Bakan Zeybekci: Seçimlerde istiklâl ve istikbal mücadelesi verdik

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 30 Mart seçimlerinin yerel olmadığını, genel seçimin de ötesinde bir istiklâl ve istikbal mücadelesi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Seçimlerde istiklâl ve istikbal mücadelesi verdik

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 30 Mart seçimlerinin yerel olmadığını, genel seçimin de ötesinde bir istiklâl ve istikbal mücadelesi olduğunu söyledi. Zeybekci, yerel seçimlerde Denizli’de AK Parti'nin kazandığı ilçelerde kutlama gezilerini sürdürüyor. Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve partililerle birlikte Babadağ ilçesini ziyaret etti. Belediye önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Zeybekci, Gezi olaylarıyla başlayan ve 17 Aralık operasyonlarıyla devam eden süreci yargı darbesi olarak nitelendirerek, “O dönem milletin iradesiyle, gerçek yetki sahibi milletin son sözü söylemesiyle artık geride bırakılmıştır.” dedi.

'MOODY’S FELAKET TELLALI'

Kredi derecelendirme kuruşu olan Moody’s’in felaket tellallığı yaptığını ileri süren Bakan Zeybekci, “Dünyanın herhangi bir yerinden Moody’slere, yabancı isimlere, 'Türkiye'nin kredi notu şöyle olacak da, Türkiye’nin büyümesi yüzde 2,5 olacak, ihracat artmayacak' diyen o felaket tellallarına inanmayın. Biz Türkiye'nin zenginliklerini biliyoruz, biz Türkiye’nin hangi güçlere sahip olduğunu biliyoruz. Burada bakın Türkiye Cumhuriyeti’nin Ekonomi Bakanı olarak size söylüyorum, Türkiye, ihracatını yüzde 10 civarında arttırarak 166 milyar dolara ulaşacak.” şeklinde konuştu.

Dana önceki bazı başbakanların, ABD başkanlarının önündeki duruşlarının hatırlanmasını isteyen Nihat Zeybekci, “En son bir resim vardı. Yunanistan Başbakanı'nın Almanya Başbakanı Merkel karşısında elpençe divan duruşu vardı. Aynı toplantıda aynı gün, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın Almanya Başbakanı'nın karşısında duruşunu, ikisini yan yana koymuşlar. Gazetelerde yayınlandı. Nasıldı duruşu? Sanki zannedersin ki Denizli’nin Efesi, öyle duruyordu. Bakın bütün beklentilerin çok üzerinde, bu sene dış ticaret açığı düşecek. Cari açık da düşecek. Türkiye artık 2014'teki bu onarımdan sonra 2015'te çok farklı bir yere gidecek.” dedi.

Bakan Zeybekci’nin ziyaretinde, işadamı Ahmet Nazif Zorlu da hazır bulundu. CİHAN

Yorumlar