Bakanlar: Riskli bölgeler dışında Irak ile ticari faaliyetler kesintisiz sürüyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, vatandaşlar için Irak’tan toplu bir tahliye içerisinde olmadıklarını söyledi. Koordinasyon toplantısına katılan bakanlar ise Irak ile ticari faaliyetlerin, risk oluşturan bölgeler dışında kesintiye uğramadan...

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar: Riskli bölgeler dışında Irak ile ticari faaliyetler kesintisiz sürüyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, vatandaşlar için Irak’tan toplu bir tahliye içerisinde olmadıklarını söyledi. Koordinasyon toplantısına katılan bakanlar ise Irak ile ticari faaliyetlerin, risk oluşturan bölgeler dışında kesintiye uğramadan devam ettiğini dile getirdi.

Bakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Musul’daki gelişmeler üzerine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Gümrük Bakanlığı yetkilileri ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı’nda saat 16.00’da başlayıp yaklaşık 2,5 saat sürün toplantı sonrası Bakan Davutoğlu, basın mensuplarına diğer katılımcılarla birlikte açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'nda kurulmuş kriz masasının kapsamını genişleterek anlık, günlük fotoğraflar çekecek bakanlıklar arası çalışacak geniş kapsamlı bir kriz masası kurulacağını söyleyen Davutoğlu, toplantıda Irak’taki riskli ve risk oluşabilecek bölgelerin tespit edildiğini ifade etti. Davutoğlu, Irak’ın genelinde sıkıntı varmış gibi algı oluşturmanın yanlışlığına işaret ederek, Türkiye’nin bu ülkedeki yatırım çalışmalarının kesintiye uğramadan devam edeceğini vurguladı.

"IRAK İLE TİCARET KESİNTİYE UĞRAMADAN SÜRÜYOR"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuşmasında, özetle bir tek canın karşılığının paraya çevrilemeyeceğini belirterek, risk altındakiler hariç Irak ile ticari faaliyetlerin artarak sürdüğünü söyledi. Irak’ın, Almanya’dan sonra Türkiye’nin en büyük ihracat yaptığı ülke olduğunu söyleyen Zeybekci, son kriz döneminde bile ilk 4 aylık rakamların Irak ile ticaretin arttığını gösterdiğini ifade etti. Zeybekci, Irak’ta yatırımı olan kişi ve şirket bilgilerinin isim isim ellerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Zeybekci gibi Irak’ın Türkiye’nin ticaret alanında işbirliği içinde olduğu önemli bir ülke olduğu ve faaliyetlerin kesilmeden devam ettiğini söyledi. Yıldız, IŞİD’in elindeki vatandaşların kurtarılması için de hassasiyetle çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise Irak’a geçiş yapan şoförlerin kimler olduğu ve bulundukları yerlerin tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar