Bakanlar Kurulu toplandı, gözler Başçı'nın yapacağı sunumda

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Başbakanlık Yeni Bina’daki toplantı saat 13.50'de başladı. Toplantıda, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın bir sunum yapması bekleniyor.Toplantının en önemli...

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar Kurulu toplandı, gözler Başçı'nın yapacağı sunumda

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Başbakanlık Yeni Bina’daki toplantı saat 13.50'de başladı. Toplantıda, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın bir sunum yapması bekleniyor.

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birinin, Başbakan Erdoğan’ın yarım puanlık faiz indiriminin ardından sert dille eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın yapacağı sunum olması bekleniyor. Yılda iki kez Bakanlar Kurulu’na sunum yapan Merkez Bankası’nın bugünkü sunumunda Başçı’nın, Erdoğan’ın faiz eleştirilerine cevap vermesi bekleniyor. Merkez Bankası başkanları, yılda iki kez Bakanlar Kurulu iki kez de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine sunum yaparak soruları yanıtlıyor. Bugün gerçekleştirilecek olan toplantıyı ve Başçı’nın yapacağı sunumu piyasaların da yakından izlemesi bekleniyor.

Erdem Başçı, Bakanlar Kurulu'na gelişinde bakanların girdiği kapıyı kullanmadı. Başçı, binanın yan kapısından içeri girdi. Toplantının diğer gündem maddeleri arasında ise çözüm süreci ve Soma’da yaşanan maden faciasının ardından hükümetin aldığı tedbirler ve yeni yasa değişiklilerinin de olması bekleniyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın, Soma’nın ardından yapılması planlanan değişiklikler konusunda sunum yapacağı belirtiliyor.

Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın sona ermesinin ardından, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, basın toplantısı düzenleyecek ve gazetecilerin sorularını cevaplayacak.

CİHAN

Yorumlar