Barzani Kürt parti liderleri ile bir araya geldi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Barzani Kürt parti liderleri ile bir araya geldi

Barzani'nin Erbil'deki resmi konutunda gerçekleştirilen toplantıya koalisyon hükümetinde yer sektör Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi, İslami Birlik Partisi ve İslami Toplum Partisi yöneticileri katıldı.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan izahatya göre, taraflar toplantıda terör örgütü IŞİD'le savaş ve Irak merkezi hükümetiyle yaşanan hastalıkların çözümü için yanında devinim etme kararı aldı.

Açıklamada toplantıda tahsil edilen kararlara ait şu ifadelere yer verildi:

"Bağdat ile petrol ihracı ve bütçenin paylaşımında yaşanan anlaşmazlıklar çözüme kavuşturulacak. Bağdat, 2 Aralık'ta imzalanan anlaşma kapsamında Kürt bölgesinin bütçedeki payını gönderecek. Kürt bölgesindeki siyasal partiler, tek ses biçiminde Bağdat'ı buna zorlayacak. Irak merkezi hükümetinin, Kürt bölgesindeki memurların maaşlarını da hiç bir siyasal gerekçenin arkasına sığınmadan göndermesi sağlanacak. Ayrıca IŞİD ile mücadelede daha çok uluslararası desteğin sağlanması için diplomatik girişimler artırılacak. Peşmerge'ye silah ve lojistik destek temin edilecek."

Kürt branşında Parlamento'da sandalyesi olan bütün partiler, hükümette yer alıyor. Parlamento'da muhalefetin bulunmadığı Kürt bölgesindeki siyasal partiler, merkezi Irak hükümetine karşı umumi şekilde müşterek devinim ediyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar