Başbakan Davutoğlu'ndan sert açıklamalar!

Başbakan twitter sayfasında HDP ye karşı keskin sözlerle seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Davutoğlu'ndan sert açıklamalar!


Başbakan twitter sayfasında HDP ye karşı keskin sözlerle seslendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu iki gün önce Suruç ‘ta yaşanan terör olayı ile siyasi kar elde etmeye çalışan HDP yönetimine seslendi.  AKP'nin geçmişinde terör olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Siyaseti kanla çirkinleştirdiğiniz yeter!" dedi.

"Terör örgütü ile ilişkileri ortada olduğu halde genç bedenler üzerinde siyasi çıkar elde etmeye çalışanlara sesleniyorum. Siyaseti kanla çirkinleştirmeyin. AKP'nin geçmişinde terör, silah, suç şebekeleri ile işbirliği yoktur. Gidin milletin karşısında her türlü silaha, teröre karşı olduğunuzu ilan edin, sonra başkalarına ders vermeye çalışın. "

Başbakan Davutoğlu hiçbir şekilde teröre karşı indirimlerinin olmadığını belirtti.

"Bir şeyi yüce milletimize ve tüm dünyaya tekrar ilan ediyorum. Işid ve benzeri terör örgütleri asla hedeflerine ulaşamayacakladrdır. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelede hiçbir indirimimiz olmayacak. "

Bizim için terörün de, teröristin de iyisi yok diyen Davutoğlu her yerde terör lanetinin karşısında olacaklarını söyledi:

"2007 yılında Ulus, 2008 yılında Güngören’de, 2013 yılında Reyhanlı, 2015 yılında Diyarbakır'da ne hissettiysek, bugün de aynı hisleri yaşıyoruz. Biz elinde silah ile, bomba ile katliam yapanlara dün terörist dediğimiz gibi, bugün de terörist diyoruz.

 

Başbakan hem Şanlıurfa'da, hem de terör saldırısında şehit olan asker Müsellim Ünal'ın cenazesinde aynı tutumu teşhir ettirdiğini söyledi.

 

"Allah'tan şehidimiz için rahmet diliyor, vakarlı duruşu ile her birimizin imrendiği ailesine başsağlığı diliyorum. Bölgemizde yaşanan kriz ve kaosa rağmen Türkiye'nin istikrarsızlığa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye olarak bir çok kez bu tür tahribatlara maruz kaldık ve milletimizin iyi anlayışı ile kirli planları boşa çıkardık. Bugün de birlik ve beraberliğimiz ile asayişimizi ve düzenimizi bozan bu tahribatın önüne alacağız. "

 

‘’Hatırlarsınız ki, iki gün önce gündüz saatlerinde Türkiye Şanlıurfa vilayetinin Suruç  ilçesinde intihar teröristin eylem işlediği patlama sonucu 32 kişi öldü. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar olduğundan ölü sayısının çoğalacağı belirtildi.’’

 

İntihar saldırının Işid terör örgütünün üyesi olan 18 yaşındaki kız tarafından işlendiği bildirilse de bu yönde araştırmalar devam etmektedir.


Yorumlar