Bakan Zeybekci: Bu ülkeye ihanetlerin en büyüğüdür

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanlığı'ndaki toplantının ses kaydının yayınlanmasıyla ilgili açıklamasında, "Türkiye'nin en büyük sırrı, en mahrem konuşmalarının yapıldığı bir toplantının tutanaklarının veya ses kayıtlarının yayınlanması, bu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Bu ülkeye ihanetlerin en büyüğüdür

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanlığı'ndaki toplantının ses kaydının yayınlanmasıyla ilgili açıklamasında, "Türkiye'nin en büyük sırrı, en mahrem konuşmalarının yapıldığı bir toplantının tutanaklarının veya ses kayıtlarının yayınlanması, bu ülkeye ihanetlerin en büyüğüdür." dedi. Zeybekci, seçim çalışmaları için geldiği Denizli’nin Beyağaç ilçesinde, Belediye Meydanı'nda partililere hitap etti. Mitingden sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeybekci, dinlemelerin tam anlamıyla hain, kalleş bir ajanlık, kalleş bir casusluk olduğunu vurguladı: “Birileri Türkiye'yi dünyaya rezil etmek amacıyla bunu yapsalar da Türkiye'ye yapılan ihanetlerin en büyüğüdür. Sayın Başbakanımız'ın dediği gibi bu bir istiklâl mücadelesidir. Dışişleri Bakanımız'ın dediği gibi de bu doğrudan bir savaş ilanıdır. Onun için öncelikle bu hainleri lanetle kınıyoruz.”

Ülkeye ihanet edenleri millete havale ettiklerini belirten Bakan Zeybekci “Milletimizin gönlü ferah olsun, rahat olsun. Bu hainler mutlaka ve mutlaka yakalanacak, bunlardan hesabı mutlaka ve mutlaka sorulacaktır. Türkiye, bu ihanet çetelerinin son dönemlerde yaşanan bu ihanetlerini farklı şekillerde gördü. Onlar bunu farklı kılıflar içine sokmaya çalıştılar ama en haincesi, en namertçesi bu. Ülkeyi ve bu milleti dünyaya rezil etmeye çalışan ve Türkiye'yi hattâ savaş tehlikesi içine bile götürebilecek olan bir hainliğe şahit oluyoruz. Her ülkenin çok gizli toplantıları olur, bu gizli toplantılarda felaket senaryolarıyla ilgili geliştirdiği çareler veya tedbirlerle ilgili konuşmaları olur, planları ve programları olur.” şeklinde konuştu. Hainlerin böyle bir namertliği her zaman yapmayacağını belirten Nihat Zeybekci “İnşallah bundan sonra Türkiye çok daha başka olacak. 1 Nisan itibarıyla hükümetimiz, hukuk ve demokrasi içinde bunların hesabını soracaktır.” dedi. CİHAN

Yorumlar