Baluken'den Başbakan'a: Türkiye bayrağıyla ilgili bir sorunumuz yok

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 119. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına...

Google Haberlere Abone ol
Baluken'den Başbakan'a: Türkiye bayrağıyla ilgili bir sorunumuz yok

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 119. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

HPD Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan'ın partilerine yönelik sözlerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı için aday olan 3 kişiden kim seçilirse seçilsin 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağına dikkat çeken Baluken, "Başbakan, cumhurbaşkanı seçildiğinde herhalde ben HDP'nin cumhurbaşkanı değilim demeyecektir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk bayrağıyla alakalı "HDP'yi Parlamentoya sokmamak lazımmış." sözlerine tepki gösteren Baluken, Türkiye bayrağıyla ilgili bir sorun yaşanmadığını söyledi. Bayrağın 77 milyonun ortak değeri olduğuna dikkat çeken Baluken, "Ortak değer üzerinden siyaset yapmak da eski Türkiye'nin ucuz siyasetidir. Buradan Türkiye'ye bir yarar gelmez." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar