Başbakan Erdoğan: Baykal sana yazıklar olsun

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak madenci anıtında yaptığı konuşmada Deniz Baykal'a sitem ederken; CHP, MHP ve Hizmet Hareketi'ne yönelik hakaretlerine devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Baykal sana yazıklar olsun

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak madenci anıtında yaptığı konuşmada Deniz Baykal'a sitem ederken; CHP, MHP ve Hizmet Hareketi'ne yönelik hakaretlerine devam etti.

Konuşmasında, dğoalgaz çalışmalarının kente ulaştığını, evlerde vatandaşların doğalgazı açar açmaz ısındıklarını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, vatandaşlar ve Zonguldak Belediye başkan adayı Ali Bektaş, doğalgaz olmadığı yönünde uyardı.

Seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte sahneye çıktı. Zonguldak halkına kısık sesi ile seslenen Erdoğan, halkı selamladığını söyledi. Seçimler yaklaştıkça kendilerine karşı ahlaksız saldırıların başladığını iddia eden Erdoğan, "Türkiye büyük bir heyecan yaşıyor. 77 milyon oynanan oyunu görüyor. 77 milyon bayrağına istiklaline sahip çıkıyor. 30 mart yaklaştıkça muhaliflerin ahlak dışı saldırıları da yoğunluk kazanıyor. Sandığı gölgelemek isteyenler millet iradesini karlamak isteyenler her türlü çirkefliğe başvuruyor. Sizden gün boyunca sandıklara sahip çıkmanızı istiyorum" uyarısında bulundu.

Konuşmasında Hizmet Hareketi'ne hakaret etmeyi sürdüren Erdoğan, "30 Mart akşamı da bu oyunları oynayanlara gereken cevabı vereceğiz. Nedir o ya. Pensilvanya. CHP ve MHP cebinde. Milyarlar cebinde. Rafineri cebinde. Ne diyo? Tek ceketi varmış. Nasıl bir tek ceketse, kardeşlerim bu huzuru bozmak için ellerinden geleni yapacaklar. Biz bu zamana kadar sabrettik. Hiç bir saldırıya cevap vermedik. Provokasyona gelmedik. Milli iradenin sandığa yansımasını temin edeceğiz. Bu seçim sıradan seçim değil. Belediye meclis ve muhtarlık seçimi değil. Adeta bu bir genel seçim. 30 Mart'ta ya eski Türkiye diyeceğiz ya da yeni Türkiye diyeceğiz. İstiklal mücadelesi istikbal mücadelesine destek bekliyorum. Bizlere taarruz edildiğine karşımızda ittifak edenlere ve içinde kimler olduğunu dikkat edin. Kim var? CHP, MHP, BDP, Pensilvanya, malum medya, iş verenler, eli kanlı terör örgütleri. Hepsi buraya destek veriyor. Türkiye düşmanı çevreler de bu ittifak destek veriyor." dedi.

CHP'nin düne kadar Ergenekon'un avukatlığını yaptığını, bugün farklı bir noktada olduğunu ileri süren Erdoğan, şunları söyledi: "Düne kadar bu CHP Ergenekon'un avukatıydı. Çetelere avukatlık yapıyordu. Şu anda Pensilvanya'nın avukatı. Böyle bir avukat olur mu? Bir gün MHP'li bir gün solcu. Hakkari'ye gidiyor. Bir tane Türk bayrağı yok. CHP bu, nabza göre şerbet. Bu CHP'nin İstanbul adayı da genel müdürü de yerine göre düğün evinin tefçisi. Ölü evinin yasçısı. Daha düne kadar Mustafa Kemal in askerliyiz diyordu. Şimdi Pensilvanyanın askeriyiz oldu. 30 Martta ittifakı siz bozacaksınız."

"BAYKAL SANA YAZIKLAR OLSUN"

Hakaretlerine devam ederek, CHP ile Camia'nın takıyye yaptığını iddia eden Erdoğan, Deniz Baykal'a da tepki gösterdi. Erdoğan, "Bunlarda takiyye, iftira ve yalan var. Çünkü Pensilvanya' daki hocası var. Şimdi de Baykal'ın kasedi ile ilgili bir şeyler döndürüyorlar. Benim dinim ve inancımda böyle şeylerle uğraşmak yoktur. Baykal sana yazıklar olsun. Seni bu olaylara başkanlıktan indiren adamın yanında oluyorsun. Senin bu görüntülerini internetten ben kaldırdım. Bunlar bize yakışmaz. Utanmadan sıkılmadan hala konuşuyorlar." şeklinde konuştu.

SURİYE UÇAĞI OLAYI

Suriye uçağının düşürülmesinden sonra Suriye'den önce CHP'den tepki geldiğini savunan Erdoğan, "Biliyosunuz bir olay yaşadık. Suriye'nin uçakları hava sahımızı ihlal etti. Sınırdan 1,5 kilometre içeriye girdi. Uyarılar yapıldı. Bu uyarılara rağmen geri döndü. İkincisi dönmeyince uçaklarımız uçağı vurdu. Daha Suriye tepki vermeden CHP tepki verdi. Suriye konuşmadan CHP konuşuyor. Genelkurmay Başkanımıza da ucuz işlere girmesin diyor. Türkiye'nin çıkarlarını savunmak ucuz işler mi? Bu Kılıçdaroğlu'nun riyasetinde CHP bitmiştir. CHP'nin başına gelmiş en büyük talihsizliktir. Ben inanıyorum ki CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz CHP'ye ve MHP ile Pensilvanya'ya da Osmanlı tokadı atacaktır." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN DOĞALGAZ GAFI

Doğal gaz çalışmalarının kente ulaştığını, evlerde vatandaşların doğal gazı açar açmaz ısındıklarını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı vatandaşlar ve Zonguldak Belediye başkan adayı Ali Bektaş uyardı.

Zonguldak'ta çoğu yerde doğal gaz olmadığı söylenmesi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'O zaman konuyla ilgili arkadaşlar ilgilensin' dedi. Erdoğan, "Zonguldak merkezde doğalgazı yüzde 80'i kullanıyor" dedikten sonra vatandaşların 'Doğal gaz yok' sözüne karşılık 'Bakın merkezde diyorum' diyerek yanıt verdi. Bu sırada devreye giren Zonguldak Belediye başkan adayı Ali Bektaş, doğalgaz ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdi.



CİHAN

Yorumlar