Bakan Yılmaz'dan ilginç yorum: İkinci tura kalırsa ayıp olur

Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili ilginç bir yorum yaptı. Yılmaz, Başbakanın cumhurbaşkanlığının ikinci tura kalmasının hem ayıp hem de masraf olacağını söyledi.Başbakan...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz'dan ilginç yorum: İkinci tura kalırsa ayıp olur

Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili ilginç bir yorum yaptı. Yılmaz, Başbakanın cumhurbaşkanlığının ikinci tura kalmasının hem ayıp hem de masraf olacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van mitingi için Van’da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ziyaretler kapsamında karayolu ile Van’dan Bitlis’in Tatvan ilçesine geldi.

Cuma namazını ilçede kılan Bakan Yılmaz, namaz çıkışında esnaf ziyareti yaparak vatandaşların geçmiş Ramazan Bayramını kutladı. Esnaf ziyaretinin ardından ilçedeki bir parkta halkla bir araya gelen Bakan Yılmaz, cumhurbaşkanı seçimine atıfta bulunarak, halktan Başbakan Erdoğan’a olan vefa borcunun ödenmesi için destek istedi.

Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili ilginç bir yorum da yapan Yılmaz, şunları söyledi: "Şimdi bizim bir vefa borcumuz var. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun bu seçimde başbakanımıza bu vefa borcumuzu ödememiz lazım. Bütün partilerden kardeşlerimiz lütfen cumhurbaşkanlığı seçimine güçlü bir destek verelim, ilk turda bu işi bitirelim. Çünkü ikinci tura kalırsa hem ayıp olur hem de masraf olur."

Bakan Cevdet Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Tarihi bir seçime gidiyoruz ilk defa halkımız cumhurunu seçecek. Eskiden hep kriz olurdu cumhurbaşkanı seçimlerinde. Şimdi artık er meydanı. Adaylar, milletin önüne çıkıyor kendilerini anlatıyorlar. Milletimiz kendi sözünü 10 Ağustos’ta söyleyecek. Başbakanımız da aday. Başbakanımızın bu halka topluma ne kazandırdığını anlatmamıza gerek yok. Yollardan hastanelere demokratikleşmeden dış politikasına her alanda cumhurbaşkanı olarak inşallah bu reformlara devam edecek. Liderlik yaptı liderlik yapmaya devam edecek. Yeni bir Türkiye’nin kuruluşuna öncülük etti. Öncülük etmeye de devam edecek. Özellikle bu bölgede yaşayan insanlar hiçbir dönemde Cumhuriyet tarihinde bu kadar hizmet, bu kadar reform görmedik, eksiklerimiz var, kabul ediyoruz. Onları da inşallah daha iyi bir duruma getireceğiz. Ama şimdi bizim bir vefa borcumuz var. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun bu seçimde başbakanımıza bu vefa borcumuzu ödememiz lazım. Bütün partilerden kardeşlerimiz lütfen cumhurbaşkanlığı seçimine güçlü bir destek verelim, ilk turda bu işi bitirelim. Çünkü ikinci tura kalırsa hem ayıp olur hem de masraf olur. İlk turda bitirelim inşallah. İslam dünyasının Irak, Filistin, Suriye’yi görüyorsunuz. Başbakana destek verelim ki başı dik bir şekilde bu mazlumlara sahip çıksın. Türkiye’nin gücünü daha üst noktalara çıkaralım."

Daha sonra Tatvan Belediyesi'ne geçen Bakan Yılmaz, burada geçtiğimiz günlerde Tatvan ilçesinde 2 akraba arasında meydana gelen kavganın ardından sağlanan barış törenine katıldı. CİHAN

Yorumlar