Ah bu CHP var ya bu CHP gidecek yerleri yok. Mustafa Kemal kurdu ama öldükten sonra neler yaşandı ona bakın. Gazi ölür ölmez Türk lirasının üzerinden resmini kaldırdı kendi resmini koydu. CHP bu.” ifadelerini kullandı.

    Tayyip Erdoğan, Etlik Ayvalı Kavşağı'nda gerçekleştirilen mitingde yaptığı konuşmada, “94 yıl önce 23 Nisan 1920'de Ankara'da Ulus Meydanı'nda TBMM dualarla açıldı. Meclis hemen o gün çalışmaya başladı. Polatlı'dan düşmanın top sesleri geliyordu ancak Meclis korkmadı. Mehmet Akif, o muhteşem dizeleri istiklalimizin dizelerini yazdı.” dedi. Erdoğan ardından İstiklal Marşı’ndan bir bölüm okudu.

    Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Top seslerine düşman tehdidine rağmen Meclis çalıştı, Kurtuluş Savaşı'nı ilan etti, İstiklal Savaşımızı zaferle sonuçlandırdı. Ardından burada Cumhuriyetimizi ilan ettik. Şehitlerimizi defnettik, yaralarımızı sardık. Türkiye'yi büyütme mücadelemizi dedelerimiz verdiler. Yollar yapmaya, şehirler inşa etmeye başladılar. Yoksulluğu aşmak için, refahı huzuru güçlendirmek için milletçe çok ama çok çalıştık. 91 yıllık bu süreçte iyi günlerimiz olduğu gibi kötü günlerimiz de oldu. Tek parti CHP dönemini yaşadık. Gazi Mustafa Kemal'in vefatının ardından millete yapılan çok ağır zulümleri yaşadık. Ah bu CHP var ya bu CHP bunun gidecek yeri yok. Bunların ölümü zulümle geçti. Kur'an-ı Kerim yasaklandı bu ülkede. Kur'an'ın öğretilmesi yasaklandı. Camilerimizi kapattılar, yıktılar. İnsanların kılık kıyafetlerine müdahale ettiler sakala başörtüsüne karıştılar. Kitapları yasakladılar. 23 Nisan'da kardeşlik üzerine başlayan süreci tek parti CHP döneminde ayrımcılıkla kutsal değerlere saygısızlıkla maalesef. Bu CHP'nin tarihinde Gazi Mustafa Kemal başlattı ama öldükten sonra yaşananlara bakın. İnönü şunu yaptı, Gazi ölür ölmez Türk Lirası'nın üzerinden resimlerini kaldırdı, kendi resmini koydu. Devlet dairelerinde gazinin portrelerini çıkardı kendi portrelerini koydu. CHP bu. Bitmedi posta pullarının üzerinden gazinin resimlerin çıkardı kendi resimlerini koydu. CHP bu.” şeklinde konuştu.

    MİDYEYİ KABUĞUYLA YİYENLER

    Dersim katliamına da göndermede bulunan Erdoğan, "Ben buradan Dersim'e de sesleniyorum. Ey Dersim, Dersim'in katliamını da bu CHP yaptı. Ayrımcılık, yalan, fitne bunlarda. Takiye bunlarda. Sonra kalbi millet sevgisiyle dolu insan çıktı. Merhum Adnan Menderes, 10 yıl boyunca yasaklara son verdi. Ezan Türkçe okunuyordu, aslına döndürdü. Gümbür gümbür iktidar oldu. Onun iktidara gelince de CHP hazmedemedi. Menderes'e iftira üzerine iftira yaptılar. Bugün bu kardeşine nasıl saldırıyorlarsa öyle sahdırdılar. Şimdi bu medya arşivlerden çıkardılar, bugün o başlıkların aynılarını atıyorlar. Televizyonlarda aynı şeyleri tartışıyorlar. Diktatörün olduğu ülkede kaçacak delik ararsın kaçacak delik. Menderes milletini sevdiği için millette onu sevdiği için maalesef yaşatmadılar. Önce milli iradeyi idam ettiler, ardından Merhum Menderes ve 2 arkadaşını idam ettiler. Bu Ankara çok şeylere şahit oldu. Nice millet sevdalılarına ama nice millet düşmanlarına şahit oldu. Bu Ankara kendi çıkarı için milletin istikbalini ateşe vermeye çalışan nice zalimlere şahit oldu. Ama Ankara umudunu kaybetmedi. Güneşin yeniden doğacağına, karanlıkların yeniden aydınlanacağına inandı. Bu CHP hiçbir zaman değişmedi, değişmez. Tek parti iktidarı döneminde millete zulmeden CHP neyse bugünkü de odur. 27 Mayıs müdahalesine alkış tutan CHP neyse bugün için de odur. Merhum Menderesi idama götüren bunun zeminini hatırlayan CHP neyse bugünkü de odur. CHP, solcu gibi ülkücü gibi görünebilir din düşmanı gibi görünebilir ama CHP kafası değişmez CHP tavrı duruşu asla değişmez. Bundan 70 yıl önce milleti küçümsüyorladı. Bunlar çıktılar benim köylü kardeşimi, çiftçi kardeşime, ev hanımına işçiye memura bidon kafalı dediler. Göbeğini kaşıyan adam dediler Makarnacı kömürcü dediler. İzmir'de AK Parti mitinginin rekorunu kıracaklarmış hayırlı olsun. Ne diyor biliyor musun bizim mitingimize gelenler midyeyi kabuğuyla yiyenler olmayacak diyor. Güya AK Parti mitingine gelenleri tahkir ediyor. İşte CHP kafası budur.” diye konuştu.

    "BUNLAR AĞUSTOS BÖCEĞİ"

    Erdoğan, konuşmasında CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ı da hedef aldı: "CHP'nin ırkçılığı, faşizmin CHP'nin genlerine işlemiştir. Oradan çıkmaz. CHP, MHP'li bir ismi aday yaptı. Ne diyor, çok entresan burası Ankara modern bir başkent 'Yavaş kardeşim yavaş' diyor. İlana bak ilana. Bunların zaten hiç acelesi olmadı ki bunlar o kadar yavaş ki ağustos böceği gibi yatarlar, ufukta sandık görününce öyle çalışmaya başlarlar. Ankara'da yavaş olana oy yok. Ankara'nın acelesi var. Ankara dünyanın en saygın başkenti olmak için yavaş değil, planı, projesi ve hedefi olan bir aday istiyor. Ankara'da bugüne kadar Ak Parti'nin karşısına çok aday çıktı. Olmayacak şeyleri vaat ettiler. Suyu, metroyu bedava yapacağız diye sözler verdiler, Ankaralı bunu yutmuyor. Şuandaki aday Beypazarı'nda belediye başkanıydı. Geldi 13 kuruş olan suyu Beypazarı'nda 25 kuruşa çıkardı. Beypazarı'nda arsenikli suyu benim oradaki kardeşlerime içirdi. Kardeşlerim biz bir şeye inanacağız o da şu biz herşeyden önce bu millete efendi olmaya gelmedik, bu millete hizmetkar olmaya geldik"

    "YENİ PARTİN HAYIRLI OLSUN KILIÇDAROĞLU"

    Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bozkurt işareti yapmasını da diline doladı: "MHP’ye bakıyorsunuz CHP’nin avukatı gibi çalışıyor. CHP de MHP olmaya çalışıyor. CHP Genel Müdürü bozkurt işareti yapıyor, hayırlı olsun. Yeni partin hayırlı olsun Kılıçdaroğlu. Şimdi gitsin bu bozkurt işaretini 12 Eylül’de öldürenlere izah etsin. Kiralık adayla siyaset olmaz. Organ nakli yapar gibi aday transfer ederek siyaset yapılmaz."

    Erdoğan, daha önce yaptığı “Birinci parti olmazsam istifa ederim” vaadini burada da tekrarladı: "Bu CHP Genel Müdürü yerel bir kanalda konuştu genel seçim öncesi. Yüzde 40 oy alamazsam bırakır gideriz, eyvallah dedi. Yüzde 26 aldı, istifa etti mi? Kılıçdaroğlu şimdi de 4. seçimini kaybedecek. MHP Genel Başkanı 8. seçimini de kaybedecek. Bırakmaz ama koltuk sıcak bırakmazlar. Ben bu seçimden birinci çıkmazsam Genel Başkanlığı bırakmaya hazırım. Başarısızsan bırakacaksın. İstiyorum ki CHP’yi kurtaralım, CHP’yi bir güçsüzden kurtulalım istiyorum. Bahçeli’ye de aynı şeyi söylüyorum. Bizim aday yapmadığımızı aday yaptı. Biz rükuda eğiliriz, başka türlü eğilmeyiz. Ya bunlar bizim SSK’yı batırdılar ya. Ah onun Genel Müdürü olduğu zamanlarda hastanelerde çektiğimi çile neydi. Tedavi için şafakta gidiyorsun belki muayene oluyorsun belki olamıyorsun. İlaçların yarısı var yarı yok. Kılıçdaroğlu sen busun ya sen busun. Sen bize öyle kalkıp iftiralarla, yolsuzluk şu bu falan milleti kandıramazsın. Önce insanlık ondan sonra devlet dedik.”

    "TERÖR ÖRGÜTÜ"

    Erdoğan, konuşmasının devamında ise Hizmet Hareketi’ni hedef aldı: "Yıllarca değerlerimizle dalga geçen CHP gitti örgütle yani Pensilvanya’daki zatın bir tane ceketi varmış. Cekete CHP, MHP, ananaslar, rafineriler, dolarlar giriyor. Allah Allah bu nasıl tek ceket böyle. Ülkemizin milli güvenliğini tehdit eden bütün unsurlara karşı önlemlerimizi alırız. Şu anda hain bir terör örgütü var, bunlar terör örgütü . Pensilvanya kasetle CHP’in başındaki kişiyi indirdi. Baykal hala başka yerlerde arıyor ya ne başka yerde arıyorsun Baykal. Evlerin çevrelerinde de örgütlenmişler. Oralarda ev kiralayıp oradan da gözetleyebilirler, dinleyebilirler. Başbakanım Haşhaşi demek ağır olmuyor mu diyorlar. Haşhaşilerin bunların yanında elleri öpülür. Bunlarda her yol var. Bildiklerimi anlatamıyorum. CHP, Pensilvanya’ya diyet borcu ödüyor. Bu ittifaktan Türkiye’ye hayır çıkmaz, bu şer ittifakıdır. Ablaları varmış bunların. Bunların bir gazetesi var, yaşlı teyze öğrendiğinde yere attı bunu gördüm. Dedim ki 80 yaşındaki ninede bile keramet var. Er veya geç bunun bedelini ödeyecekler.”

    Ardından daha önce yaptığı “Bunların dershanelerine gitmeyin, gazetelerini okumayın” çağrısını yineleyen Erdoğan, "Bunların dershanelerinde çocuklarınız varsa alın. MEB olarak hafta sonra takviye kursu vereceğiz ücretsiz olarak. Bunların gazetelerini, yandaş gazetelerini de okumayınız. Gazete mi yok ya? Sabah akşam Başbakanı'na küfreden bu kadar hizmetleri görmeyen insanlara ah ahhhh. Sadece yazıklar olsun diyorum, yazıklar olsun. Bu attığınız iftiralardan sonra, sen hangi yüzle Tayyip Erdoğan’a hain diyecek cüreti, yüzü nereden kendinde buluyorsun? Önce haddi bileceksin haddini. Sende zerre kadar onur varsa 1999’da kaçtın gittin Türkiye’ye gel. Pensilvanya’da inziva…Geç o işleri geç. Müslüman sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Meleklerin içinde de en önemli ilim erbabı vardır. İlim olmak alim olmak ama hepsinden öte arif olmak…Budur asıl olan. Kızlarımın çektiği çileleri biliyorum, başörtüsü yüzünden okuyamadılar. Ne çile çektirdiniz be ne çile çektirdiniz. Ama tutmadı, bozuldu bu oyun. Omuz omuza birlik olacağız. Düz liselerde Kur'an okunabiliyor. Pensilvanya’daki zat bunlar mı seni rahatsız etti. İmam hatiplerin açılması mı seni rahatsız etti. Nasıl vereceksin sen bunların hesabını nasıl vereceksin. Pensilvanya’ya 30 Mart’ta hesabı siz soracaksınız.” dedi. CİHAN

Yorumlar