Başbakan Davutoğlu konuşuyor /CANLI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın "Şifa Veren Ele Vefa" programında konuşuyor...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Davutoğlu konuşuyor /CANLI

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Ülkemizde yeni ve sıhhatli nesiller yetiştirmeyi hedefliyorsak maksimum gereksinim duyduğumuz iş doktor, hemşire ve sıhhat çalışanlarıdır. Biz burada konuşurken doktorlarımız şu anda cerrahi müdahalelerde bulunuyor. Teşekkür ediyoruz. Selam olsun onlara...

- Nöbetten çıkan nöbette bulunan doktorlarımıza o amacın o nöbetin bir ibadet olduğunu hatırlatarak tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Yaptığımız her reformun sıhhat çalışanlarının üstüne yük getirdiğini de biliyorum. Hem de aile şekilde içerisinde olduğumuz için bizzat biliyorum. Doktorluk, sıhhat çalışanlığı aşkla yapılan bir meslektir. 

- Devlet idaresi nasıl insan sevgisi üstüne dayanıyorsa, sıhhat idaresi de kişiye bağlıdır. Devletin nihai saadeti bireyin saadeti ve sağlığına bağlıdır. Eşimle evlendiğimizde başörtüsü yasağından sonra mesleği okulu bırakır diye düşünmüştüm. Ama mesleğini aşkla yaptığı için devam etti. 28 Şubat'ta bırakmadı. Başdanışmanlık ve Dışişleri Bakanlığı'mda mesleğini bırakır mı diye düşündüm gene aşkla çalıştığı için mesleğini bırakmadı. 

- Şiddete mağdur olmuş doktorlarımıza şifalar diliyorum, geçmiş olsun diyorum. Öldürülen doktorlarımızı ise ben şehit şekilde kabul ediyorum. Doktor Ersin Arslan şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Çok sayıda şiddete maruz kalmış sıhhat çalışanlarımızla şu anda konuşuyoruz. 

- Bizim doktorlarımız için her hasta acildir. Ama hangisinin acil bulunduğu kararını verecek bulunan oradaki doktorumuzdur. Yakınımızın kaygısı ile acilleri kaos durumuna getirmeyelim. Bunu lakin doktorlar bilir. Acil birimlerinde lüzumlu tedbirlerinin alınması için adımlar attık. Geceleri yaşanan vakalar ise çoğunlukla alkollü ve uyuşturucu bağımlısı insanlar vasıtası ile çıkarılıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar