Bakan Zeybekci: Dinlemelerin 1,5 milyondan fazla olduğuna inanıyorum

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 1,5 milyon kişinin dinlendiğinin varsayıldığını, kendisininse çok daha fazla olduğuna inandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Dinlemelerin 1,5 milyondan fazla olduğuna inanıyorum

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 1,5 milyon kişinin dinlendiğinin varsayıldığını, kendisininse çok daha fazla olduğuna inandığını söyledi. Zeybekci, seçim çalışmaları dolayısıyla Denizli’nin Sarayköy ilçesine gitti. AK Parti’nin seçim irtibat bürosunda gazetecilerin dinleme iddialarıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

'DİNLEMELER MAHKEME KARARLARINA DAYANDIRILMIŞ'

Dinlemelerin mahkeme kararlarına dayandırıldığını belirten Bakan Zeybekci, “Bu mahkeme kararlarına dayandırılmaya çalışılarak bir şekilde belirli kayıtlar altında kayıtlarla veyahut da belirli bir liste kayıt altına alınarak yapılan dinlemeler ama bir de kayıt altına alınmayan şekilde, çok pratik başka yöntemlerle yapılan dinlemeler var. Bunlar şu anda bilinemiyor hangi boyutta diye ama gördüğümüz kadarıyla pervasızca; bırakın her şeyi, bu ülkenin milletvekillerini, bu ülkenin belediye başkanlarını, bu ülkenin bakanlarını, bırakın bunları bir kenara, bu ülkenin Başbakan'ı, bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nı dinlemişler. Bu ülkede demokrasimiz, milli irademiz, evrensel standartlara doğru gitmesini istediğimiz hukuk sistemimiz, kuvvetler ayrılığı dediğimiz bizim devlet yapımız, yani kuvvetler ayrılığı ilkesinde olması gereken devlet yapısı, hülasa her şeyimiz tehdit altındadır. Bunun hiçbir şekilde, hiçbir şart altında kabul edilmesi mümkün değildir. Bu ülkenin Başbakan'ını dinlemek, bir tek cümleyle söylenebilir, vatana ihanettir.” dedi.

'MİLLETVEKİLLERİNİ HİÇBİR KAYIT VE ŞART ALTINDA HİÇBİR MAHKEME DİNLETEMEZ'

Ülkenin Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın dinlenemeyeceğini vurgulayan Zeybekci, mahkeme kararlarıyla da olsa milletvekillerinin de dinlenemeyeceğini savundu: “Bu ülkenin bakanları hiçbir şekilde, hiçbir mahkeme kararıyla dinlenemez. Bu ülkenin milletvekilleri, hiçbir kayıt ve şart altında, hiçbir mahkeme kararıyla dinlenemez. Partisi ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, özelliği ne olursa olsun hiçbir milletvekili dinlenemez ve hiçbir vatandaş, çok düzgün bir şekilde bir üst mahkeme, yani kurulmuş olan mahkeme kararı olmaksızın hiçbir gerekçeyle dinlenemez. Vatandaştan, normal sivil vatandaştan bahsediyorum. Eğer dinlendiyse, mahkeme kararıyla dinlendiyse oradan elde edilen bilgiler, mahkeme kararında, 'Şu sebeplerden dolayı, şu konunun dinlenmesi...' diyor, o bilgiler dışında elde edilen hiçbir bilgi, hiçbir şekilde, hiçbir kayıt altında tutulamaz, biriktirilemez. saklanamaz.” şeklinde konuştu.

'BAŞBAKAN’IN DÜNYA ÜZERİNDEKİ İTİBARI VE MAHREMİYETİ AYAKLAR ALTINA ALINMIŞTIR'

Mahkeme kararı çerçevesinde dinlenen bilgilerin devlet güvencesi altında olduğunu ifade eden Nihat Zeybekci, “O bilgiler de mahkemenin isteği dışında hiç kimse tarafından kullanılmaz. Bu saymış olduğum tüm bu özelliklerin hiçbirisi, Türkiye’de hassasiyet gösterilmeden, maalesef Türkiye’de demokrasi katledilmiştir. Türkiye’de hukuk katledilmiştir. Türkiye’de milletin iradesi ayaklar altına alınmıştır. Milletin seçtiği hükümetin saygınlığı, mahremiyeti, Başbakan’ın dünya üzerindeki itibarı ve mahremiyeti ayaklar altına alınmıştır. Bunun hesabı sorulacaktır. Bunun hesabı gittiği yere kadar, her kim ki bununla ilgili karar aldı, bunu yaptı, yaptırttı, alet oldu, araç oldu, başka ülkelere aktardı, bunun tespitleri de var artık. Sen Türkiye’de milyonlarca insanı dinleyeceksin bununla ilgili bazı merkezler oluşturacaksın o merkezlerden transfer araçlarıyla başka ülkelere, coğrafyalara bu ülkenin bilgilerini transfer edeceksin. Sonra içinden seçtiğin bazılarını, montajladığın bazılarını iki üç sene, dört sene sonra bu ülkede bazı şeylerde kullanmak üzere yürürlüğe sokacaksın. Bunların hesapları mutlaka ve mutlaka sorulacaktır.” dedi.

Soruşturmaların yapılmasından yana olduğunu belirten Bakan Zeybekci, şunları kaydetti: “Hukuk içinden ayrılmaksızın, hukukun ana kurallarından ayrılmaksızın demokrasimizi geliştirerek, milletin iradesindeki o mahremiyeti koruyup milletin iradesini de yücelterek bu soruşturmaların yapılmasından yanayım. İnşallah bu süreç, her zaman söylendiği gibi ülkemizde demokrasimizin gelişmesi, evrensel standartlarda hukukun üstünlüğünün artması ve milli iradenin hâkimiyetinin en üst noktaya gelmesi için yaşadığımız doğum sancılarıdır. Bunlardan hayır çıkacaktır arkadaşlar. Hayır olacaktır inşallah diyorum. Onun için önümüzdeki günlerde bununla ilgili böyle gelişmelerin yaşanması son derece normaldir.” CİHAN

Yorumlar