Başbakan Erdoğan: Bangladeş tarihin affetmeyeceği bir yanlış yaptı (4)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir ve Ege Bölgesi ile birlikte 12 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Bangladeş tarihin affetmeyeceği bir yanlış yaptı (4)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir ve Ege Bölgesi ile birlikte 12 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklamadan önce Arena Spor Salonu’nda partililere hitap eden Erdoğan, Bangladeş’te Abdülkadir Molla’nın idam edilmesine tepki gösterdi: “Bangladeş’te tüm girişimlerimize rağmen dün sabah saatlerinde, Başbakan’ı aramamıza rağmen, kendisinden 65 yaşındaki Molla’yı idam etmemeleri yönündeki ricamıza rağmen. Biz idamları kaldırdık, Bangladeş’in geleceğinden endişe ediyoruz. 1960'lı yılların hesabını soruyorlar. Hükümetlerde bulunmuş. Kendilerine bir gerekçe uyduruluyor. Ondan sonra Abdülkadir Molla, 'Ben af dilemem, benim suçum yok.' diyor ve dün akşam saatlerinde idam ediliyor. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Daha 300 kadar idamla yargılanan isim var deniyor. Yaklaşık 45 dakika kadar konuştum. Cumhurbaşkanımız mektup yazmıştı. Bunlara rağmen Bangladeş, tarihin affetmeyeceği bir yanlışı yaptı. Allah'tan rahmet diliyorum ama dünyada bu tür duygusal yargılamaların bitmesi gerektiğini, adaletin tecelli etmesini herkesin beklediğini özellikle hatırlatmak, vurgulamak istiyorum. Bangladeş halkına sabır diliyorum. Siyasi mücadeleyi de halkın bırakmaması gerektiğini hatırlatıyorum. Çekilmek, meydanı mevcut güçlere bırakmak demek. Demokrasiden vazgeçmemek gerek.”

'EV EV DOLAŞMAK DURUMUNDAYIZ'

İzmir ve diğer illerin teşkilatlarından ricası olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “Milletvekili, belediye başkanları, il genel ve meclis üyelerinden bir ricam var. Hanım kardeşlerim, sizden bir ricam var. Türkiye genelinde her ev, hane ve bireye ulaşmak durumundayız. Herkese gerçekleri anlatmak durumundayız. Girilmedik sokak ve cadde kalmamalı. CHP döneminde tuvalet 1 milyondu. Bizim dönemimizde 6 sıfır atıp aslına rücu ettirdik. Enflasyon patlamadı, çatladı. Enflasyon bir canavardı, halkı bu canavardan biz kurtardık. Şu an Rusya, İran ve Çin’le kendi paramızla alışveriş yapar hale geldik. Baskıya, şiddete, istismara geçit vermeyecek, Türkiye'yi bütün olarak kucaklayacaksınız. Türkiye'ye bu kadar büyük hizmetler yapmış partinin mensupları olarak özgüven içinde olacağız. Türkiye sizlerden efendilik değil, hizmet bekliyor. İzmir kabuğunu kırmak, Ege'nin incisi, Akdeniz yıldızı olmak için sizden mücadele bekliyor. Teşkilatıma güveniyorum. 30 Mart için tüm gayretinizi ortaya koymaya, gece gündüz demeden koşmaya hazır mıyız?” dedi.

'CUMHURİYET VE MİLLİYETÇİLİK KİMSENİN İPOTEĞİNDE DEĞİL'

Cumhuriyet ve milliyetçiliğin kimsenin ipoteğinde olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Cumhuriyet ve cumhuriyetçilik, kimsenin tapulu malı değil. Cumhuriyet de milliyetçilik de ülkesi için, geleceği için hizmet üretmeyle somut hale gelir. Milliyetçilik ve cumhuriyetçilik Türkiye'yi içine kapatmak, Türkiye'nin itibarını zedelemek değil, Türkiye'yi büyütmektir. Türkiye, AK Parti döneminde milli gelirini üç kattan fazla arttırdı; 230 milyar dolardan 786 milyar dolara çıkardı. Nereden nereye. Biz iktidarı kimden aldık? Bu CHP'den, MHP’den, ANAP’tan aldık. Burada cumhuriyetçi, milliyetçi var. Bize IMF’ye 23 milyar dolar borçla devretti. Hani siz cumhuriyetçi, milliyetçiydiniz? Ödedik, ödedik, 14 Mayıs'ta bitirdik. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Milleti seven biziz. Milleti güçlü noktaya getiren biziz. 1 milyon dolar için batı kapılarında dolaşıp eli boş dönen iktidar varken şimdi alan el değil, veren el olan bir Türkiye var. Ülkenin milli bankasıdır Merkez Bankası. Merkez Bankası'nın kasasında 27,5 milyar dolar vardı. Tarihî bir rekor kırdık, şimdi döviz rezervi dün itibariyle 135 milyar 637 milyon dolara ulaştı. Soruyorum, bu ülkeyi kim daha çok seviyor, daha çok ayağa kaldırıyor? Borçlanma faizine bakıyorsunuz, yüzde 63'tü, şimdi yüzde 6'ya düştü. Bunlar kimin cebinden çıkıyordu? Halkımın. Ziraat Bankası yüzde 59'la kredi verirken şimdi yüzde 5. Bu fark, çiftçinin cebinde kaldı. Halkını, milletini sevmek, milliyetçi olmak bu. Sloganla milliyetçi olunmaz. Eşsek ölür kalır semeri, insan olur kalır eseri. İşte savunma sanayisi; 50'li yıllardaki Reo’larla askerimizi taşıyorduk, artık kendi araçlarımızı üretir hale geldik. 11 yılda sadece Deniz Kuvvetleri'ne iki savaş gemisini kendi imkanlarımızla bitirip denizlere uğurladık. Şimdi arkasından 6 tane daha yapıyoruz. Türkiye, kendi savaş gemilerini üreten 10 ülkeden biri haline geldi. İki uydu tasarladık, uzaya gönderdik. İnsansız hava araçlarımızı, roketlerimizi imal eder hale geldik. İnşallah kendi savaş uçaklarını yapan, uydularını fırlatabilen ülke olma yolunda ilerliyoruz. Göreve geldiğimizde ihtiyaç sahibi ülkelere yardım 45 milyon dolardı, şimdi 2,5 milyar dolar yardım edebilen ülke konumuna geldik. Makedonya’ya gidiyoruz, Gazi Mustafa Kemal'in babasının evini bulduk. İnşa edip ziyarete açtık. Manastır'da Gazi’nin okuduğu yeri biz restore ettik. Mehmet Akif'in dedesinin köyünde yaptırdığı camiyi bulup ayağa kaldırdık. Bizi CHP’liler eleştiriyor, ABD’deki Kızılderililere 200 bin dolar yardım ettiniz diye. Kızılderililerin de, Somalililerin de, Suriyelilerin de yanında biz varız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar