Başbakan Davutoğlu: İmzalar tamam

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, konuşmasının başında Kilis'teki saldırılara değinerek, TSK'nın anında karşılık verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Davutoğlu: İmzalar tamam

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konutu. Davutoğlu, konuşmasının başında Kilis'teki saldırılara değinerek, TSK'nın anında karşılık verdiğini söyledi. 

Davutoğlu, dün akşam Diyarbakır'ın Hani ilçesinde yaşanan bombalı saldırıya da değinerek, saldırıyı düzenleyenlerin "vahşi katiller" olduğunu belirtti.

Dokunulmazlıklar konusuna da değinen Başbakan Davutoğlu, imzaların tamamlandığını, tasarının bugün ya da yarın TBMM Genel Kurulu'na geleceğini açıkladı.  

Dokunulmazlıklara ilişkin Davutoğlu, "Teröre destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları için geçen hafta anayasa değişikliği teklifimizi imzaya açmıştık. İmzalar tamamlandı. Biraz önce de son imzayı bizzat ben attım. İnşallah bugün yarın milletliklerimizin teklifi Meclis'e sunulacak her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlığından korkuyor, kim korkmuyor otaya çıkacak. Kim teröristleri destekleyen milletvekillerini bu Melis'te barındırıyor kim barındırmıyormuş onlar ortaya çıkacak. Her şey milletimiz tarafından görülecek. Çok hızlı bir şekilde konuyu görüşeceğiz. Muhalefet çağrım tek seferde ve tek oturumda çok hızlı bir şekilde yargı yolunu açan, yargıya izin veren bu teklife destek olmalarıdır. Takılanacakları tutumu yakından izleyeceğiz. Tarihe herkes bu tutumu ile geçecek. Kimse ileride pişman olacağı bir adımı atmasının. Korktukları çekindikleri bir şey yoksa işte meydan işte Genel Kurul. Ak Parti'nin alnı, vicdanı geleceği de ak olacak. Hesap vermekten korkanlar bakalım bu teklifimize nasıl cevap verecek" diye konuştu.

 

Yorumlar