Başbakan Davutoğlu veda konuşmasını yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, genel başkanlık ve başbakanlık görevini teslim edeceği son konuşmasını parti kongresinde yaptı

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Davutoğlu veda konuşmasını yaptı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "PKK, DHKP-C ve DEAŞ başta olmak üzere, kan döken, can alan terör örgütlerine karşı son derece etkin ve başarılı mücadele verdik. Ve dedik ki 'Ülkemizin her dağı, her ırmağı, her şehri, her ilçesi, her sokağı terörden temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecektir.' Bu, bizim şehitlerimize sözümüzdür, milletimize sözümüzdür ve bu yolda kararlılıkla devam edileceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır." dedi.

Davutoğlu, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu.

Sözlerine, "Allah'a hamd, alemlere rahmet olarak gönderdiği Resulü'ne salatu selam olsun, insana, zamana ve mekana selam olsun." diye başlayan Ahmet Davutoğlu, geçmiş Berat Kandili ve yaklaşan Ramazan'ın hayırlara vesile olmasını diledi.

Bütün AK Parti ailesini, Türkiye'yi ve İslam dünyasını, bütün insanlığı selamlayan Davutoğlu, gazi ve şehitleri minnetle, AK Parti'ye katkıda bulunan, hayatını kaybetmiş dava arkadaşlarını rahmetle andığını belirtti.

Ahmet Davutoğlu, kongrenin hayırlı olması, AK Parti'nin temsil ettiği asli davanın sonsuza kadar muzaffer olması dileğinde bulundu.

AK Parti'nin 2. Genel Başkanı olduğu kongrenin bir "Veda" değil "Vefa" kongresi olduğunu söylediğini anımsatan Davutoğlu, "O gün verdiğimiz sözü namus bildik ve o günden bugüne ahdimize, akdimize sadık kaldık. O günden beri, ülkemizin ve milletimizin hukukunu, partimizin ve Cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. O günden itibaren sizlerle birlikte yoğun bir siyasi mücadele verdik. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima partimizin, hareketimizin, davamızın birliğini, bütünlüğünü gözettik. Allah'ın izniyle son nefesimize kadar da onu gözetmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Verdikleri söze sadık kaldıklarını vurgulayan Davutoğlu, omuzlarındaki emaneti büyük bir onurla yüklendiklerini, bu süreçte AK Parti çatısı altındaki milyonlarca dava arkadaşının, on binlerce teşkilat mensubunun, mahalle temsilcisinin, sandık müşahidinin birlik ve beraberliğini özenle koruduklarını bildirdi.

Davutoğlu, 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında Türkiye'de daha önce hiç yaşanmamış bir seçim hükümeti tecrübesini başarıyla yönettiklerini ifade ederek, "Kaos bekleyenlere, istikrarsızlık pompalayanlara zerre kadar prim vermedik, hiç şans tanımadık." dedi.

Milletin 7 Haziran'da verdiği mesajı aldıklarını, parti olarak muhasebe yaparak gereğini yerine getirdiklerini ve ülkeyi 1 Kasım seçimlerine götürdüklerini anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 Kasım seçimlerinde yani sadece 6 ay önce sizlerle birlikte büyük bir zafere imza atarak yüzde 49,5 oy ve 24 milyona yakın seçmen desteğiyle demokrasi tarihimizin en büyük seçmen desteğini kazanan partimizi yeniden iktidara taşıdık. Hamdolsun ki kamuoyu anketleri bugün partimizin oy oranını yüzde 54-55 bandında göstermektedir. Bu başarıya sizlerle birlikte yürüdük, sizlerle birlikte vardık.

Seçimden önce milletimize verdiğimiz her sözü tuttuk, sizlerin alnını, başını dik tutmak için 3 ay gibi kısa bir zaman içerisinde bütün vaatlerimizi yerine getirdik. Kurucu genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bütün büyük yatırım ve projeleri aksatmadan sürdürdük, büyük bir kısmını tamamlayarak hizmetinize sunduk."

Küresel piyasaların henüz toparlanmadığı, komşu ülkelerdeki istikrarsızlıkların devam ettiği ve terörün acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiği bir dönemde zor bir görev devraldıklarını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet döneminin en kapsamlı terör tehdidiyle karşı karşıya kaldık. PKK, DHKP-C ve DEAŞ başta olmak üzere, kan döken, can alan terör örgütlerine karşı son derece etkin ve başarılı mücadele verdik. Ve dedik ki 'Ülkemizin her dağı, her ırmağı, her şehri, her ilçesi, her sokağı terörden temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecektir.' Bu, bizim şehitlerimize sözümüzdür, milletimize sözümüzdür ve bu yolda kararlılıkla devam edileceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Milletimizin huzur ve güvenliğinden, ülkemizin refah ve istikrarından asla taviz vermedik. Bu dönemde Türkiye, bölgesinde devam etmekte olan yangınlara rağmen, hem istikrarını korudu hem de her alanda atılımlarını sürdürdü. Türkiye büyümeye, kalkınmaya, dev yatırımlarla geleceğini inşa etmeye devam etti. Devraldığımız hizmet kervanını bir an bile yavaşlatmadık. Aksine aşkla, heyecanla ülkemizi baştan başa mamur etme çabasında olduk."
Davutoğlu, 20 ay gibi kısa sürede bazılarına 7-8 kez olmak üzere, 81 ilin tamamına giderek, milletle kucaklaştıklarını, Ocak ayından bu yana her hafta ülkenin kuzeyine, güneyine, doğusuna, batısına giderek, bölünmez bütünlüğünü ve ebedi kardeşliği vurguladıklarını ifade etti.
Başbakan Davutoğlu, "Elhamdülillah. Rabbime hamd ediyorum. Berat gecesinin sabahında hamd ediyorum, verdiğimiz her sözü tuttuk, ne vadettiysek hepsini gerçekleştirdik. Her ne yaptıysak, sizlerle birlikte yaptık, sizlerle birlikte başardık. Burada, huzurlarınızda teşkilatlarımıza, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, parti grubumuza, hareketimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu arada, konuşması tezahüratlarla kesilen Davutoğlu, partililere, "Ülkemizin her köşesindeki AK Parti gönüllüleriyle, ak gönüllerle, ak yüreklerle gurur duyuyoruz. Allah gönlünüzdeki akı, zihninizdeki berraklığı, yüreğinizdeki dava aşkını eksik etmesin." diye seslendi.
Davutoğlu, "Aziz gençler, aziz dava arkadaşlarım, siz de bizim yüreğimizdeki varlığınızı son nefesimize kadar koruyacaksınız. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin, gönlümüzdeki muhabbeti baki kılsın ve hiçbir şekilde bizi birbirimizden ayırmasın." dedi.

Yorumlar

RAFET AKSARI Davutoğluna çok büyük haksızlık yapıldı. Kişisel egolardan dolayı yapıldı ve yapılacak en son kişiydi. Ülke uzun zamandır hasretini çektiği bir Başbakan profili ile tanıştı fakat kısa sürdü. Aldığı eğitim terbiye ve ahlak Başbakanlık koltuğuna çok yakışmıştı. Ülke için tabiri caizse biçilmiş bir kaftandı.İsterdim 21 ay değil de iki dönem Başbakanlık yapsın, yetkilerine müdahale olmasın. Ama onun prof. oluşu, halkla kısa zamanda kucaklaşması, birilerini gölgede kalma korkusu sardı. Halbuki ki, şahsiyet hiç fevri, bencil, ben en yukarıda olayım ihtirası yoktu. Bundan sonraki hayatında sağlık esenlikler dilerim.