Başbakan Erdoğan 'adaylıktan çekil' dedi, çekilmedi

İki dönem AK Parti'den Derepazar Belediye Başkanlığı yapan Şaban Kalça, yeni dönemde aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek bağımsız aday oldu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan 'adaylıktan çekil' dedi, çekilmedi

İki dönem AK Parti'den Derepazar Belediye Başkanlığı yapan Şaban Kalça, yeni dönemde aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek bağımsız aday oldu. Kalça, Başbakan Erdoğan’ın kendisini arayarak adaylıktan çekilmesini istediğini, fakat bunu kabul etmediğini söyledi.

Derepazarı Bağımsız Belediye Başkan adayı Şaban Kalça, gazetecilerle yaptığı sohbette geçtiğimiz cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize mitingi öncesi kendisini aradığını ifade ederek, “Adaylıktan çekil, seni yanıma aldırayım.” dediğini belirtti. Başbakan Erdoğan ile 20 dakikalık bir telefon görüşmesi yapan Kalça, yoluna bağımsız olarak devam edeceğini söyledi.

Gazetecilerle yaptığı sohbetin ardından kendisini destekleyenlere seslenen Kalça, “2 gün önce bir süreç yaşadık. Bu mücadelede, bu yolda buna bir makam verilir, bir koltuk verilir, bu sevdadan vazgeçer dediler. Ben asla bir makam için, gelecek için halkımın önünde engel olmamışımdır. Partimizin önüne aday oldun, koltuk için değer mi diyorlar? İki gün önce tepside altın makamı bana sundular. Bana halkım gümüş makamı sunsun, halkımın gümüş makamını altın hissederek bu yola devam ederim. Halkımın, milletimin, ilçemin önünde engel olanlar, önümüzü kesmek isteyenler, mücadelem sizinledir. Mücadelem asla ve asla Sayın Başbakan’a karşı değildir. Beni Başbakanımız telefonla aradı. Basında ‘Başbakan Erdoğan Şaban Kalça’yı arayarak fırçaladı’ dediler. Asla ve asla öyle bir şey yok." dedi.

Kalça, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde en az yüzde 70 oy alarak yeniden belediye başkanı seçileceğini iddia etti.
CİHAN

Yorumlar