Bakanlardan seçim sonrası ilk yorumlar

Bakanların seçim sonrasında yaptığı açıklamalardan satır başları.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlardan seçim sonrası ilk yorumlar
 
Bakanların seçim sonrasında yaptığı açıklamalardan satır başları...
 
Mevlüt Çavuşoğlu: "AK PARTİ OLARAK DA BİZ BU SEÇİMDE MİLLETİMİZİN VERDİĞİ KARARI, MESAJI ALDIK"
Bir gazetecinin, "Bu fotoğrafı nasıl görüyorsunuz, millet bir mesaj verdi" diye sorması üzerine ise Çavuşoğlu, "Bu demokrasidir. Millet tercihini yapmıştır. Milletin verdiği mesaj tüm siyasi partiler tarafından alınmalıdır. Herkes bu sorumluluk içinde davranmalıdır. AK Parti her zaman böyle davranmıştır. Ak Parti olarak da biz bu seçimde milletimizin verdiği kararı, mesajı aldık. Biraz sonra Bakanlarımız ve MKYK üyelerimizle değerlendirmeleri yapacağız" ifadelerini kullandı.
Faruk Çelik : Siyasi partiler arasında diyalog talimatı milletten gelmiş bulunuyor
Bakan Faruk Çelik, "38-50 bandı arasında birçok seçimde oy aldığımızı hepiniz biliyorsunuz. Her seçimden sonra Ak Parti oturup bütün seçim sonuçlarını değerlendiren ve buradan atılması gereken atma konusunda ders çıkaran bir siyasi partidir. Milletimiz bugün yüzde 41 oyla yine Türkiye'nin birinci partisi olarak tüm siyasi partilere verilen mesajın yanı sıra bize de verdiği bir mesaj vardır. Bugünden sonra yetkili kurullarımız toplanıp bu seçim sonuçlarını en sağlıklı bir şekilde değerlendirip milletimizin ne söylemek istediğini iyi kulak vereceğimizi ifade etmek istiyorum her dönem olduğu gibi. Yeni dönemin en önemli mesajı da diyalog siyasi partiler arasında. Bir diyalog talimatı milletten gelmiş bulunuyor. Bu çerçevede bütün siyasi partiler sağlıklı bir değerlendirme yapıp ülkenin kazanımları konusunda herkes hassasiyetini korur temennisinde bulunuyorum" dedi.

Mehmet Şimşek : Siyasi risk primini fiyatlamaya başlayacaklar
MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Genel Merkezi'ne gelişinde açıklamalarda bulundu. Dolardaki ve piyasalardaki değişikliklerle ilgili Bakan Mehmet Şimşek, "Tepki de hiçbir sürpriz yok. Beklenen bir şey çünkü siyasi risk primini fiyatlamaya başlayacaklar. Dolasıyla sürpriz bir şey yok. Hiçbir koalisyon hükümeti tek başına hükümet kadar reformist olamaz" dedi.
Taner Yıldız : Ak Parti bir başka partinin söyledikleri üzerine yola çıkmaz ama dengeleri gözetir
Bakan Taner Yıldız, "Öncelikle ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Seçim zamanında ve bütün Türkiye'yi dolaştığımızda bir şey söylemiştik. 'Vatandaşımızın sandıktaki tercihleri başımızın üstünedir' diye. Aynı cümleyi tekrar ediyorum. Sandıktan çıkan sonuç başımızın üstüne. Demokrasiye saygılı olmak ve demokrasinin gerekliliklerini yerine getirmek yalnızca sözle değil icraat ile beraber olması lazım. Tabi ki enteresan bir seçim oldu. Seçimin sonuçlarından bütün partilerin belli çıkarımları olacak. Bu mesaj bütün partiler tarafından alınmış olacak. Tabi ki Ak Parti bu mesajı alacak. Özellikle provokatif davrananlar ve bu sandıktan kaos bekleyenler ayrıca sektörümüzle alakalı enerji kesintilerinin arkasına sığınmaya çalışanların gayretlerinin boşa çıktığını görüyoruz. En büyük sevindiğim noktalardan bir tanesi şu ana kadar 174 bin sandıktan...sandık üzerine oturan herhangi bir şeye rastlanmamış olmasıdır. Bunu da demokrasi adına olumlu bir nokta olarak görüyorum. Dediğim gibi bunların her birisi değerlendirilecek" diye konuştu. 
Bakan Müezzinoğlu : Bugün önümüzde matematiksel bir fotoğraf var
SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Genel Merkezi'ne gelişinde açıklamalarda bulunda. Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'nin en büyük ihtiyacı demokrasinin sağlığıydı. Bence sağlıklı bir demokrasi sürecini dün akşam itibariyle geride bıraktık. Millet iradesini en ideal şekilde sandığa yansıttı. Yüzde 85'leri geçen bir oy oranı ile sandığa gidildi. Sandık sonuçları ile ilgili algı yönetimi yapanlar bu ülkenin demokrasisine inanmayanlar ve milli iradeye inanmayanlar ümit ederim ki mahcup olmuşlardır. Sandık sonuçları da bütün vicdanların huzur duyacağı şekilde neticelendirdi. Bugün önümüzde matematiksel bir fotoğraf var. İnşallah yine milleti merkeze alan, milletin geleceğin merkeze alan anlayışla millete bedel ödetmeyen, milletin kazanımlarını ve verdiği mesajı iyi değerlendiren bir anlayışla güçlü bir istikrarlı yönetim süreci Türkiye kaybetmeden yine devam eder diye düşünüyorum. Hayırlı olsun" dedi.


Bakan Fikri Işık : Önümüzdeki günlerde biraz daha sağduyulu açıklamalar gelebilir
BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ak Parti Genel Merkezi'ne gelişinde açıklamalarda bulundu. Fikri Işık, "Dün sıcağı sıcağına yapılan açıklamaların tamamı biraz hissiyat açıklamalarıdır. Önümüzdeki günlerde biraz daha sağduyulu açıklamalar gelebilir. Ona göre biraz ihtiyatlı konuşmada fayda var. Dün akşam Bahçeli'nin, CHP'nin ve HDP'nin açıklaması da biraz seçim sonrasının sıcaklığı... o seçim atmosferinin sıcaklığı diye değerlendiriyorum" dedi.

Yorumlar