Balbay: CHP'de çatlak diye yorumlanacak hiçbir şeyin içinde yokum (1)

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinden kendisinin de aralarında bulunduğu 24 milletvekilinin imzaladığı Laik Devlet, Özgür Toplum Bildirisi'nin sadece taslağını gördüğünü, son halini görmediğini belirterek, "CHP'de çatlak diye yorumlanacak hi.

Google Haberlere Abone ol
Balbay: CHP'de çatlak diye yorumlanacak hiçbir şeyin içinde yokum (1)

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinden kendisinin de aralarında bulunduğu 24 milletvekilinin imzaladığı Laik Devlet, Özgür Toplum Bildirisi'nin sadece taslağını gördüğünü, son halini görmediğini belirterek, "CHP'de çatlak diye yorumlanacak hiçbir şeyin içinde yokum." dedi. Balbay, cezaevinden çıktıktan sonra geldiği İzmir'de, ilk olarak üyesi olduğu İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)'ni ziyaret etti. Balbay'ı cemiyet önünde çok sayıda meslektaşı "Hoşgeldin", "İzmir, Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşıladı.

Burada bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Balbay'a, söz konusu bildiri de soruldu. Başörtüsü için, "Görünüşte dinî, gerçekte ise siyasî bir simge" nitelemesi yapılan bildiriyle ilgili olarak cezaevindeyken kendisine bir taslak getirildiğini, son halini ise görmediğini söyledi. Balbay, şunları kaydetti: "Ben de taslakla ilgili düşüncelerimi söylemiştim. Orada Tarık Akan, Rutkay Aziz, kamuoyunda tanınmış kişilerin adlarını görmüştüm. Genel hassasiyete katıldığımı söylemiştim ancak bildirinin son şeklini görmedim ama genel bir hassasiyet içinde kamuoyuna anlatılacak ve akademisyenlerin, ciddi insanların, sanatçıların katıldığı bir değerlendirmenin içinde olabilirim dedik. Tabii iki milletvekili olarak aramızda konuştuğumuz bir şeydi. Ben bütün gücümle üretmeye, siyaset üretmeye çalışacağım ama örgütlü mücadele, aynı zamanda gönüllü esarettir. Partinizin, örgütümüzün genel ilkelerinin içinde kalmanız gerekiyor. Ben kamuoyunun hassasiyetine olan her konuda mücadeleye hazırım. CHP'de çatlak diye yorumlanacak hiçbir şeyin içinde yokum."

Basın toplantısının ardından Mustafa Balbay, İGC binasının balkonuna çıkarak kendisini bekleyenlere hitap etti. Ziyaretin sonunda ise beyaz güvencin uçuruldu. CİHAN

Yorumlar