'Başbakan da istifa etmelidir' diyen Bayraktar görevden alındı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dün bakanlıktan, milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
'Başbakan da istifa etmelidir' diyen Bayraktar görevden alındı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dün bakanlıktan, milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Ancak Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu atama kararnamesinde Bayraktar'ın istifa etmediği, görevden alındığı ortaya çıktı. Kararnamede, "İlgi yazılar ile atanarak Bakanlar Kurulu'nda görev alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın bakanlık görevinden alınmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 109'uncu maddesi uyarınca yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim." denildi.

İstanbul'da yürütülen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna adı karıştığı iddiasıyla istifa eden üç bakanın ardından dün Bakanlar Kurulu üyeleri değişti. 10 bakan değişikliği yapılırken, kabinede 9 yeni isim yer aldı. Yeni isimler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Kararda bir de dikkat çekici bilgi ortaya çıktı.

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılıp istifa ettiğini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, istifa etmediği, görevden alındığı, Resmi Gazete'de yer aldı. Bayraktar, Başbakan'ın da istifa etmesi gerektiğini açıklamıştı. Ayrıca, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler de istifa etmişlerdi.

Bakanların İstifası ve Atanmasına Dair Tezkere Resmi Gazete'de yayımlandı. Tezkerede, "İlgi yazılar ile atanarak Bakanlar Kurulu'nda görev alan; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın bakanlık görevinden alınmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 109'uncu maddesi uyarınca yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim." ifadeleri yer aldı.

Tezkere'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görev değişiklikleriyle ilgili sunulan yazılar ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı da yer aldı. Cumhurbaşkanı Gül'ün onay yazısı ise şöyle: "Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bakanlık görevlerinden istifa etmişler ve istifaları kabul edilmiştir. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakanın teklifi üzerine bakanlık görevinden alınmıştır. Bu sebeple, ekli listede yer alan şahıslar, karşılarında belirtilen bakanlıklara Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 109 ve 113'üncü maddeleri ile 3046 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesi uyarınca atanmışlardır."

Bakanlar Kurulu'ndaki son değişiklikler de şu şekilde oldu: "Bekir Bozdağ'dan boşalan Başbakan Yardımcılığına Ankara Milletvekili Emrullah İşler'in, Sadullah Ergin’den boşalan Adalet Bakanlığı'na Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, Fatma Şahin’den boşalan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam’ın, Egemen Bağış’tan boşalan Avrupa Birliği Bakanlığı'na Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Nihat Ergün’den boşalan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın, Erdoğan Bayraktar’dan boşalan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na İstanbul Milletvekili İdris Güllüce’nin, Mehmet Zafer Çağlayan’dan boşalan Ekonomi Bakanlığı'na Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin, Suat Kılıç’tan boşalan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’ın, Muammer Güler’den boşalan İçişleri Bakanlığı'na Efkan Ala’nın, Binali Yıldırım'dan boşalan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Karaman Milletvekili Lütfi Elvan atandı."

CİHAN

Yorumlar