Başbakan Davutoğlu Mardin'de konuşuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin'de düzenlenen panelde konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Davutoğlu Mardin'de konuşuyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin'de düzenlenen "Türkiye’de Kadının Değişen ve Gelişen Konumu" konulu panelde konuşuyor.

 Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Bizim kültürümüz kadına saygı üstüne kurulmuştur. Bizim inancımızda kadına şiddet yoktur. Anneye muhabbetle bakıldığı, anneye hürmet edildiği, annenin elinin öpüldüğü her gün bizim için kadınlar günüdür. Eşe, kıza muhabbetle bakılan her gün anneler günüdür.

ANALAR AĞLAMASIN DİYE BAŞLATTIK

-Biz AK Parti içerisinde de kadınlarımıza hususi bir gayret gösterdik. Bugünlerde çağın ruhu çözüm süreci üstünden sağlanan kardeşlik ve sulh ortamıdır. Analar ağlamasın diye başlattığımız çözüm süreci aşırı mühim bir evreye geldi. Gün kardeşliğe sahip çıkma günüdür. Kadınların sahip çıkmadığı hiç bir şey başarıya ulaşmaz. Suriye ve Irak örneklerini gözümüzün önünde kardeş olanların nasıl hasım edildiğini görüyoruz.

"BU TOPRAKLARA İHANET EDERLER"

-Ben yalnızca bu ülkenin Başbakanı şekilde değil bir baba şekilde herzaman tehayül ediyorum. Bugün karşı karşıya getirilen gençler 20 sene evvela doğduklarında masum şekilde doğdular. Onları karşı karşıya getirmek dileyen kim varsa, Türkiye'de kardeşliği bozacak biçimde davranan kim varsa işte o bu toprağa ihanet etmektedir. Biz bu konuşmaları yaparken aşırı sayıda bebek masum bir biçimde doğuyor. Şimdi bizim takip edeceğimiz siyaset ile o minikler 20 sene sonra ya kardeş olacaklar ya hasım olacaklar. 

"BU HAYAT BU MAKAM BİZE HARAM OLSUN"

-Ben şehit annelerinde de Diyarbakır annelerinde de tıpkı acıyı hissettim. Eğer ayrımcılık yaparsam bu makam bu yaşam bize haram olsun... Anneler bu topraklarda çözüm sürecinin garantileridir.

KADIN MİLLETVEKİLLERİ ORTAK MESAJ VEREBİLİRDİ

- Meclisteki partilerin bayan milletvekilleri kardeşlik için müşterek mesaj yayınlasalar ne güzel olur. Meclisteki 4 partinin bayan milletvekilleri müşterek mesaj verebilirlerdi. Muhalefetin bayan milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Kadınlar Günü'nde sonsuz ve ezeli kardeşlik günü çizgisinde buluşalım. Ben kendi milletvekillerime emir veriyorum.

EN NAMERT ERKEK...

- En namert bey kadına el uzatan erkektir. AK Parti iktidarı olarak, Türkiye'deki bayan gerçeğini değiştirdik. Kadın cinayetlerinin enfazla görüldüğü yerler, demokratik şekilde en modern şekilde görülen yerler aslında. Kadınlarımızın sosyal yaşamda yer almasını sağlayıp hem de kadının annelik bunun şeklinde ulvi bir görevden art kalmaması için elimizden geleni yaptık.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar