Başbakan: "Dersim'in Katliamını CHP Yaptı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin düzenlediği Ankara mitinginde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: "Dersim'in Katliamını CHP Yaptı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işareti yapmasını eleştiren Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Müdürü önceki gün Ankara'da bozkurt işareti yapıyor. Yeni partin hayırlı olsun Kılıçdaroğlu. Ankara'daki CHP taraftarı solcuların hepsine hayırlı olsun. Şimdi bu bozkurt işaretini gitsinler, 12 Eylül öncesi öldürülen solculara, ülkücülere izah etsinler" dedi. Yerel seçimlerde birinci parti olmamaları halinde siyaseti bırakacağını yenileyen Başbakan Erdoğan, "Bahçeli'ye aynı şeyi söylüyorum. Hiç umurunda değil. O zaten şu anda nostaljik olarak siyaset yapıyor. Bizim işimize gelir. Böylesi içler acısı bir muhalefet varken, biz daha çok seçimler kazanırız" dedi. 



"DERSİM'İN KATLİAMINI DA İŞTE BU CHP YAPTI"

CHP'yi sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, "Tek parti CHP dönemini yaşadık. Ah bu CHP bunların gidecek yeri yok. Bunların ömrü zulümle geçti. Kuran-ı Kerim ve öğrenilmesi yasaklandı. Camilerimizi yıktılar, kapattılar, ahıra depoya, müzeye çevirdiler. İnsanların kılık kıyafetine karıştılar. Gazi Mustafa Kemal başlattı. Ama öldükten sonra yaşananlara bakın. İnönü, Gazi ölür ölmez, Türk Lirası'nın üzerinden resimlerini kaldırdı. Kendi resmini koydu. Devlet dairelerinden Gazi'nin portelerini çıkardı kendi portelerini koydu. Posta pullarının üzerinden Gazi'nin resmini çıkardı kendi resimlerini koydu. CHP bu. Ben buradan Dersim'e de sesleniyorum: Ey Dersim Dersim'in katliamını da işte bu CHP yaptı. Ayrımcılık, yalan, fitne, takiye bunlarda. Sonra bir yürekli insan çıktı merhum Adnan Menderes. Yasaklara son verdi. Gümbür gümbür iktidar oldu. CHP bunu hazmedemedi. Menderes'e tuzaklar üstüne tuzaklar kurdu. Bugün nasıl bu kardeşinize saldırıyorlarsa aynı saldırıyı yaptılar. Adnan Menderes'i maalesef yaşatmadılar" diye konuştu.



"BENİM KÖYLÜ KARDEŞİME, İŞÇİYE, MEMURA, 'BİDON KAFALI' DEDİLER"

Başbakan Erdoğan, "CHP kafası, tavrı değişmez. 70 yıl önce milleti küçümsüyorlardı. Bu gün de küçümsüyorlar. Benim köylü kardeşime, işçiye, memura, ev hanımına 'bidon kafalı' , 'göbeğini kaşıyan adam' dediler. 'Makarnacı, kömürcü' dediler" dedi. 



"KİRALIK ADAY İLE SİYASET OLMAZ" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işareti yapmasını eleştiren Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "CHP Genel Müdürü önceki gün Ankara'da bozkurt işareti yapıyor. Yeni partin hayırlı olsun Kılıçdaroğlu. Ankara'daki CHP taraftarı solcuların hepsine hayırlı olsun. Şimdi bu bozkurt işaretini gitsinler, 12 Eylül öncesi öldürülen solculara, ülkücülere izah etsinler. Kiralık aday ile siyaset olmaz. Organ nakli yapar gibi aday transfer ederek siyaset yapılmaz. Dokuları uyuşmayanlar, bünyeye uyum sağlayamaz. İlkeleri ayaklar altına alınarak siyaset yapılmaz. 'Yalancıdan Başbakan olmaz' diyor. Çok doğru. Yalancıdan Başbakan olmuyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu, bu ülkede 5 yıldır Genel Başkan. 3 seçime girdi. Hala nal topluyor. Nal. Şimdi de dördüncü seçimini kaybedecek. MHP Genel Başkanı 15 yıldır Genel Başkan. 7 seçim kaybetti. 8'inci seçimi de kaybedecek. Ama bırakmaz. Koltuk sıcak. Bu seçimden birinci parti olarak çıkmazsak, Genel Başkanlığı bırakmaya hazırım diyorum. Bahçeli'ye aynı şeyi söylüyorum. Hiç umurunda değil. O zaten şu anda nostaljik olarak siyaset yapıyor. Bizim işimize gelir. Böylesi içler acısı bir muhalefet varken, biz daha çok seçimler kazanırız." 



"POLİTİZE OLMAK, OKMEYDANI'NDA, TAKSİM'DE, POLİSLERE TAŞ ATMAKTIR"

Ak Parti'nin mitinglerde çaldığı 'Dombra' şarkısını seslendiren Uğur Işılak yaptığı konuşmada, "Politize olmak, Okmeydanı'nda, Taksim'de, polislere taş atmaktır. Cenaze törenini bahane ederek, insanları katletmek, kan akıtmaktır. Milletin, devletin ve hür iradenin yanında yer almak politize olmaktan ziyade bir insanlık görevidir. Adam olmazsa bir savcı, hakim, polis başbakanı tutuklamaya kalkıyor. Kirli ittifakların içinde yer alıyor. İyi savcılarımızı, hakimlerimizi, polislerimizi tenzih ediyoruz. Onlara can kurban. Ne hakim, savcı ne de doktor ol. Hedefe yürüyen adam ol yeter" dedi. 

Yorumlar