'Bakanlar, Yüce Divan'a gitmedikleri takdirde kamu vicdanı rahatsız olacak'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ile ilgili, “Ortada yolsuzluk varsa, bunu kimse koruyacak ve kollayacak değildir.

Google Haberlere Abone ol
'Bakanlar, Yüce Divan'a gitmedikleri takdirde kamu vicdanı rahatsız olacak'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ile ilgili, “Ortada yolsuzluk varsa, bunu kimse koruyacak ve kollayacak değildir. Yolsuzluğa adı karışan sayın bakanlar, kesinlikle görevleri ile ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'a giderler. Kimse yapılan yolsuzluğu, koruma peşinde değil. Yüce Divan'a gitmedikleri takdirde de, zaten kamu vicdanı rahatsız olacak. Onun için, kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen nöbetçi vekil uygulamasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. 17 Aralık ile ilgili olarak AK Parti'ye karşı yargı darbesi yapılmaya çalışıldığını ve bunun hedefinin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu öne sürdü. Yakut, açıklamasında MİT krizi, Gezi Parkı ve yolsuzluk operasyonun hedefinde AK Parti olduğunu ifade ederek, “Tüm bu yargı darbesi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi hedeflenmiştir. Buradaki asıl mesele, budur. Şunu çok net söylemek gerekirse, ortada bir yolsuzluk varsa bu yolsuzluğu, kimse koruyacak ve kollayacak değildir. Yolsuzluğa adı karışan sayın bakanlar, kesinlikle görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'a giderler. Gitmedikleri takdirde zaten kamu vicdanı rahatsız olacaktır. Bu yerel seçimlerin özelliği, ardından da ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçiminin gelmesidir. Biliyorsunuz daha önce de Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiç gündemde olmadığı halde 367 oy meselesi gündeme gelmiştir. Bunlar bir süreç, bu engelleri de atlatacağız, AK Parti olarak. Biliyorsunuz geçen dönem ki mahalli idareler seçimlerinde yüzde 39 oy almıştık. Bunu yüzde 50'ye çıkaracağız. Kamu araştırmaları da bunu böyle gösteriyor.” diye konuştu.

Sadık Yakut, AK Parti'nin iktidara geldiği bugüne kadar tüm seçim ve referandumlarda başarılı olduğunu hatırlatarak, “Partiyi kurduğumuzdan bu yana hem yerel hem de genelde hizmet aşkıyla ülkeyi yaşanabilir hale getirdik'' dedi. İnternet düzenlemesiyle ilgili de konuşan Yakut, "Hem kamudakilerin hem de siyasettekilerin ve vatandaşların dinlemeler yapılarak, bunların sosyal medyada paylaşılmasıyla kişilik haklarının çiğnendiğine tanık olundu” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar