Başbakan bu defa vatandaşları uyardı: Cemaat yok ne cemaati ya örgüt örgüt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik kaset komplosunda kendisiyle ilgili iddiaları reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan bu defa vatandaşları uyardı: Cemaat yok ne cemaati ya örgüt örgüt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik kaset komplosunda kendisiyle ilgili iddiaları reddetti. CHP ve MHP'nin Pensilvanya'ya diz çöktüğünü söyledi. Konuşması sırasında 'Türkiye burada Cemaat nerede' şeklinde slogan atan partilileri Erdoğan, "Cemaat yok, ne cemaati ya. Örgüt, örgüt." ifadeleriyle uyardı.

Partisinin Düzce mitinginde konuşan Erdoğan, konuşmasına muhalefet partilerini ve camiayı suçlayarak başladı. 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Eski Türkiye’de çeteler, cuntalar, mafya vardı. Ölümler vardı, kan vardı. Milletin emeğini, ekmeğini, canını dahi emen lobiler vardı. Çetelere karşı 12 yıl mücadele ettik. Rantını kaybeden bazı işveren örgütlerine karşı mücadele ettik. Faiz lobisiyle, kan lobisiyle uğraştık; şimdi bir de bu ara vaiz lobisiyle uğraşıyoruz." dedi. Bunun üzerine miting meydanında 'Türkiye burada Cemaat nerede' şeklinde slogan atan partililere karşı Erdoğan, "Cemaat yok, ne cemaati ya. Örgüt, örgüt. Cemaatlere can kurban." şeklinde müdahale etti.

Seçim öncesi partililerden iyi çalışmalarını öğütleyen Erdoğan, "Pensilvanya’nın ablaları varmış. Size de geldiler mi? Bizm ablalarımız da burada. Kapı kapı dolaşacağız, 4 gün. Düzce’de sandıkların patlamasını bekliyoruz. Ağabeyler, onların da ağabeyleri varmış. Bizim ağabeyler de burada. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Sandıkta kuş uçurtmayacağız. Şunu hatırlatmak istiyoruz: Siyasetin yegane limanı ahlaktır. Siyaset millet için yapılır. Siyaset milletin edebine, adabına uygun şekilde yapılır. Malesef edebi, adabı, nezaketi, Anayasa ve yasaları dışlayan bir siyaset yapılmak isteniyor. Bu Pensilvanya’daki füruat, CHP’yi, MHPyi aldattı. Gitti onlara dedi ki; benim elimde sağlam montaj malzemesi var. Ben buradan yükleneyim, siz de oradan yüklenin. Birlikte bu hükümeti devirelim dedi. CHP buna inandı biat etti. MHP de aynı şekilde inandı. Diz çöktüler. Ama yıkamazlar. Biz milletle geldik milletle yürüyoruz. Milleti hesaba katmadılar. Biz gücümüzü halktan ve Hak’tan alıyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, konuşma aralarına sık sık Pensilvanya kelimesini kullanan Erdoğan, "Pensilvanya’yı bu imam-hatipler rahatsız etti. Düz liselerde Kur’an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerinin okutulması rahatsız etti. Ah ah bunların cemaziyel evvellerini biliriz. İsteseler de istemezseler de hak yerini buluyor." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar