Bakan Yılmaz: Sınırda sensör çalışmaları devam ediyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay’ın Nusaybin ve Ceylanpınar ilçelerinin Suriye bölümünde bulunan sensör çalışmalarının devam ettiğini, tamamlanmalarının zaman alacağını söyledi.Partisinin Afyonkarahisar’daki 22. İstişare...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Sınırda sensör çalışmaları devam ediyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay’ın Nusaybin ve Ceylanpınar ilçelerinin Suriye bölümünde bulunan sensör çalışmalarının devam ettiğini, tamamlanmalarının zaman alacağını söyledi.

Partisinin Afyonkarahisar’daki 22. İstişare Toplantısı'nın ardından Kütahya Valiliğini ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz sınır güvenliği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, “Sınır güvenliği ile ilgili tek karakollar yapılmıyor. Karakolların yanında da bazı yerlerde duvarlar çekiliyor. Bazı yerlerde sensörler ve uyarı sistemi konuyor, bazı yerlerde güvenlik duvarları konuyor. Dolayısıyla bu sınırlarımızı hem vatandaşlarımız için güvenli hale getirmeli hem de kaçakçılık ve hukuk dışı faliyetlerin yapılmaması için büyük bir çalışma devam ediyor. Doğu Anadolu’nun İran sınır bölümü yapıldı. Hatay bölümü karakolları yapıldı, ancak aradaki sensör çalışmaları devam ediyor. Suriye’nin bölümü Nusaybin ve Ceylanpınar devam ediyor, ancak belirli bir süre gerektiriyor. Bu süre içerisinde bu sınır güvenliğini en ileri duruma getireceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

'HER DEVLETİN SINIR GÜVENLİĞİNİ KORUMAK ASLİ VAZİFESİDİR'

Suriye sınırında yapımı devam eden karakol ve duvar çalışmalarının ardından eylemlerde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) alınan eylemsizlik kararına ilişkin algıyı nefatif olarak gördüklerini belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Doğru olduğunu düşünmüyoruz ancak onlar kendilerince bir eylemsizlik var. Bu eylemsizliği kendileri hakkında bir negatif gelişme olarak düşünüyorlar. Bu negatif algıyı ortadan kaldırmak için de bu eylemlerle ortaya koyuyorlar. Bu doğru bir şey değil. Her ülke kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamakla hükümlüdür. Bizim yaptığımız da bundan başka bir şey değildir. Bakın BDP bunu yapıyor, ancak Kuzey Irak’la da yine Suriye’nin güneyi arasındaki güvenliği kuzeyinde bulunan özerk yönetim alıyor. Alınan tedbirler Türkiye’deki ile kat ve kat fazladır. Bunlar doğruyu yansıtmıyor. Her devlet sınır güvenliğini korumakla vazifelidir.”

'BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEMİMİZDE YOK'

Bakan Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı olarak gündemde bedelli askerliğin olmadığını belirterek, af ve bedelli kelimelerinin kullanılmaması gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Bedelli askerlik gündemimizde yok. Geçen dönem silahlı kuvvetlerde 130 doktor silüsünü aldı, askere gitmek için başvurdu. Bu askerler başvurunca biz dağıtımını yaptık. Kara, deniz ve hava ile jandarmaya. Gidip teslim olanların sayısı 30. 100 kişi vazgeçti. Muhtemelen bu bedelli söylentileri kişilerin askere gitme kararını tehir ediyor. Biz hep bunu söylüyoruz. Affı da bedelliyi de kullanmamak lazım. Gündemimizde af da bedelli de olursa bunlar toplumun sosyal dokusunu bozar diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar