Başbakan Erdoğan: Biz alanda siyaset yapıyoruz, kapalı kapılar arkasında değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapalı kapılar ardında değil, alanda siyaset yaptıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Biz alanda siyaset yapıyoruz, kapalı kapılar arkasında değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapalı kapılar ardında değil, alanda siyaset yaptıklarını söyledi. Erdoğan, çözüm süreciyle Türkiye'nin daha da ilerleyeceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'daki iki günlük programı kapsamında Gazipaşa Havalimanı'nın açılışını yaptıktan sonra Manavgat'a geldi. Burada toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, ilk olarak Manavgatlılara seslendi. Konuşmasında, Antalya'ya yapılan yatırımlara değinen Erdoğan, yarın 678 milyon liralık eser ve hizmetlerin toplu açılını yapacaklarını hatırlattı. Manavgat'ta 68 trilyon liralık 21 ayrı eserin açılışını yapan Erdoğan, bunların arasında 16 eğitim kurumu, 5 adet cami ve bir Kur'an kursu olduğunu söyledi. Türkiye'nin daha iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını belirten Erdoğan, "Bizim rüyalarımız, hayalimiz bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye süslüyor. Pısırık, gölgesinden bile korkan, küçük dünyasında ürkek bir Türkiye, bize yakışmaz. Her alanda kendini aşan, rekorlar kıran... Son çeyrekte dört dörtlük bir büyüme. Bu yıl ki büyümü oranına bakıyoruz, yüzde 4 bir büyüme. Türkiye için gece gündüz çalışıyoruz. Biz bu millete, efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. 11 yıllık iktidar boyunca, inancımızı yitirmeden, cesaretimizi kaybetmeden, hiç bir engele takılmadan hizmet götürüyoruz. Aşık Veysel diyor ya, 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece'. Gideceğiz gündüz gece, bir milletin karşısına içi boş sloganlarla değil hizmetlerimizle çıktık." dedi. Erdoğan, Marmaray, 3. köprü ve deniz altında yapımı devam eden araç tüneline de değindi. Erdoğan, 'Bugüne kadar gelenler acaba bu adımları niye atamadı? diye sordu. Büyükşehir yasasına da değinen Erdoğan, "Biz 'büyükşehir' dedik CHP 'olmaz' dedi. Niye? Bunlar büyükşehir nedir, anlamazlar, bilmezler. Gelirken, dereleri gördüm. Bunların hali ne böyle? Böyle dere mi olur? Pislikten geçilmiyor, mikrop dağıtıyor. İşte onun için 'büyükşehir' dedik. Bütün bu derelerin ıslahını büyükşehir yapacak. Yani, Antalya'nın ASKİ'si yapacak. Bugüne kadar böyle bir şey yok. Neden? Belde belediyelerinin gücü yetmez. Bunun için büyükşehir dedik." ifadelerini kullandı. Turizmin 3'te birini Antalya'nın çektiğini belirten Erdoğan, yıl sonu itibariyle Antalya'ya 13 milyon turist geleceğini kaydetti. Bunların da çoğunluğunu Manavgat'ın çektiğini belirten Erdoğan, bundan dolayı ilçenin daha güzel olması gerektiğin, alt ve üst yapıyla daha iyi olması gerektiğini ifade etti.

Tüm etnik grupları ayırt etmeden hizmet sunduklarını belirten Erdoğan, insana insan olduğu için hizmet ettiklerini kaydetti. Geçmişte yaşanan başörtüsü, meslek lisesi sorunlarına da değinen Erdoğan, "Neler çektirdiler bize dimi? Kızlarımızın okula gitmesini engellediler. Niye? Başörtüsü var diye. Sen imam hatipli, sen meslek, sen düz liselisin diye ayırdılar. Kat sayı koydular, meslek liseli üniversiteye gidemesin diye. Ne oldu katsayı kalktı, başörtüsünün önündeki engel kalktı. Ne oldu, Türkiye bölündü mü? Niye böyle cefa çektirdiler? 15 yılımızı yediler. Şimdi yeni bir dönem. Karanlık bir dönem geri de kaldı. Şimdi, aydınlık dönem önümüzde." dedi.

Amaçlarının millete hizmet olduğunu belirten Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önceliğimiz bizim kırmızı çizgilerimiz, hizmettir. Bu millete efendilik yok. Hizmetkar olmak var. Yola çıkarken, tek millet dedik. Türk, Laz, Kürt, Çerkez hepsi var. 36 etnik unsur var. İki; tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi şehit kanıdır. Hilalimiz, bağımsızlığımızın simgesi, yıldızımız şehidimizin sembolüdür. 780 bin kilometre kare ile Türkiye Cumhuriyeti vatan topraklarıdır. Bunun üzerinde kimse bir operasyon yapamaz. Operasyona girdiği anda bizi bulur, milleti bulur. Türkiye'nin batısında bayrağı sallandır, Hakkari'ye gidince cebine koy. Kim bu? CHP bunlar. Bunlardan bu ülkeye hizmet olur mu? Ben Manavgat'ın, Antalya'nın hassasiyetlerini, kaygılarını, görüşlerini çok iyi biliyorum. Biz alanda siyaset yapıyoruz. Kapalı kapılar arkasında değil. Biz sizle aynı kaygıyı taşıyoruz. Bu milletin mayasın da, özünde ne varsa, bizim anlayışımızda da o var. Bizim çizgilerimiz milletin çizgisidir. Biz bu görüşlerden sapmadık, bundan sonra da sapmayacağız."

Çözüm sürecinden de bahseden Başbakan Erdoğan, süreci daha ileriye götüreceklerini , terör belasını sıfırladıkların da Türkiye'nin daha hızlı ilerleyeceğini söyledi. Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da eşlik ediyor. CİHAN

Yorumlar