Bakanlar Yıldız ve Çelik hakkındaki gensoru önergeleri reddedildi

Meclis Genel Kurulu'nda CHP ve HDP'nin Soma'daki maden faciası sebebiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınması reddedildi.Genel Kurul'da...

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar Yıldız ve Çelik hakkındaki gensoru önergeleri reddedildi

Meclis Genel Kurulu'nda CHP ve HDP'nin Soma'daki maden faciası sebebiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınması reddedildi.

Genel Kurul'da konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bir yerde doğal afet, tabi afet yoksa, deprem ve sel gibi, orada kusur vardır dedik. Bu kusurun tarafları kimlerdir? Bunun idari, insani, siyasi, hukuki, adli ve sosyal yanları vardır diye söyledim. Siyasi olarak Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı var." dedi. Yıldız, çalışmalarını dünya ve ahiret ölçülerini dikkate alarak yürüttüklerini vurguladı.

"Bu kaza elim ve çok büyük bir kazadır." diyen Yıldız, bunun her türlü sorumluluğuyla alakalı açık yürekli olduklarını belirterek derinden hissetmediklerini kimsenin söyleyemeyeceğini kaydetti. Çantacıların bu sektörde bulunmamasına özen gösterdiklerini belirten Yıldız, denetimler sonucu 114 maden ocağının kapatıldığını anlattı.

Konuşmanın ardından yapılan oylamada AK Parti'nin oylarıyla bakanlar hakkındaki gensoru önergelerinin gündeme alınması kabul edilmedi.

CİHAN

Yorumlar