Bakan Zeybekci: Olması gereken her yerde bayrak vardı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran'da dini lider Ali Hamaney'le görüşmesi sırasında Türk bayrağının olmaması konusunda yaptığı açıklamada, “Olması gereken her yerde bayrak vardı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Olması gereken her yerde bayrak vardı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran'da dini lider Ali Hamaney'le görüşmesi sırasında Türk bayrağının olmaması konusunda yaptığı açıklamada, “Olması gereken her yerde bayrak vardı.” dedi.

Zeybekci, Denizli’nin Tavas ilçesi Nikfer beldesindeki Bozdağ'da bu yıl 5.'si düzenlenen Kar Şenliği'ne katıldı. Şenlik yerine gelen Zeybekci’ye Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan eşlik etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeybekci, Başbakan Erdoğan’ın İran'da dini lider Ali Hamaney'le görüşmesi esnasında Türk bayrağının neden olmadığı konusunda soruları cevaplandırdı.

Ülkede bütün vatandaşlar gibi Başbakan’ın da milli hassasiyetler konusunda en üst seviyede olduğunu ileri süren Zeybekci, “İran’la imzalamış olduğumuz anlaşma muhteşem bir anlaşmadır. Ülkemiz için çok güzel bir anlaşmadır. Çok yakın bir gelecekte dış ticaret hacmimizi iki ülke arasında 30 milyar dolara çıkaracak olan bir anlaşmadır. Biz bu anlaşmayı tarihi ve başarılı bir anlaşma olarak görüyoruz. Arkasında önünde bir şey arayanlara diyoruz ki Allah sizin gönlünüze göre versin.” dedi.

HAMANEY'LE GÖRÜŞMEDE TÜRK BAYRAĞI OLMAMASI TARTIŞMASI

İran Cumhurbaşkanı ve 1. Yardımcısıyla yapılan tüm resmi törenlerde, “Türk bayrağı aslanlar gibi oradaydı” diyen Zeybekci, “Bakan olarak benim imzaladığım tören sırasında arkamda bayrak vardı. Olması gereken her yerde bayrak vardı arkadaşlar. Ülkemizin tarihi anlamda çok büyük bir anlaşma imza attığı bu şeyde, bu olayda illa ki birilerinin bir yerinden bir şey bulma gayretini hayretle takip ediyoruz, hayretle ve ibretle takip ediyoruz.” diye konuştu.

İran'da dini lider Ali Hamaney'in, başka ülkelerin devlet yöneticileriyle görüşmesinde ülkesinin bayrağı olurken, Başbakan Erdoğan’la görüşmesinde neden Türk bayrağı olmadığı konusunda bir başka soru üzerine Zeybekci, “Soran arkadaşımızın diğer ülkeler dediği şey dün o basına yansıyan resimde Sayın Başbakanımız ve bizim heyetimizin İran dini lideriyle olan toplantı sırasındaki resim ama karşılaştırılan resim başka ülkenin cumhurbaşkanıyla İran Cumhurbaşkanıyla olan resmidir. Bizim İran Cumhurbaşkanıyla olan toplantıda Türk bayrağı vardır. İran dini liderinin olduğu yerde hiç kimsenin bayrağı yoktur. Bu böyle biline ikisi aynı değil. Birisi cumhurbaşkanı öteki dini lider. Tamam mı?” şeklinde cevap verdi.

Türkiye olarak İran’la her iki taraf için çok güzel bir anlaşma imzalandığını anlatan Zeybekci, “Tercihli ticaret anlaşması imzalandı. Orada hassasiyetler anlamında hiç kimse ama hiç kimse bize bayrağımız ve milli onurumuzla ilgili hassasiyet dersi vermeye haddi yoktur, ona da şeyi yetmez. Bizim o konularda hassasiyetimiz en üst düzeydedir. Ben şunu söyleyeyim, ülkemiz için milletimiz için çok güzel bir anlaşma oldu.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar