Bakan Yılmaz, IŞİD’in kaçırdığı rehinelerin ailelerine sabır tavsiye etti

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, selefi örgüt IŞİD’ın 52 gündür elinde bulunan konsolosluk görevlileriyle ilgili olarak ailelere sabır tavsiye etti. Yılmaz, “İki alternatif var; ya operasyon yapacaksın ya da sabır sulh ve görüşmeleri...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz, IŞİD’in kaçırdığı rehinelerin ailelerine sabır tavsiye etti

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, selefi örgüt IŞİD’ın 52 gündür elinde bulunan konsolosluk görevlileriyle ilgili olarak ailelere sabır tavsiye etti. Yılmaz, “İki alternatif var; ya operasyon yapacaksın ya da sabır sulh ve görüşmeleri yoluyla bu olayı çözeceksin. Bizim istediğimiz bunu görüşmeler yoluyla çözmek. Çünkü, bunun en iyi yol olduğunu düşünüyoruz. Biraz daha sabretsinler.” dedi.

Bakan İsmet Yılmaz, Ulaştırma Memursen’in düzenlediği kahvaltı sonrası, IŞİD’ın kaçırdığı rehineler, Adana’da durdurulan TIR ve İsrail- Filistin sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Hamas’ın kaçırdığı İsrail askeri ile ilgili Türkiye’den yardım istemesiyle ilgili olarak “Gerçek zafer barışa ulaşmış zaferdir. Kim barışa ulaşırsa zafere ulaşmış demektir. Bu herkes kavgayla bir adım ileri gideceğini düşünüyor.” diyen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Oysa biz barış olsun istiyoruz. Barışın şartı, bu bölgede iki bağımsız devletin 1967 sınırlarına çekilerek bir arada yaşaması. Bugün ateşkesi ilan ediyorlar, bir İsrailli kaçırıldı diye 40 tane Filistinli öldürüldü. Nerede adalet, nerede insaf. Herkes şiddetle silah gücüne dayanarak mesafe almaya çalışıyor. Her iki tarafında barışı amaçlaması lazım. Anlık olayları kendilerine bir fırsat olarak dönüştürmemesini istiyoruz. Türkiye gerçekten o coğrafyada barış istiyor. Mazlumun, mağdurun ve haklının yanında. İsrail’in de güvenliğini esas alan bir sistemi savunuyor. Bunun içinde o bölgede iki devletin bir arada yaşamasını sağlamaktır. Türkiye bunu savunurken bazı ülkeler henüz Filistin’in bir bağımsız devlet olarak yer almasına hazır değil. Buna Arap Birliği ülkeleri de dahil. Bundan dolayı Mısır Refah Sınır Kapısı'nı kapatıyor. Bu Arap ülkesi, onun güçlenmesini istese Refah Sınır Kapısı'nı açardı. Biz barışı istiyoruz, barışı istemenin yolu da herkesin silahlarını gömmesi. En azından bu ateşkes sözüne her iki tarafında uymasıdır. Dolayısıyla bir bahane bulup ta kat kat karşılığını vermeyi de doğru bulmuyoruz.”

“GÖRÜŞMELER YOLUYLA REHİNELERİ KURTARMAK İSTİYORUZ”

IŞİD’ın 52 gündür rehin tuttuğu konsolosluk görevlileriyle ilgili olarak da basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Bakan Yılmaz, “Çalışıyoruz. IŞİD üzerinde kim etkili olabilecekse, kimin sözüne itibar ediyorsa, Irak’ta ki bütün taraflarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bizden istenen de mümkünse en kısa zamanda gelmeleri dolayısıyla en halka söylemeyerekten belki yarın, öbür gün gelir diye bir şey vardır. Biraz sabırlı olsunlar bunun iki alternatifi var; 'ya operasyon yapıp gidip getireceksin, ya da sabır sulh ve görüşmeler yoluyla bu olayı çözmek lazım. Bizim istediğimiz bunu görüşmeler yoluyla bunu çözmeyi düşünüyoruz. Çünkü bunun en iyi yol olduğunu düşünüyoruz. Biraz daha sabretsinler." şeklinde konuştu.

“TIRLAR TÜRKMENLERE YARDIM GÖTÜRÜYORDU”

T24 sitesinin Adana’da durdurulan MİT TIR'larında silah olduğuna dair savcılık tutanaklarını yayınlamasıyla ilgili soruya ise Yılmaz, “Onunla ilgili mahkemede devam ediyor. Dosyasına bir bakmak lazım. Biz orada Türkmenlere giden yardımın olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Türkmenlerin neye ihtiyacı varsa o yardımı vermek Türkiye’nin asli yükümlülüğüdür. Bizden önce sahipsizdiler. Ancak bizim yardımlarımızla bir noktaya gelmiştir. Türkiye’nin yaptığı doğrudur.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar