Bakan Yılmaz, internet yasasını savundu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, internet yasasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Belediye başkan adayı olduğu dönemde başına gelen bir olayı anlatarak savundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz, internet yasasını savundu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, internet yasasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Belediye başkan adayı olduğu dönemde başına gelen bir olayı anlatarak savundu. Yılmaz, farklı isimlerle yapılan dinlemeleri de kaldıracaklarını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, programları çerçevesinde karayoluyla Ankara’dan Sivas’a geldi. Bakan İsmet Yılmaz, partisinin Belediye başkan adayı Sami Aydın’ın proje tanıtım programına katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programda konuşan Bakan Yılmaz, barış süreci sayesinde bir yıldan fazla süredir evlere ateş düşmediğini belirterek, şöyle devam etti: “En son belirtilen rakamları da aldım. Bizim Silahlı Kuvvetlerin şehit sayısı 5 bin 347. Gönüllü köy korucusu şehidimiz bin 378, polis 283, vatandaşlarımızdan şehidimiz 5 bin 791, toplamda yaklaşık 13 bine yakın şehit verdik. İstedi ki terör örgütü her eve bir ateş düşsün, bu insanlarla evlerine ateş düşen insanlar arasındaki mesafe daha çok açılsın. Hamd olsun bu barış süreci 84’ten bu yana kanı durdurması itibari ile demokratikleşme yolunda atılanların en önemlisidir. Bu proje hayata geçtiğinde şüphe ile bakanlar bile herhalde hiç şüpheniz olmasın ki 'Allah razı olsun bu yapılanlar en doğrusuydu, milleti kardeş bilmek böyle oldu' dememizin gerekçesiydi.”

“TUTUKLULUK SÜRESİNİ 5 YILA İNDİRECEĞİZ”

Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıracaklarını, tutukluluk süresini 5 yılla sınırlandıracaklarını anlatan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “Demokrasi sadece bir süreçtir, bir adım attık durduk, gitti geri kalanına bir şey yok demek değildir. Şu anda dahil Meclis'in gündemine gelmiş özel yetkili mahkemeleri kaldırıyoruz. Azami tutukluluk süresini 5 yılla sınırlandırıyoruz, tutuklamak için somut bir deliller arıyoruz.” dedi.

“MERSİN VALİSİNİ DİNLEDİLER”

Yılmaz, başka isimlerle yapılan dinlemelere de son vereceklerini kaydederek, Mersin’de Vali’nin dinlendiğini savunarak şunları ifade etti: “Dinleme kararları için hak sahibi gösterilecek. Çok net söyleyim sayın bakanın telefonunu dinlemek istiyorlar, sayın bakanın telefonunu veriyorlar isim olarak da diyorlar ki Şırnak’taki teröristin telefonu. Savcı beyin işi gücü mü yok veya hakim beyin verirken 'dur şu telefonu çevireyim de, dinleyim acaba bumudur diye' ama önceden usul böyleydi. En son Mersin valisi açıkladı, önüne bir dinleme telefon numarası getirdiler, verdim, fakat bir de çevireyim dedi, çevirince karşıya kim çıkar? Mersin valisi çıkar. Bir yapı düşünün ki kendi valisini dinliyor, bir yapı düşünün ki kendi bakanını dinliyor, bir yapı düşünün ki kendi başbakanını dinliyor, siz buna hukuk devleti mi dersiniz? İşte şimdi diyoruz ki kimi dinliyorsan onun hak sahibi olduğunu kimliğini de göster. Bakanın telefonuysa da göstereceksin bakanın telefonu diye. Dolayısıyla da eskiden biliyorsunuz davalar devam ediyor, bir gazeteciyi dinlemek için başkasının telefonunu söylüyorlar. Türkiye bu durumlardan geçti. İnsan onuru her şeyin üstündedir. Çünkü inancımıza göre insan yeryüzünde Allah’ın temsilcisidir.”

YOLSUZLUK OPERASYONU

Yolsuzluk operasyonuna da değinen Bakan Yılmaz, “Mağdur veya şüpheli olanlar, dosya içeriğini bilmiyor, ama dosya içeriğinin hepsini hem basın biliyor, hem de ana muhalefet partisi biliyor. Dosyada gizlilik var, kimse göremez diyor, kişinin avukatı kendisine ne soracağını bilmiyor, ama basından ve ana muhalefet partisinin görüntülerinden biliyor. Bu insan haklarına ve hukuka aykırı. Başkasının hukukunu ihlal ederken iyi, size gelirken o zaman kötü.” şeklinde konuştu.

İNTERNET YASASINDA KILIÇDAROĞLU’NA ATIF YAPTI

İnternet yasası ile ilgili de konuşan Bakan İsmet Yılmaz, yasayı eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Belediye başkan adayı olduğu dönemde başına gelen olaydan bahsetti: "En son internet yasası çıktı. İnternet yasasıyla ilgili, ana muhalefet muhalefet partisi ‘bu özgürlükleri kısıtlamaktır’ dedi. Oysa 2009 yılında İstanbul’da kendisi belediye başkan adayıyken kendisinin bir terör örgütü ile ilgisi olduğu şeklinde bir Facebook oluşturulmuştu. Bu düzenlemeyi mahkemeden kapatmak için geldi. TİB Başkanlığına başvurdu, Facebook'u kapat dedi. TİB, ‘Bunun hepsini kapatamam URL’si bilinmiyor’ dedi. Yargı kararını uygulamadığı için TİB Başkanını mahkemeye verdi. Teknik yönden bu imkansız veya zor olduğu için o başkan beraat etti. Ama kendine isterken yargı kararını uygulamadın diye suç duyurunda bulunuyorsun. Kendin hakkında gidip terör örgütü ile bağlantı iddiasını birileri dile getirdiği diye. Eğer şimdi çıkarılan bu yasa olsaydı senin almış olduğun mahkeme kararını uygulayacak bir merci vardı. Dolayısıyla biz insan onurunu, hak ve özgürlükleri korumak için yapıyoruz. Yoksa yasaklamak için değil.”

“SAVUNMA SANAYİİNDE İHRACAT ARTTI”

Ekonomiyi yıkmak ve sarsmak için dış güçlerin plan yaptığını öne süren Yılmaz, ihracat rakamlarından bahsederek konuşmasını şöyle noktaladı: “Ocak ayının ihracat rakamları çıktı, 12 milyar 15 milyon dolar. Geçen yılın aynı ayına göre artış yüzde 9,6. Bir Milli Savunma Bakanı olarak ihracattaki en fazla artışın da yüzde 48 ile savunma sanayinde olduğunu hatırlatmak isterim.” CİHAN

Yorumlar