Balbay'ın eşi Gülşah Balbay: Bunun güzel bir başlangıç olmasını diliyorum

Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda dün tahliye olan Mustafa Balbay'ın eşi Gülşah Balbay, artık ülkede demokrasi ve insan hakları sorununun çözümünün yavaş yavaş başlayacağını düşündüğünü belirterek, "Bunun güzel bir başlangıç olmasını diliyorum.

Google Haberlere Abone ol
Balbay'ın eşi Gülşah Balbay: Bunun güzel bir başlangıç olmasını diliyorum

Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda dün tahliye olan Mustafa Balbay'ın eşi Gülşah Balbay, artık ülkede demokrasi ve insan hakları sorununun çözümünün yavaş yavaş başlayacağını düşündüğünü belirterek, "Bunun güzel bir başlangıç olmasını diliyorum." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda tahliye olan Mustafa Balbay yemin etti. Balbay yemin ederken, eşi Gülşah Balbay ile çocukları da genel kurulda hazır bulundu.

Yargılama sonunda 34 yıl 8 ay hapis cezası alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Meclis'te, önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü, ardından ise genel kurula gelerek yemin etti. Yemin etme sırasında Balbay'ın eşi Gülşah Balbay ile çocukları Yağmur Balbay ve Deniz Balbay da yer aldı.

Yemin öncesi konuşan Balbay, "Bir gün Meclis kürsüsünden yemin edeceğim geçti içimden. Şimdi o dileğim gerçekleşti. İzlemek için geldim. Çok mutluyum." dedi. Yemin sonrası Meclis'ten ayrılırken konuşan Gülşah Balbay, "10 Aralık İnsan Hakları gününde yemin etmesi çok anlamlı oldu. Çok yerinde oldu zamanlama. Çok mutluyum, hem eşim hem ailem adına hem de ülkem adına. Artık ülkemizde demokrasi ve insan hakları sorununun çözümünün yavaş yavaş başlayacağını düşünüyorum. Bunun güzel bir başlangıç olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar