Bal: Cumhurbaşkanı ne Sezer ne Gül gibi olmalı, herkesi kucaklamalı

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiği konusunda yaptığı açıklamada, "Ne Sezer gibi ne de Gül gibi bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. İkisinin ortası bir cumhurbaşkanı olmalı." dedi.Meclis'te basın...

Google Haberlere Abone ol
Bal: Cumhurbaşkanı ne Sezer ne Gül gibi olmalı, herkesi kucaklamalı

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiği konusunda yaptığı açıklamada, "Ne Sezer gibi ne de Gül gibi bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. İkisinin ortası bir cumhurbaşkanı olmalı." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, 'Türkiye küçük Millet Meclisleri Mayıs 2014 O.P. Raporu'nda ortak paydanın "Cumhurbaşkanını halkın seçmesi memnuniyet verici ama mevcut seçim sistemi ve Anayasa yeterli değil. Cumhurbaşkanı şeffaf, dürüst, hesap verebilir ve her görüşten insanı kucaklayabilen bir olmalı." şeklinde öne çıktığını ifade etti.

İdris Bal, Muhsin Yazıcıoğlu soruşturma dosyasıyla ilgili çok iddianın ortaya atıldığını ancak bunun sonunun bir türlü getirilemediğini ifade etti. Bal, dosyanın kapatılma yoluna girdiğini belirterek "Ama vicdanlarda kapanacak mı?" diye sordu. Önemli olanın vicdanlarda bu dosyaların kapanıp kapanmadığı olduğunu ifade eden Bal, adaletin herkese gerektiğini ve yargının itibarının önemli olduğunu ifade etti. Dosyanın kapanmaması gerektiğini vurguladı.

"Bu kadar şüphenin olduğu bu dosyalar, kapanamaz, kapanmamalıdır." diyen Bal, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Çözüm süreciyle ilgili ise Bal, birçok rapor hazırladığını ve uyarılarda bulunduğunu hatırlattı. "24 saatten fazla bir ülkenin karayolu kapatılır mı?" diye soran Bal, yola çukur açılıp kontrol edildiğini ifade ederek "Ne biçim devlet ne biçim hükümet." diye konuştu.

"Herkese karşı delikanlı, herkese karşı kabadayı, herkese karşı Kasımpaşalı; teröre, gerçek paralel yapıya karşı... Böyle devlet, böyle iktidar olmaz." diyen Bal, çocukların kaçırıldığını, yolların kesildiğini ama cumhurbaşkanı seçimleri var diye duyulmasın dendiğini kaydetti.

"Keşke gerçek barış olsaydı da gidip halay çekseydik." diyen Bal, "Yolumuzu kim kesiyor, kim çukur açıyor, kim çocukları kaçırıyor." diye sordu. Gemi ağza almış gerçek bir paralel yapı olduğunu dile getiren Bal, bunun karşısında aciz kalındığını ve vatandaşın korunamadığını kaydetti. Bal, "Örgüte silahlı mücadeleyle yapamadığını yaptınız. Önce bunun hesabını vereceksiniz." şeklinde konuştu.

Nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiği konusunda da Bal, "Ne Sezer gibi ne de Gül gibi bir Cumhurbaşkanı istiyoruz." dedi. Bir ölümlü için çıkılabilecek en yüksek makamın cumhurbaşkanlığı olduğunu anlatan Bal, ikisinin ortası bir cumhurbaşkanı istediklerini vurguladı. CİHAN

Yorumlar