Başbakan Erdoğan: Bir dosya üzerinden 3 bin kişiyi dinlemişler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 3 yıl içinde sadece bir dava dosyası üzerinden 3 bine yakın kişinin telefonlarının dinlendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Bir dosya üzerinden 3 bin kişiyi dinlemişler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 3 yıl içinde sadece bir dava dosyası üzerinden 3 bine yakın kişinin telefonlarının dinlendiğini söyledi. Erdoğan, dinlenenler arasında kendisiyle birlikte Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, bakanlar, milletvekilleri ve değişik partilerden birçok siyasetçi, iş adamları ve sanatçıların bulunduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde konuştu. Niğde mitinginde de Hizmet Hareketi'ne yönelik suçlamalarına devam eden Erdoğan, "Kapılarınıza ablalar gelebilir. Hiç geliyor mu size de geldiler mi? Çünkü bunların illerde ablaları var, imamları var. Cami imamı değil, meydan imamı. Bunlarla para toplarlar, kapı kapı dolaşırlar. Bu topladığı paraları makbuz karşılığı değil, makbuzsuz toplarlar. Akıbeti belli değil, bunların da hesabını soracağız, bunları da isteyeceğiz. Nerede ne var, çıkacak meydana er veya geç. Kapıyı çalanlara 'Başka kapıya' deyin." şeklinde konuştu.

Miting alanındaki bir kadına tepki gösteren Erdoğan, "Hanımefendi be, sen hangi yüzle buraya geldin ya. Benim başörtümü fürüat olarak nitelendiren o malum zattan dolayı mı buraya geldin? Biz başörtülerimizden dolayı okullara gidemedik. AK Parti iktidarı okullarımızı bize açtı. İmam hatip okullarını, meslek liselerini kapattılar. Bu iktidar imam hatip okullarını açtı. Bundan dolayı mı buraya geldiniz? Biz üniversitelerimize giremiyorduk öyle mi? Üniversite yollarımız açıldı. Bundan dolayı mı buraya geldiniz? Onlara şunu da söyleyin; 'yüreğiniz varsa MHP ve CHP'nin gölgesinde değil partinizi kurun öyle gelin.' deyin. Partinize de genel başkan arıyorsanız Pensilvanya'da zaten. Çağırın o da gelsin Türkiye'ye. Türkiye onun vatanı değil mi? Vatanıysa çıksın gelsin. Niye gelemiyor? Gelsin. Onun vatanı Amerika mı? Çıksın Türkiye'ye gelsin. Türkiye'yi Pensilvanya'dan karıştıranlara hesabımız var. Bu da sorulacak." diye konuştu.

İktidarları döneminde yurt dışında Türklere ait eserlere sahip çıktıklarını ve birçok eseri restore ettirdiklerini kaydeden Erdoğan, 81 ilde ve Niğde'de gerçekleştirilen devlet yatırımlarını anlattı.

"SÜLÜK BUNLARDAN FAZİLETLİDİR"

Hizmet Hareketi'ne yönelik suçlamalarına devam eden Erdoğan, "İşte bunların Pensilvanya'daki hocası, onların medyası, iş adamları, bu hizmetleri yaptığımız için Türkiye'nin itibarını yükselttiğimiz için bize hücum ediyorlar. Bunların dershanesini kapattık diye öyle dediler, biz reforme ediyoruz. Kanun çıktı. Reforma ediyoruz diyorum, bu bir değişimdir. Çünkü milletimizi adeta sülük gibi emdiler. Sülük bunlardan faziletlidir. Çünkü sülük zararlı kanı emer, bunlar faydalı kanı emdiler." şeklinde konuştu.




CİHAN

Yorumlar