Başbakan: Dinimizde Dinlenilmek Yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Niğde’de meydana gelen saldırının Suriye’den olduğunun belirlendiğini ve bağlantılarının araştırıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: Dinimizde Dinlenilmek Yok

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasını da değerlendiren Erdoğan, “Şimdi Pensilvanya denilen olayın yasak olmasına rağmen eğer bir Cumhurbaşkanı dinleniyorsa Başbakan dinleniyorsa, Genelkurmay Başkanı dinleniyorsa ve özellikle de burada bakanlar dinleniyorsa bu bir defa hem yasalara aykırı hem de diyanet işleri başkanımızın da ifade ettiği gibi İslami bizim itikadi noktada da değerlerimize aykırı. Dinimizde, inancımızda kimseyi dinleyemezsiniz. Gözetleyemezsiniz. Böyle bir şey yok. Bunlar din kisvesi adı altında bunu yapıyorlar. Bunu bir tehdit bir şantaja dönüştürüyorlar. Bu bakımdan tabi Diyanet İşleri Başkanlığımız zannediyorum işin bu boyutunu ele almak suretiyle değerlendirdi” dedi.

NİĞDE SALDIRISI

NTV kanalında Oğuz Haksever’in sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan’a, Niğde’de meydana gelen terör saldırısı soruldu. Erdoğan, “Bu konuyla ilgili olarak da İçişleri Bakanlığımız ve şu anda yargı işin üzerindeler. Malum burada bir tane Kosovalı, bir tanesi annesi babası farklı ülkelerden zannediyorum, babası veya annesi Alman, öbür taraftan farklı bir ülkeden olmak üzere Çinli galiba bir diğeri de Makedon olmak üzere üç kişi bunların ikisi malum yaralı olarak ele geçirildi, bir tanesi de yakalandı. Bunları Ankara’ya getirdiler. Ankara’da bir taraftan tedavileri ve bunun bağlantıları nedir? Suriye oldukları tamam. O belirlendi artık. Ama bunlar Suriye’den orada aldıkları eğitimler oradan Bulgaristan üzerinden Makedonya’ya gitmek gibi bir hedeflerinin olduğunu ve güya silahı da yanlarında sünnet olduğu için taşıdıklarına dair bu tür bir ifadeyle bu işi çerçevelemeye çalıştılar. İlgili birimlerimiz bu işin tabi gerisini nereye bağlıyor, bağlantıları nedir bunlara araştırmanın içerisinde belli bazı bilgiler elde edilmiş vaziyette. Üzerine gerek istihbarat teşkilatımız gerek yargı gerekse İçişleri Bakanlığı’mız gidiyor” dedi.

"VATANDAŞ SABIRSIZ"

Erdoğan’a ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “kalıcı sonuçlar doğurabilecek büyük bir fitne ve imtihandan geçmekteyiz” minvalindeki açıklaması soruldu. Erdoğan, “Şimdi bir defa karşımızda bu seçimlerde özellikle ortaya çıkan Pensilvanya denilen bir olay var. Şimdi Pensilvanya denilen olayın yasak olmasına rağmen eğer bir Cumhurbaşkanı dinleniyorsa Başbakan dinleniyorsa, Genelkurmay Başkanı dinleniyorsa ve özellikle de burada bakanlar dinleniyorsa bu bir defa hem yasalara aykırı hem de diyanet işleri başkanımızın da ifade ettiği gibi İslami bizim itikadi noktada da değerlerimize aykırı. Dinimizde, inancımızda kimseyi dinleyemezsiniz. Gözetleyemezsiniz. Böyle bir şey yok. Bunlar din kisvesi adı altında bunu yapıyorlar. Bunu bir tehdit bir şantaja dönüştürüyorlar. Bu bakımdan tabi Diyanet İşleri Başkanlığımız zannediyorum işin bu boyutunu ele almak suretiyle değerlendirdi. Gerçekten halkımızın yüzde 99’u Müslüman bu duyarlılığı hep birlikte göstermemiz lazım. Tabi bununla ilgiyi olarak ta bizim ne yazık ki bu işin bir kısım yargıya bulaşmış olması ve bir kısım güvenlikle de koordineli çalışmak suretiyle bu tür adımları atmış olmaları ülkemiz için gerçekten sıkıntı vericidir. Biz bunu ulusal güvenliğimize bir tehdit olarak algılıyoruz. Onun içinde gerekli tedbirleri alıyoruz. Ben şu anda alanlarda doğrusu tepkiyi bu noktada görüyorum. Zaman zaman vatandaşlarımızın sabırsızlığını görüyorum. Bir an önce netice bekliyor. Temennim odur ki vatandaşlarımızın bu beklentisi biran önce olur. Himmet adı altında zekat topluyorlar, sadaka topluyorlar. Kurbanlık koyunları topluyorlar veya adakları topluyorlar. Birçok başka tür şeyler topluyorlar. Ama bunların makbuzu filan yok. Bunları nereye gittiği belli değil. Şimdi bunlar üzerinde tabi ki bir Türkiye Cumhuriyeti devletinin uyanık olması lazım. Ama ben 17 Aralık olaylarını, 25 Aralık olaylarını bu noktada bir taraftan üzücü bulurken bir tarafta şerde zaman zaman öyle olur ki hayır vardır ilkesiyle böyle bir durumu görmüş buluyorum. İnşallah bunu hükümetimiz, devletimiz sıkı takibindedir” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar